divort... unusual

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Adrienne draga mea, am sa te rog sa nu te superi, nu vreau sa mai lovesc si eu acolo unde este deja atat de multa durere, dar ca sa inteleg bine pe cineva ma pun in locul lui.

Acum sa o intelegem pe ea, ca ea a deschis actiunea asta.

Asadar eu sa fiu in locul ei, sa am creierul in stare de functiune si sa inteleg inevitabilul ce ma asteapta. Imi dau seama ca starea mea de sanatate este fara sperantza (doar este nutritionist) imi stiu barbatul cu viata personala refacuta (a aflat despre tine), pe tine nu te cunosc si nu stiu cum vei actiona in viitor. Ce fac? Imi cer drepturile materiale si imi asigur copiii, imi ajut si parintzii ca alta ocazie nu voi mai avea si nici sotul meu nu se va mai uita la ei si mor linistita.

Ce va face pe voi sa credetzi ca ea doreste altceva?

Tu cum ai proceda?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

Daca asi fi in locul lui nu asi contesta divortul.

I-asi da jumatate, asi incheia toate legaturile cu ea, asi trage linie si asi lua-o de la inceput. Si nu mi-ar parea rau dupa banii dati pentru ca i se cuvin si ei pina la urma. A stat acasa cu copiii, i-a crescut, a fost mama si sotie pina sa o loveasca boala. Ca a tinut-o in puf si a avut ajutoare nu se pune pentru ca asta le-a fost stilul si standardul de viata in timpul casatoriei. De obicei casatoriile astea in Turcia se fac intre familii din aceeasi patura sociala si nivel economic deci ea a intrat in casatoria asta asteptind ca el sa o trateze si sa ii asigure acelasi stil de viata.

Si divortul i-ar da si lui libertatea de care are nevoie. Mi se pare un pic crud si miselesc sa astepte sa moara ca sa aiba un deznodamint. Si nebarbatesc oarecum. Asi avea mai mult respect pentru el daca si-ar lua viata in miini si ar modela-o dupa placerea lui.

Nu se merita sa plinga dupa bani care si asa sint inghetati in conturi la care nimeni nu are access... Dupa ce se imparte totul are si el dreptul la banii lui, nu?... Pai e mai bine sa ai un mar pe care sa nu il poti minca decit sa ai o jumatate de mar pe care sa o savurezi linistit?...

Spune-i ca nimic pe lumea asta nu este etern. Nimeni nu a pus stapinire pe lume, banii se duc si vin, sint o energie care se consuma in viata noastra. Nu trebuie sa ne consume ei pe noi!
Spune-i ca Sultan Suleiman a murit si nu a luat nimic cu el. Si in viata a stapinit imperiul. E o vorba turceasca care te face sa vezi cit de efemera e lumea si cit nu se merita sa te consumi pentru lucruri care se pot rezolva.

Sugereaza-i sa vorbeasca cu un psihiatru. Divortul chiar daca numai in acte (fizic ei sint divortati demult) este o perioada traumatica si are nevoie de ajutor. Si alcolul si tigarile sudate in draci nu ajuta la nimic!

Numai bine prietenului tau si tie!

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by Caroline

Adrienne draga mea, am sa te rog sa nu te superi, nu vreau sa mai lovesc si eu acolo unde este deja atat de multa durere, dar ca sa inteleg bine pe cineva ma pun in locul lui.

Acum sa o intelegem pe ea, ca ea a deschis actiunea asta.

Asadar eu sa fiu in locul ei, sa am creierul in stare de functiune si sa inteleg inevitabilul ce ma asteapta. Imi dau seama ca starea mea de sanatate este fara sperantza (doar este nutritionist) imi stiu barbatul cu viata personala refacuta (a aflat despre tine), pe tine nu te cunosc si nu stiu cum vei actiona in viitor. Ce fac? Imi cer drepturile materiale si imi asigur copiii, imi ajut si parintzii ca alta ocazie nu voi mai avea si nici sotul meu nu se va mai uita la ei si mor linistita.

Ce va face pe voi sa credetzi ca ea doreste altceva?

Tu cum ai proceda?

Tot fara suparare, Caroline, dar cum isi asigura ea copiii pt. viitor, cind bietul baiat a trebuit sa imprumute bani pt. colegiu? Pai are de pplatit ani buni dupa aia, ca sa dea imprumutul inapoi.
Mie, una, mi se pare f. clar ca totul este o manipulare din cea mai crasa lacomie a unor oameni meschini! Nu ma refer la bolnava, ci la cei din jurul ei. Desi, daca ar fi in deplinatatea facultatilor ei mentale, si-ar da seama ca le face rau... in primul rind copiilor! Si fata sta tot cu tatal, care deja nu mai are aceleasi posibilitati ca in trecut, etc. Sigur si ei ii este f. greu, nu numai fratelui ei. Si sufleteste, cum te poti simti, ca si copil, cind stii ca propria ta mama ti-a restrictionat accesul la banii tai (ai tatalui, ma rog, dar ai lor sint, pina la urma, nu?), si ca tu o duci mai greu decit inainte?

Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Si eu cred ca as avea mai multa incredere in gestionarea finantelor mele, dupa moartea mea in parintii mei, decat in barbatul cu care nu m-am inteles toata viata si care acum, din motive independente de vointa noastra isi reface viata alaturi de o alta femeie.

Creditul pe care fiul l-a facut, poate fi acoperit integral dupa partajul financiar, sau in partaj cu tatal baiatului. Sigur ca as plati ceva dobanda, dar as muri linistita ca partea mea finaciara va fi gestionata de bunicii copiilor si nu de noua familie a tatalui lor.

Eu am un coleg de servicu care sufera de aceiasi boala.. este cumplita. Si el scrie cu ajutorul unei tije prinse de o casca pe care i-o punem noi pe cap. Este absolut constient. In ficere zi ne trimite cate un email cu maxima zilei - conceputa de el. Este impresionant cum ne comunica zilnic starea lui de spirit care este uneori mai optimista decat a noastra. Compania l-a pastrat in continuare, desi nu o poate ajuta cine stie ce prin "munca" lui tocmai pentru ca are nevoie pana in ultimele lui zile de atentia noastra de comportamentul nostru firesc fata de el, indifirent de infirmitatea lui. Va pot povesti multe... sunt deja 2 ani de cand Jeff este la noi in departament... dar acum e tarziu si nu prea am timp.

Asta este ce-am simtit eu incercand sa ma pun obiectiv, in papucii acestei femei.

Incercati si voi si spuneti ce ati face.... posibil sa simtiti altfel.

Simina, nu ma supar. Nu am de ce si mi se pare firesc sa ne spunem parerea deschis. Numai asa o putem ajuta pe adrienne sa vada problema ei desbatuta din toate unghiurile. Am apreciat la ea sinceritatea si curajul - faptul ca nu si-a schimbat nickul ca sa ne aduca in discutie problema prietenului ei si de-asta ii raspund cu aceiasi sinceritate.

pentru adrienne - sa va dea Dumnezeu intelepciune si putere sa treceti peste toate gretatiile vietii. Transmite-i si lui ceva din intelepciunea ta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Caroline, nu ma supar. De asta am pus subiectul aici sa aflu cit mai multe pareri. Eu nu stiu ce sa cred dar din cite mi s-a spus inclin sa cred ca ea a fost intotdeauna o fire slaba, incapabila sa decida nici in situatii marunte (ce fel de lustra vrea pt. hol de pilda), daramite in situatii de criza. Ea a fost condusa de mama ei (care v-am zis, ii spunea, casatorita fiind, cu ce sa se imbrace). Inclin sa cred ca ea nu realizeaza ce se intimpla si ca nu isi da seama ca e manipulata. M-am intrebat si eu de multe ori ce gindeste insa nu pot pt. ca nu o cunosc. Stiu numai ce as gindi eu in sit. ei. Mi se pare de pilda bizar cum de prietenele ei au reusit sa o convinga si pe ea si pe mama ei ca sotul ei nu o va mai trata bine odata cu evolutia bolii si ca trebuie sa se mute si sa-si ceara drepturile. Stiu ca prezenta in casa a unei soacre e generatoare de conflict mai ales cind e vorba de una care muta mobilele si iti spune cu ce sa te imbraci, dar totusi el a carat-o pe nevasta citiva ani de zile in brate pe scarile casei si a tolerat-o si pe soacra si pe bona si asistenta sociala si a fost la toti doctorii posibili si imposibili, a incercat tratamente de ultima ora, in faza de laborator, a citit totul despre boala, a cumparat un SUV in care sa incapa carutul de invalid si mama soacra si bona, a mers in concediu cu totii, a facut lectii cu copiii, mers la sedinte cu parintii pt. ca intr-un final glorios sa vina acasa de la servici si sa gaseasca casa pazita de politie, si sa i se spuna sa doarma la hotel pt. ca nu are voie in casa caci nevasta a facut plingere ca e violent. Dupa parerea lui o asemenea idee nu putea sa coaca in capul ei.El mi-a spus de la inceput de situatia lui dar mi s-a parut un om sincer si deosebit incit am continuat sa fiu prietena cu el. Mult timp insa am fost f. atenta sa vad, daca e violent, este vreo neconcordanta intre spusele lui, pt. ca in povesti de genul asta adevarul e intotdeauna undeva la mijloc. Si fara indoiala totul mi s-a parut macabru incit am refuzat sa ma gindesc la asta. Sa stii insa ca dupa 3 ani de prietenie pot spune ca nu e violent, poate doar ca se aprinde cam repede si mai ridica tonul la copii, e un tip incapabil sa minta, care spune verde in fata ce are de spus, un tip pe care te poti baza si un tata f. bun. Spre rusinea mea daca vreti, casa lui, fara menajera si cu doi copii e luna si isi calca si camasile singur! La mine gasesti tot timpul ziare sau carti peste tot, la el e ordine desavirsita.Si apropo de ce spuneai tu, efectiv nu pot sa ma pun in pielea ei. Daca eu as fi diagnosticata cu vreo boala incurabila cred ca mi-as pune afacerile lumesti in ordine (testament pt. fiu-meu) as demisiona de la job (de ce sa-mi petrec putinele zile muncind pt. altii, asa ca nu-l inteleg pe colegul tau de ce mai e cu voi) as merge intr-o calatorie pe care o voiam de mult si m-as retrage apoi la minsatirea Rohia, in Ro sa-mi scriu memoriile si sa mor in pace. Suma de $600/luna cit e ajutorul de boala in tara asta (sint cetatean american) plus banii de pensie pe care ii am acum mi-ar permite sa traiesc un numar de ani in Ro. Dar hai ca devin patetica. Asta e. De cind cu povestea asta, ori am devenit paranoica, dar am un testament scris si mi-a luat asigurare de viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

Adriana, nu ma pot abtine sa nu spun ca prietenul tau este un pic prea perfect. Sigur stii tot?
Mi se pare tare tare ciudat chiar si prin prisma soacrei sa fitilesti atata cand ai un ginere super-ok. Cum de n-au copii nici un cuvant de spus ? Sunt totusi mari. Cum Dumnezeu baiatul ala nu a intors familia cu susul in jos ca taica-sau vrea sa-i dea bani si nu poate ?
Sunt niste lucruri care nu se leaga, mai ales in tara aia in care toata lumea se judeca cu toata lumea.
Adica de 4 ani conturile lui sunt inghetate si nu are nimeni acces la ele ??? Nimeni, nici macar nevasta ?
Lipseste ceva din imaginea asta, poate e ceva ce tu nu stii totusi.

Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Spiritele mari discuta idei; oamenii normali discuta fapte;
spiritele meschine flecaresc pe seama celorlalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Adrienne, sper sa nu te superi daca iti spun si eu ceva. Nu poti cunoaste cu adevarat un om, decat atunci cand stai zi de zi, ceas de ceas cu el. La bine si la greu. Atunci il vezi cum reactioneaza si la lucrurile marunte si la situatiile de criza. De fapt, si dupa o viata petrecuta alaturi de cineva, nu poti spune ca-l cunosti bine. Iar mie faptul ca ridica glasul la copiii lui imi pune un mare semn de intrebare. Chiar asa de non-violent nu-mi pare si asta este concluzia la care am ajuns citind postarile tale. Sincer, ma intreb si daca nu cumva ii mai scapa cate o palma, asa, in scop educativ, sotiei sale. Nu te supara ca iti spun asta. Tu il vezi cu alti ochi si vrei sa-l crezi pe el. Si mai cred ca nu ai toate datele problemei. Sunt multe chestii ilogice in povestea asta (citeste postarea axiei!). Si, exact cum a zis si Alyssa, mi se pare macabru sa astepte sa moara sotia! Fair play ar fi sa-i dea jumatate din bani, sa divorteze si sa-si vada fiecare de drumul lui. Banii cum ii ai, asa se duc. Iar el mi se pare ca se cramponeaza prea mult de ei! Sigur mai este ceva la mijloc, ceva ce tu nu stii si el nu vrea sa-ti spuna.
Nu te supara pe mine, te rog, .

Claudia

PS Revin, ca uitasem ceva. Mie mi se pare ca e ceva in neregula cu barbatii care le spun nevestelor: "ti-am facut...", "ti-am luat...", "ti-am dat..." si mai spun si prietenilor cat de nerecunoscatore e sotia, ce i-am luat, ce i-am dat, ce i-am facut si ea, nerecunoscatoarea...! Si de fapt fac pentru casa, pentru familie, pentru confortul lor, al tuturor. Citind prima ta postare, exact senzatia asta am avut-o! Ca sa citez: "a tinut-o in puf". Dar ea n-a facut nimic in casa aia? "Puful" ala era numai pentru ea, nu pentru confortul familiei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Suntem femei si e oarecum normal sa vedem cu mai mare usurinta femeia in postura de victima mai ales in cazul unui divort. Mai ales daca e si bonlava de asa o boala grea. E normal sa o compatimim sincer.Insa nu putem transforma barbatul in personajul negativ pt a victimiza sotia si mai mult.Mie una nu mi se pare deloc un barbat iresponsabil si cu ginduri macabre. A fost sfatuit de avocat sa renunte la divort, nu asta a copt el atitia ani in sir.Apoi un barbat violent cu adevarat si iresponsabil nu ar fi avut rabdarea sa stea cu o femeie bonlava tip de 7 ani in care sa aiba si grija de ea si de copii. Am inteles ca ea a fost diagnosticata cu ASL inca de cind era insarcinata cu fetita. Asta inseamna ca povara cresterii a trecut integral pe umerii lui pe linga adusul banilor in casa, si grija un baiat mai mare si o sotie bonlava.Timp de 7 ani a ingrijit-o si el alaturi de asistentul social(care cel putin aici in DE vine maxim 2-3 ore pe zi) si alaturi de soacara. Usor nu este. Si un sotz rau nu ar fi avut tragerea de inima sa o faca. Timp de 7 ani el nu s-a gindit la divort. Abia dupa ce ea a chemat politia si s-a ajuns la separare. Acum daca era un divort intre 2 persoane santoase si cu speranta de viata, ea in mod normal ar fi luat jumate din avere, casa, si copii in ingrijire. Adrienne a spus deja ca si lui i s-ar fi parut normal asa.Sa nu uitam ca nu e vorba de gindurile macabre a unui barbat singur care vrea averea pt el. El e un barbat care simte pe pielea lui ce inseamna sa cresti 2 copii si normal ca vrea din munca lui sa le ofere si sa le asigure viitorul mai mult lor decit socrilor. Eu una daca Doamne fereste as fi pusa de soarta in locul bietei femei bonlave, fara sa am posibilitatea sa am grija de mine si mai ales de copii mei. Incerc acum sa fac un exercitiu de imaginatie sa-l vad pe Aldo mare sa nu ii putem oferi bani de colegiu pt ca eu m-as incapatina sa tin conturile inghetate...nu sincer nu as putea. Daca si asa speranta de viata ar fi asa de mica la ce mi-ar mai folosi averi? Cind copii sunt in grija sotzului. Cind il vad ca divortati sau nu el a fost corect si a platit facturile si nu s-a dat la fund. Daca as fi vazut ca nu are grija de copii si ca nu munceste tocmai pt a nu plati facturile mele(cind eu bonlava nu m-as putea intretine) atunci as hotari sa-mi bat capul pe averi.Nu stiu dar dincolo de situatia fostei sotii, o situatie grava, eu una cred ca in spate stau alte persoane decit ea, in lupta asta pt averi. Si daca merg pe linia asta de logica ii inteleg furia si frustrarea sotzului. E altceva cind te certi pt banii de familie munciti din greu cu sotzia ta si nu cu soacra&comp. Mai ales cind ai si 2 copii pt care ai obligatia sa fii si mama si tata nu-ti vine sa lasi cu usurinta jumate pe la avocati si familia sotiei bonlave la citiva pasi de sfirsit. Oricum e o situatie tare complicata, mai ales ca e vorba de o femeie, o mama, bonlava. Dar cum am zis nu e drept fata de Adrienne sa incercam noi din spatele unui calc sa-i scoatem prietenul ca fiind o persoana violenta, care ascunde chestii multe, o persoana cu ginduri macabre, fara responsabilitate.Cred ca ea il stie mai bine. Si zic eu ca in 3 ani de zile e timp destul sa-ti dai seama ca e sau nu un om violent. Si apoi tot in primele postari e scris ca, politia a ridicat interdicita de a intra in casa aplicata sotzului tocmai pt ca nu a gasit dovezi de violenta domestica.Aici nu e un caz de barbat violent si o sotie victima.E vorba despre o boala grea.E vorba despre un tata care are responsabilitatea cresterii singur a doi copii.Si mai ales e vorba de bani. Insa pe de alta parte, legea asa spune, in caz de divort(nu conteaza speranta de viata si gradul de boala al unuia din sotzi) averea se face jumate jumate. Punct. Pt ca nu se poate face o lege in care sa fie devantajati cei bonlavi de ASL, sau HIV sau mai stiu eu ce, pt ca si peste unul sanatos poate da o masina chiar cind iese cu cecul cu jumate de avere in mina. Si sotia are dreptul asta. Poate ar vrea sa viziteze lumea sau ar vrea sa-si indeplineasca nu stiu ce dorinte insa nu are cu ce. Ehei de astea sunt bune contractele prenuptialewww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58643" target="_blank">ELENALOVE prietena noastra are nevoie de noiVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Vikinga, nu avem de unde sa stim ce se intampla in realitate. Asta e versiunea lui si, de multe ori, si cand vedem cate ceva in neregula la persoana draga, tot nu vrem sa credem ca ceva nu este bine. Si atunci luam de bun tot ce ne spune. Si apoi ce va face ea (sotia) cu banii, nimeni nu stie cu adevarat. Sunt numai speculatiile lui. Poate ca ea vrea sa puna banii pe numele copiilor, nimeni nu stie...Este f usor sa tragi concluzii din exterior. Si DA, mie mi se pare macabru sa astepti sa moara cineva, ca sa ai tu toti banii, chiar daca asta este in interesul copiilor. Sa astepti sa moara ... brrrrrrrrrr!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Vikinga ai inteles exact situatia. El nu e genul care sa spuna unei femei ti-am facut si ti-am luat sau te-am tinut in puf. Aceste expresii imi apartin mie pt. ca incercam sa va redau pe scurt ce s-a i ntimplat si ce a facut el. Afirmatia cu tinutul in puf imi apartine si este subiectiva pt. ca am facut o comparatie cu felul in care am fost eu tratata in casnicia mea. Dar asa cum a spus cineva a fost vorba de o casatorie in care famiile aveau un statut social similar. Nu e genul care ar ridica o palma nici macar asupra copiilor. Iar daca ma auzeati cum a tipat eu la fiu-meu azi dimineata pe cuvint ca ma scoteati colerica. Ce e de neinteles este ca copiii (desi nascuti si crescuti in USA) au acea timiditate, obedienta a copiilor din Ro, (cel putin in generatia mea). I-a crescut bine, educatia fetitei a picat in exclusivitate pe umerii lui (maica-sa nu a fost in stare nici macar sa o ia in brate pt. ca paralizase deja). Copiii sint tinuti f. din scurt. Acum ca e in colege baiatul beneficiaza de libertate dar inca o data, e un baiat cu mult bun simt. Sa va dau un exemplu: baiatul tundea intr-o zi de vara calduroasa iarba. Era deci in pantaloni scurti si cu bustul gol. La un moment dat a sunat la usa mama unei rietene de-a sora-si. Tipul s-a scuzat ca e dezbracat si s-a dus sa-si puna camasa si dupa asta a primit-o in casa. Mi-a spus femeia, cind am venit eu de la job si ma oprisem la ei (locuim aproape). Tipa era muta de admiratie, intelegeti? Fiu-meu nu stiu daca ar fi facut asta, dar in fine, nu ar fi stat in bustul gol. Plus ca ar fi facut mofturi ca nu tunde iarba ca e prea cald!Dar sa va dau si exemplu de cum poate sa te scoata din sarite un drac de copil de tipi la el (parca voi nu stiti). Noi aveam bilete (anul trecut cind baiatul era in clasa 12a) la un psectacol si veneam dupa 10, mai ales ca obisnuiam sa ne mai oprim intr-un bar pt. un cocteil dupa. Sa zicem ca am ajuns pe la 11. Ei bine, dupa instructiunile lui baiatul trebuia sa o puna pe cea mica la culcare si sa mearga si el sa se culce intre 10 si 11 pt. ca se scula la 6am. Venim noi acasa (imi lasasem masina la ei in driveway) si ... e suspect de liniste. Intra tipul, se uita in toata casa, cind ce credeti? Baiatul pusese ghiozdanul in pat, acoperit cu patura iar el i-al de unde nu-i! A aparut pe la 3am, fusese cu prietena lui la o petrecere. Daca era fiu-meu cred ca as fi tipat la el 2 zile. Prietenul meu a facut morala de rigoare si nu i-a dat bani o luna! De altfel nu a avut acces la internet si nici telefon celular iar de masina nici nu putea fi vorba.Cl, e macbru, nici eu nu am spus altceva. Cit despre contractele prenuptiale sint sfinte! As sfatui pe oricine (inclusiv pe cei tineri care se casatoresc pt. prima data sa o faca). Din cite am inteles nici unul din ei nu au acces la acele conturi pina la solutionarea partajului. Nu stiu f. sigur asta pt. ca mi-a fost jena sa intreb dar asta e ce mi-a spus el.

Mergi la inceput