vi se ofilesc zarzavaturile in frigi?

vi se ofilesc zarzavaturile in frigi? | Autor: Taty

Link direct la acest mesaj

Mie da!!! Cumpar salata verde..o zi doua si se pleosteste, la fel si morcovul si vinetele...e normal sau fac eu ceva gresit?
Vreau sa precizez ca nu le tin multe zile si apoi sa am pretentii ca se ofilesc...e parca asa, prea repede.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Eu de obicei cumpar salata la pungi de 6 bucati si acasa infasor separat fiecare bucata in folie de celofan si se pastreaza mai mult in frigider. Verdeata proaspata ca sa imi tina mai mult umezesc manunchiul, il infasor in servet de hartie si apoi in celofan. Alte legume le pun in cel mai de jos sertar din frigider. Depinde si pe unde le depozitezi, pune-le mai la intuneric si nu le lasa in pungi de plastic.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Oana, chiar sta asa patrunjelul sau alt fel de verdeata? Eu credeam ca nu e voie ca legumele sau verdeturile sa fie umede in frigider. Eu depozitez legumele scoase din pungile de plastic in cutiile destinate legumelor din frigider. Verdeata proaspata (marar, patrunjel, etc. ) eu o tai marunt si o pun in cutii care se inchid ermetic (acum nu stiu cat de bine fac, dar asa mi-a spus mie instictul si cum am vazut ca functioneaza, am continuat practica
).

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubitnoisi mai noicele mai noinou-noute

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Pe bune. Se pastreaza mai mult timp verde si proaspat, am tot vazut asta ca fac chef-ii aia pe la footv. Bine nu tin la infinit, oricum e mai bine decat cum il aruncam pana acum ca mi se usca:))). Alte legume gen din astea radacinoase morcovi, pastarnac nu, umezeala le face ca mucilagiu de aia le si scot din pungile de plastic. Rosiile iar nu le tin la frigider ci in camara ca isi pierd aroma si se fleoscaiesc.
O sa incerc si varianta ta, poate e mai buna

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Eu cind cumpar salata, o spal frumooooos, o scutur sa nu aiba multa apa pe eaaaaaa si o pun intr-o cutie de-aia de plastic, care se inchide...asa tine vreo saptamina si mi-e si mai usor sa-mi prepar repede o salatzica atunci cind am chef.
Patrunjelul il prefer congelat, ca asta proaspat nu stiu cit de proaspat este...cine stie de cind sta dupa recolta si ma asteapta pe mine!!! Celalalt este congelat cind era proaspat.
Cit despre alte legume, pe alea le prepar imediat dupa cumparare, sau a 2-a zi...nu are rost sa le depozitez eu in frigiderul de acasa...asa consum si curent in mod inutil...

de la Cami.

Mergi la inceput