Rog cantitati umplutura cozonac
Imi puteti spune cata nuca, zahar, cacao, albus (?!) sau ce altceva (stafide?!) se pun la umplutura de cozonac? Multumesc.
Raspunsuri
april spune:
Daca fac aluatul din 500 gr. faina imi ies 2 cozonaci.
Am nevoie de 300 gr. nuca macinata sau mac, un pachetel de stafide, 300 gr. zahar.
Se pune zaharul la fiert in 300 ml apa, cand s-a format un sirop se adauga nuca sau macul (tot macinat) si stafidele. Impart in doua compozitia pt cei 2 cozonaci. Ii pui in tava unsa si bine tapetata. Lasi cca. o jumatate de ora sa creasca in tava, apoi ungi cozonacii cu galbenus de ou. La cuptor cu ei!
A, sa nu uit, eu intotdeauna cand fac cozonaci ma coc in bucatarie, in sensul ca inchid usi, geamuri sa-mi cresca bine coca. Si intr-adevar diferenta se vede. Merita.
Reteta de aluat o stii?
dada 
ML spune:
April, multumesc frumos de raspuns.
Da, te rog frumos cand ai timp scrie-mi reteta ta de aluat. Ai idee cumva daca pot pune ulei de floarea soarelui in aluat in loc de margarina sau unt?
Cam cate gr. are un pachetel de stafide?
Daca pun si cacao are ceva? Ca mie imi place cu toate astea amestecate.
Multumesc frumos!
april spune:
Aluat de cozonac: pt 2 cozonaci
500 gr. faina se amesteca cu drojdia (se amesteca drojdie cu sare si se lase sa se dizolve)
2 galbenusuri si inca un ou intreg
o lingura de smantana
o jumatate de pachet de unt topit (dar nu fierbinte! il lasi sa se raceasca putin)
100 gr. zahar
Se framanta bine toate pana simti cum iti creste aluatul in maini. Se adauga apa calduta (nu fierbinte!) cat sa obti o coca nici prea tare, nici prea moale. La sfartit se framanta cu 1-2 linguri de ulei. Se lasa la dospit, la cald. Apoi se imparte in doua, se pune umplutura de mai sus (vezi al doilea mesaj) si se mai lasa in tava sa creasca. Se unge cu galbenus si se da la cuptor. La inceput cuptorul sa fie bine incins, dar dupa ce creste se pune la mediu , sa se coaca inauntru, bine.
Stafide le din Ro au 100 gr./pachet. Pui cate vrei, si cum vrei. Poti pune si cacao. De fapt, cred ca poti sa umpli cu ce vrei.
Pofta buna.
dada 
niculae spune:
ti-am raspuns in "Se poate inlocui margarina cu ulei in aluaturi?"
sigur poti mari cantitatea de nuca din reteta. si sa nu uit: respecta cantitatea de zahar din aluat. grasimile din aluat sunt anti-dospire; zaharul ajuta drojdia sa creasca
www.reclamaaaa
Gabbriela spune:
a incercat cineva reteta asta de cozonac, iasa bun?
April am drojdie uscata ai idee cata trebe sa pun si cum se prepara...
imi cere piticu cozonac si pt prima data in viata mea trebe sa il prepar eu ca nu pot ajunge la magazin
si nu am nici cea mai mica idee cum sa prepara cozonacu... m-am oprit la reteta ta ca pare simpla ![]()
quote:
Originally posted by april
Aluat de cozonac: pt 2 cozonaci
500 gr. faina se amesteca cu drojdia (se amesteca drojdie cu sare si se lase sa se dizolve)
2 galbenusuri si inca un ou intreg
o lingura de smantana
o jumatate de pachet de unt topit (dar nu fierbinte! il lasi sa se raceasca putin)
100 gr. zahar
Se framanta bine toate pana simti cum iti creste aluatul in maini. Se adauga apa calduta (nu fierbinte!) cat sa obti o coca nici prea tare, nici prea moale. La sfartit se framanta cu 1-2 linguri de ulei. Se lasa la dospit, la cald. Apoi se imparte in doua, se pune umplutura de mai sus (vezi al doilea mesaj) si se mai lasa in tava sa creasca. Se unge cu galbenus si se da la cuptor. La inceput cuptorul sa fie bine incins, dar dupa ce creste se pune la mediu , sa se coaca inauntru, bine.
Stafide le din Ro au 100 gr./pachet. Pui cate vrei, si cum vrei. Poti pune si cacao. De fapt, cred ca poti sa umpli cu ce vrei.
Pofta buna.dada
Sanatate si numai bine

Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!
Tine aripioara asta, voinice
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
ML spune:
Nicole eu nu l-am incercat pana la urma ca mi-a venit nasa cu cozonac (atunci, ca-i subiect tare vechi...),dar poate e altcineva pe aici?!
"Ce verde era valea mea!" (poze)