Chist ovarian
Raspunsuri - Pagina 2
michelle7 spune:
quote:
Initial creeata de MONYMIRAS
POATE SA IMI SPUNA CINEVA DACA AFACUT VREODATA OPERATIE PT INLATURAREA UNUI CHIST DERMOID OVARIAN??? CUM ESTE?? IMI PUTETI RASPUNDE DIRECT PE MAIL SAU PE MESS (YAHOO) MONYMIRAS.
Draga MONYMIRAS iti recomand sa asculti de medici si nu de amatori . Cu tot respectul fetelor, dar unele sfaturi pot sa faca mult rau. chistul dermoid poate contine inclusiv dinti, par , grasime si deci nu se resoarbe. Nu confundati un chisturile intre ele. Unele chisturi dermoide sunt maligne ! ( rar dar exista posibilitatea). Daca nu ai incredere in medicul tau mai mergi la 2-3 dar in nici un caz nu te lua dupa ce spune lumea !
PS. Chistul DERMOID se scoate cu tot cu trompa si cu ovar pt ca , in caz cazul in care in urma examenului histopatologic se descopera ca era malign sansele de supravietuire sunt MARI.
Chistul dermoid de asemenea poate sa se sparga si atunci ajungi la urgenta cu simtome de peritonita si cu risc crescut de septicemie. Daca e malign cred ca stiti ce inseamna daca se sparge un astfel de chist ......
pe mine m-au suspectat ca am chist dermoid ( a fost fibrom uterin pana la urma ) si m-au programat americanii urgent la operatie ! Cand am operat fibromul , una dintre asistentele medicale mi-a spus " am un chist dermoid de 3 cm, am ramas gravida cu el , in timpul sarcinii nu s-a vazut la ecograf din cauza copilului dar acum, ca am nascut trebuie NEAPARAT sa-l scot"
danangie spune:
Aici desigur fiecare zice prin ce a trecut. Nimeni nu-i pune cutitul la gat sa faca exact ca noi. Se vede ca putin se stie despre acest tip de chist: dermoid. Si s-a facut confuzie cu tipul de chist care se rezolva prin absortie. Cum zice si MANU nu fa ca noi. Dar citesti de aici, citesti de colo mai afli cate ceva. Oricum se stie ca medicul va fi ultimul care isi va spune parerea si una profesionala. Intri si intrebi de frica........asa poate te mai linistesti si te documentezi mai mult. Nu suntem amatoare ci pur si simplu persoane care am trecut prin experienta unui chist.(dermoid sau nu).
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE
iliuta spune:
Si eu am avut chisturi. Nu stiu nici in ziua de azi daca au fost ovariene sau dermoide.Cert este ca m-am operat. Nu am ezitat nicio clipa, iar acum regret amarnic. In urma operatiei am ramas si fara ovare.
Nu am copii, si nu stiu nici daca voi putea avea vreo data ( prin Fiv cu ovule donate).
Du-te la cati medici poti, si fa o gramada de controale si de echo, si dupa aia ia o decizie. E fffff important. Nu e de joaca. Poti ramane nenorocit pe viata.........
Mihaela
michelle7 spune:
Nu suntem amatoare ci pur si simplu persoane care am trecut prin experienta unui chist.(dermoid sau nu).
In afara medicilor ginecologi si radiologi , oricine isi da cu parerea asupra unui chist dermoid este amator(amator opusul profesionistului). asta am vrut sa spun.
danangie spune:
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE
kim spune:
M-am linistit. Luni merg sa-mi mai faca niste investigatii si marti ori imi provoaca nasterea ori fac cezariana. (De preferat ar fi totusi sa nu ajung la cezariana unde e risc de hemoragie, histerectomie, etc. Problema chistului/fibromului se poate rezolva si dupa, dar de ce sa ma taie de 2 ori.)
Dr. zice ca n-as fi ajuns pana aici daca ar fi asa neagra situatia. Dar ca sa nu riscam luam toate variantele in calcul.
Cel mai mult ma bucura ideea ca miercuri o sa-mi tin printesa in brate.
38 fix
KIM & p’tit bout d’chou
photos
michelle7 spune:
Super Kim. ce a zis medicul??? ca nu e risc sa se sparga in cazul in care e dermoid?
kim spune:
Ea crede in continuare ca nu e chist dermoid, dar ramane sa verificam luni. Zice ca n-as fi ajuns pana aici daca ar fi fost sa se sparga. Ori mie mi-a fost diagnosticat ca fibrom de un an jumate, iar fibromul in sarcina e normal sa se deformeze.
38+
KIM & p’tit bout d’chou
photos
Pepsi spune:
Aveam 18 ani cind am fost internata ca sa ma operez de un chist ovarian care nu se mai retragea cu nici un tratament. In spital minune la eco nu-mi mai gaseste nici un chist la eco, cica s-ar fi spart, am singerat 30 zile numa cu medicamente s-a mai oprit!dupa vre-o cinci ani ajung in urgenta la un mare chirurg si-mi spune ca am chist dermoid(cum au spus fetele mai sus, cu unghii, resturi, etc)ca nu exista tratament ca mi-a ramas de pe cind eram eu bebe la mama-n burta, etc, am inceput sa citesc tot ce se putea, sa-mi fac tot felul de scenarii, etc...., in plus mi-a spus ca avind in vedere virsta este posibil ca se fie canceros si trebuie scos)era mare cit o portocala, nu stiu in cm. si asa ca m-am operat, sotul meu a dus proba la test de biopsie, si nu era nimic canceros, si nici macar ca nu e chist dermoid, ci hormonal, care se putea resorbi cu tratament(ceea ce ginecoloaga mea sustinea). si asa ca m-am operat degeaba, am ramas cu un ovar si trompa intact si pe stinga cu o bucata de ovar si o trompa. am fost distrusa psihic la gindul ca poate nu voi reusi sa am copii....mai ales dupa ce ginecoloaga mi-a spus ca normal ovulez doar o data la 2 luni neavind 2 ovare.....mi-a zis ca va dura ceva timp pina sa ramin gravida(poate 2 ani..)etc, in ziua de azi am un baietel minunat si am avut marele noroc sa ramin ff usor gravida, vom vedea la al 2-lea.
Din pacate povestea nu se termina aici, dupa 2 ani de la operatie ovariana, ma pling de dureri de sini, consul din nou cei mai buni dintre cei mai buni(stateam in Timisoara si sotul lucra in sanatate), mamografii, ecografii, etc...la mamografie a aparut ca si cum era cancer deci trebuie extirpat, ma duc la acelasi chirurg care m-a operat si prima data(ii faceam incredere ) si ma operez, deja imi faceam scenarii cum voi arata fara un sin, etc, norocul meu este ca nu a fost asa, a extirpat tumoarea numa desi am o cicatrice super urita. dupa biopsie s-a adeverit ca nu era nimic canceros(spre norocul si bucuria mea) si uite asa am ajuns la un endocrinolog ptr tratamentul celorlalti noduli, era un tratament cu picaturi naturiste + ceva crema cu progestogen, o circa de bani dadeam, dupa 1.5 ani de tratament nici o ameliorare dar mi-am stricat stomacul de la picaturi.
ginecoloaga mea mi-a spus `pleaca pina nu-ti mai scot astia ceva`,
ei bine ca si concluzie am plecat dar nu neaparat din motivele astea, dar si asta a contat,si cind am ajuns aici mi-au spus ca nu e bun deloc tratamentul si sa-l opresc, ceea ce am si facut si la doua luni de la sosirea aici am ramas gravida, si tin sa va zic ca, chirurgul care m-a operat a facut-o gratis din cauza ca-l stia pe sotul meu, deci nu mi-e luat absolut NIMIC, ca lumea ar putea zice ca unii o fac ca sa ia bani...
ca si concluzie monymiras, medicii sint si ei oameni si se pot insela in diagnostic, de aceea trebuie sa consulti in mai multe parti, desi si eu am facut-o m-am luat dupa parerea celui mai bun, ...., acuma cu informatiile ce le am nu m-as mai opera,....
ei asta e povestea mea....
bafta si sanatate
Flavia, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/user/pepsidominic
iliuta spune:
Mai Pepsi, aceeasi poveste ca si a mea................numai ca eu nu mai am nicio sansa sa am vreun copil, pe mine m-a aranjat de tot.
"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"
Mihaela