SRL + CIC =?
Se poate sa intru in CIC (mentioneaz ca`s platitor de taxe de 6 ani) si sa infiintez o firma pe numele meu? Eventual sa fiu si administrator? Este posibil?
Sau macar sa fie SRL-ul trecut pe numele meu.
Raspunsuri
geniest spune:
Crissi nu stiu daca se poate sau nu ceea ce spui tu, insa daca ai vreo idee de afacere sa stii ca eu am firma deja facuta (o tin suspendata temporar din lipsa de activitate) si daca te intereseaza am putea vorbi pe aceasta tema.....Pe mine m-ar interesa o asociere, ai putea fi tu administratorul n-am probleme in sensul asta.....
Da un PM daca te intereseaza ideea mea...
Pupici,
Geniest
Danna_36 spune:
Da, se poate.Singura problema este aceea ca tu, ca asociat unic (daca vei alege sa fii asociat unic, adica sa faci firma doar pe numele tau, caz in care esti si administrator, cel putin pana iti vine chef sa angajezi unul), singura chestie deci, ar fi ca tu nu te poti anjaja pe tine insati la firma.Atata timp cat esti in CIC stiu, e OK, iar dupa aceea mai vezi tu...
Daca gresesc pe undeva va rog sa imi spuneti, si eu sunt in situatia asta, doar ca am infiintat deja firma, iar CIC se apropie de sfarsit cu pasi repezi.Cum as putea sa fac sa ma angajez la propria firma?Ma asociez cu cineva si ma angajeaza respectivul pe mine si eu pe el?...
Si pana atunci, eu pot munci in firma,sa vand la raft sa zicem, sau nu am voie, trebuie sa am om pe fiecare post, adica postul si angajatul?
Nu sunt sigura ca m-am facut inteleasa, dar voi raspundeti, ca ne lamurim pe parcurs...
Danna
Burtocika spune:
Cum adica nu poti fi administrator?
Eu am un SRL, sunt asociat unic si administrator. Dar nu am contract de munca. In primavara sper sa intru in CIC. Ce fac atunci? Nu mai pot continua sa-mi administrez firma, trebuie sa angajez pe cineva (eventual sotul)?
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
Danna_36 spune:
Nu am spus ca nu mai poti fi administrator,Dimpotriva, am spus ca asociatul unic este si administrastor,vrea-nu vrea.Si am mai spus ca nu se poate angaja pe el insusi,adica nu poate lucra in propria firma cu carte de munca.OK? Repet, daca gresesc, va rog atentionati-ma, am si eu nevoie de lamuriri, nu ma prea pricep...
Danna
marius spune:
Da se poate. CIC este conditionat doar de imposibilitatea de a avea venituri din munca salariata sau asimilata acesteia simultan cu CIC.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
crissi spune:
aa.. Intrebarea a pus-o de fapt sotul meu.. io azi am vazut topikul.. si intradevar treaba sta cam asha.. e angajat la o firma.. vrea sa intre in lokul meu in cic, (io am inceput deja serviciul, de o luna) iar in timpul asta sa deschida un srl.. in care nu ne am hotarit daca sa fie numai el unik asociat sau sa fim 2 asociati..
Probabil ca intrebarea era legata in special de aspectul asta..daca e mai simplu sa fim 2 asociati..!
Multumiri multe
Crissi si
Theo(14.06.2005)