Uleiul de masline
Raspunsuri - Pagina 3
kisstherain999 spune:
Danna_36 ceea ce numesti tu "precipitare" sunt cerurile din ulei care exista oricum, dar au devenit vizibile la o temperatura joasa. Ele dispar daca tii uleiul la temperatura normala si il poti folosi fara nici o problema. Stiu aceste lucruri di experienta (lucrez in domeniu)
Eu folosesc ulei de masline extra virgin Carapelli si sunt foarte multumita.
kiss
"Dream as if you'll live forever: live as if you'll die tomorrow." - James Dean
kisstherain999 spune:
quote:
Aveti idee daca se poate reface un ulei de masline expirat?? Intreb si eu ca am in camara si parca mi-e mila sa-l arunc...
Nu-l arunca, il poti folosi ca masca pentru par sau ca ulei de corp.
kiss
"Dream as if you'll live forever: live as if you'll die tomorrow." - James Dean
Loma spune:
quote:
Originally posted by ML
Uite ca nici nu am mai intrat pe subiect si voi vad ca-mi raspundeti la amareala. Eu folosesc Phillippo Berio (Italia), all natural, cold pressed, extra virgin si cand pun peste salata de rosii de ex. e amar-iute, ustura parca, dar nu ca usturoiul sau ardeiul iute. Il folosim stiind ca-i bun pt. sanatate dar mi se pare tare scarbos.
Oana, Loma dati-mi va rog niste "nume" sa incerc si altceva.
ML eu iau ulei de masline de la Costco, presat la rece, tot ce vrei, este excelent, cel mai bun din cate am incercat pana acum, si la salate e super, , altele nu mi-au placut am incercat si cu lamaie si nu merge.
E importat din Grecia. Cand ajung acasa ma uit pe amalaj si iti spun cum se cheama.
Loma
danangie spune:
Si eu il tin cat mai departe de sursa de caldura. Niciodata in frigider. De fapt, e prima oara cand aud de ulei tinut in frigider.
ML eu am cumparat odata ulei de masline extre vergine si e prea concetrat, da, are un gust de amareala. De atunci cumpar numai ulei de masline simplu. Eu folosesc : COSTANZA.Si mai sunt 2 marci dar nu-mi aduc aminte cum se numesc. Azi oricum ma duc pe la cumparaturi si-ti zic cum se numesc. La prajit cartofii....e naspa. Eu folosesc uleiul de floarea soarelui.
"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."
Loma spune:
ML uleiul se cheama Solon, la bidonas de 3 litri, transparent dar inchis la culoare, este importat din Grecia.
Loma
Oana_B spune:
ML, uite ca uitai sa mai intru aici sa zic de care ulei folosesc. In ultimul timp am cumparat unul Oleada, e italian. E la sticla mai mica de 1l.
Oana_B
alina023 spune:
Apropos de toxicitatea uleiurilor folosite la prajit...eu am folosit un ulei de palmier si am fost extrem de multumita. Din ce scria pe bidon (era un bidon de 5L) am inteles ca este special pt prajiri repetate. Gustul nu mi s-a parut diferit fata de cel de floarea soarelui (nu folosesc ulei de masline decat la peste si salate) singura diferenta fiind ca cel de palmier (in stare rece) are acelasi aspect ca si untura de porc...
Alina si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
ML spune:
Multumesc tuturor pt. raspunsuri. Sa vedem ce gasim la magazinul nostru... scarbacios
Danangie , uleiul de masline simplu e tot presat la rece, ai idee?