Afte, stomatita, gingivita.

Afte, stomatita, gingivita. | Autor: ioana

Link direct la acest mesaj

Pe toate le are acum baietelul meu, in varsta de un an si jumatate. Nu stiu cum am ajuns aici, dar acum nu mai conteaza. De patru zile nu mai poate manca nimic, plange si ziua, si noaptea. Il dam cu solutie pt. afte de la farmacie, spray Hexoral, cate o jumatate de pastila de aciclovir la patru ore. Ce se mai poate face? Am auzit ca ceaiul de salvie ajuta, voi incerca si cu asta. Voi ati trecut prin asa ceva? Ne puteti ajuta cu un sfat? Va multumim mult. Ioana si Tudor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Draga Ioana,

Otto al meu stiu ca a facut afte urate acum vreo doi ani cand am venit de la mare si am spus noi ca de vina era apa de mare pe care o inghitise la o scufundare.Stiu ca era f. suparat, nu putea sa manance mai nimic.Ii dadeam in gurita cu o solutie de bicarbonat (1 lingurita la o cana de apa calduta); infasuram un deget in compresa sterila sau in vata si ii dadeam cu asta bine, apoi cu glicerina boraxata .Oricum acele bubite albe se spargeau si sangerau si mi se rupea sufletul de mila. Norocul meu a fost ca Otto era f. intelegator si deschidea gurita, chiar daca stia ca il va durea.Si eu am auzit de ceaiul de salvie, dar de clatit in gurita.

Sanatate multa,

Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

Draga Ioana,
Te inteleg perfect ca si puiul meu a avut afte timp de 4-5 luni, la un interval de 2-3 saptamini. A fost un cosmar.. La recomandarea medicului i-am dat: glicerina boraxata 4% 30 ml; vitamina A II fiole; vitamina B2 II fiole,stamicin pulbere. Se prepara in farmacie si se badijoneaza de 3 - 4 ori pe zi. Se face gargara cu Citrolin in ceai de musetel. Am folosit si Hexoral spray.
Mai exista "Solutie contra aftelor" se aplica direct pe afta inainte de masa, anesteziaza locul ca sa manince mai usor.
Muta sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Va multumim mult. Gabriela, asa este, ii sangereaza gurita si plange de mi se rupe inima. Am cumparat ieri ceai de salvie de la magazinul naturist din Podu Ros, dar este pt. uz extern, or cum as putea eu sa-l conving sa faca gargara... Alexa, timp de 4-5 luni spui? Pai si asa a slabit, daca mai dureaza mult, va ajunge piele si os (si eu!). Chiar e o boala urata! Va multumesc, va doresc si voua sanatate. Ioana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

quote:
Originally posted by ioana

Va multumim mult. Gabriela, asa este, ii sangereaza gurita si plange de mi se rupe inima. Am cumparat ieri ceai de salvie de la magazinul naturist din Podu Ros, dar este pt. uz extern, or cum as putea eu sa-l conving sa faca gargara... Alexa, timp de 4-5 luni spui? Pai si asa a slabit, daca mai dureaza mult, va ajunge piele si os (si eu!). Chiar e o boala urata! Va multumesc, va doresc si voua sanatate. Ioana.

Tocmai de aceea spuneam ca trebuie sa-i dai cu "solutie contra aftelor" inainte de masa. Solutia are rol de anestezic local. Ustura foarte tare dar copilul poate sa manince. Pentru gargara am spus Citrolin sau TICIVEROL.
Incearca sa-i dai ceva pe baza de Echinaceea pentru cresterea imunitatii. Eu i-am dat si a mers.
Sanatate!!!

Mergi la inceput