Sunt in CIC pana in iunie.Am auzit ca se poate prelungi acest concediu cu inca un an, dar nu stiu in ce conditii.E valabil doar pentru mamele al caror copil are un handicap (si ce inseamna exact handicap in conditiile legii?), este platit sau nu, si cu cat? Tot din auzite stiu ca ar exista o varianta fara plata.Precizez ca bb al meu are niste probleme de sanatate (sindrom de malabsorbtie cu intoleranta multipla) ce necesita internari periodice cu perfuzii de hidratare si nutritie, si un regim alimentar f. restrictiv, ce trebuie respectat cu mare atentie.Acesta ar fi unul din motivele pt care vreau sa mai stau un an.Al doilea, mai putin corect, dar sper sa ma iertati, e ca mi-am deschis o firma si pana se termina CIC-ul nu voi sti daca merge,n-as vrea sa imi pierd locul de munca daca dau gres cu ea.
Legea este generica la acest capitol. Se precizeaza copil bolnav sau cu handicap. In mod practic din cate stiu eu exista o lista a afectiunilor fata de care Casa de asigurari accepta plata indemnizatiei pt ingrijirea copilului si dupa trecerea celor 2 ani prin afectiunile respective recunoscandu-se necesitatea ramanerii in ingrijirea parintelui a acelui minor. Pt cazul descris de dvs. exista dupa mine sanse reale sa va incadrati dar personal va recomand sa obtineti o certificare medicala detaliata a afectiunii si cu aceasta sa va prezentati la Casa de asigurari pentru a afla daca va incadrati sau nu in conditiile mentionate.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro