Am mare nevoie de un sfat.
Sunt necasatorita, am un copil si tatal acestuia intentioneaza sa ceara custodia permanenta a fiului nostru.
Trebuie sa mentionez ca inca stau in locuinta tatalui copilului urmand sa o parasesc in curand, insa vreau sa fiu sigura ca acest lucru nu imi va crea probleme, respectiv sa imi pierd copilul.
Inca din timpul sarcinii(mai exact din luna a IV a), tatal copilului s-a angajat intr-o alta relatie, iar acum doreste sa imi ia copilul.
Intrebare este daca exista posibilitatea ca tatal copilul sa obtina custodia permanenta si, daca da, cum pot sa fac sa preintampin o astfel de situati.
Astept cu interes sugestiile voastre!
Daca ai locuinta/macar chirie stabila,ai loc de munca si ingrijesti bine copilul,n-ai cum sa-l pierzi.Cu atat mai mult cu cat copilul are varsta mica(sub 10 ani).
Incredintarea minorului nu are legatura cu faptul daca stai sau nu in locuinta lui.In dreptul nostru nu exista ''custodie permanenta'',copilul putand fi reincredintat celuilalt parinte daca se modifica conditiile avute in vedere la incredintarea initiala.