Briose, checuri,prajituri de mic dejun
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
denis spune:
Intrebare pt denizel:
de unde cumperi tu faina integrala?
cu zaharul e ok, am gasit in comert, ulei de masline presat la rece am gasit (apropos, din cel normal exista presat la rece..????), paste integrale, orez natur... dar faina integrala sau paine integrala, nu.
presupun ca si tu esti adepta unei alimentatii cat mai sanatoase si esti tot din bucuresti ca mine - de asta te-am intrebat.
apropos, daca mai stii si alte produse si pe unde le-as gasi ...pls spune-mi...
Denisa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maria_alexia/maria_alexia.jpg)
maria_alexia spune:
Denizel, si mie mi-a reusit foarte bine reteta ta de chec, multumesc
Si e asa de usor de facut... ! Eu am pus 3 linguri de visine din dulceata, iar siropul lor l-am diluat cu apa pana la o cana. Fiind deja mult dulce in compozitie, n-am mai pus decat 1/2 cana zahar. Imi pare rau ca am uitat sa adaug si un varf de cutit de sare, cred ca iesea inca si mai gustos.
Data viitoare
denizel spune:
MariaAlexia, Cristina, ma bucur ca v-a placut!
Denisa, gasesti faina integrala la Plafar - acolo au fainuri de toate felurile: griu, secara, orz, ovaz etc.
Tot la Plafar, gasesti uleiuri presate la rece: de fl. soarelui, de dovleac, de in, tot ce-ti trece prin cap.
eu cumpar de la Plafarul din Piata Timpuri Noi. Gasesc acolo de toate(vezi ca sunt doua. Cel de care iti spun, e pe primul culoar de dupa sectorul cu legume si fructe)
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Stinu spune:
Denitzel ,eu pun la 1 kg de lapte o cana de ceai de orez .Norvegienii fac checul asta in seara de Craciun sau a doua zi ,ca la ei e o adevarata traditie orezul cu lapte ,cam cum sunt la noi cozonacii .Si pe langa orez cu lapte ,sapte feluri de fursecuri .Obligatoriu.
Laura Takacs spune:
Tocmai am facut (a treia oara saptamana asta si e numai marti!) urmatoarele briose (cupcakes, el zice pe aici)
2 cani de faina, 1 3/4 cani de zahar, 4 albuse (eu am pus ouale intregi, a iesit ok si asa), 2 linguri praf de copt, 1 cana lapte, 125 gr unt, zahar vanilat, afine sau orice alte fructe (am pus chiar si zmeura, iar ieri cirese din compot). Amestecati toate impreuna si turnati (3/4 din forma numai pt ca vor creste si dau pe dinafara, ca la mine) in forme de briose (din hartie ca-i mai practic). Coaceti 30 de minute la 350F (n-am facut conversia in Celsius, dar e un foc potrivit).
Laura T spune:
Chiar acum am executat checul cu dulceata (de visine) si scortisoara a lui Denizel, a iesit bun-bunutz, cu gust cam de turta dulce... Dar in loc de suc de fructe, ca nu aveam si nici dulceata nu era deloc zemoasa, am pus lapte. A iesit bine si asa! Vai de dieta mea ! Imi faceti pofta si de muffins, mi-am notat retetele, dar astept sa-mi iau tava speciala si nu am gasit inca...
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si jumatate) si Ramona (3 ani si 5 luni)
poze_cu_fetele_mele
adriana_mihnea spune:
Laura, ca tot te-am gasit p-aici, ia uite ce-am executat in seara asta :
http://i16.photobucket.com/albums/b41/adriana_mihnea2003/PIC_0157.jpg
http://i16.photobucket.com/albums/b41/adriana_mihnea2003/PIC_0164.jpg
Ce zici de dansele???
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Laura T spune:
Adriana, pare-se ca ne-am transferat toate de la Monty la retete de dulciuri...Nu-i a buna! Ne vom face cat casa !
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si jumatate) si Ramona (3 ani si 5 luni)
poze_cu_fetele_mele