Prietenii omului (16)
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sanca/Sanca.jpg)
Sanca spune:
Am venit sa plang pe umarul vostru, si sa va cer un sfat.
Oreo a inceput sa faca kk in casa. Norocul nostru ca excrementele lui sant extrem de tari si foarte mici, asa ca nu face mizerie, si intodeauna mi-a facut pe parchet. Am sters cu solutie speciala care scoate si mirosul, sa nu mai fie atras in acelas loc.
Oreo face 3 ani in decembrie. Odata a fost lasat aproape 12 ore singur in casa in septembrie si cand am venit acasa a iesit ca o sageata sa-si faca nevoile. Deci pana acum o luna, caine exemplar, in privinta nevoilor.
Azi dimineata l-am lasat in curte la 7 dimineata. Il vedeam de pe geamul de la bucatarie facand pipi. A cerut in casa, l-am lasat. La 730 strang dupa el rahatul din hol. Sa nu strangi de gat un asemenea caine.
Stia ca mi s-a urcat sangele in cap ca s-a dus in patul lui, si a incercat sa fie invizibil.
Ma gandesc sa-l dau. Poate o noua familie, si un nou stil de viata, i-ar face bine. Copii s-au imbufnat cand le-am zis ca eu nu mai pot sa-mi bat capul cu Oreo. Mi-au promis ca se vor ocupa mai mult de caine. Le-am dat 30 de zile.
Iara o luam de la zero cu trainning-ul? Dar cu ce am gresit sa lucrez atata cu un caine?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Darria spune:
Sanca, poate a fost un rest pe parchet, poate nu a facut totul afara iar in casa s-a scapat. Nu cred ca a abandonat el disciplina(dupa 3 ani), ca le place sa fie curat in casa, nu-si murdaresc locul. Lasa-l mai mult afara chiar daca cere in casa.
Poate e o problema medicala, daca ai putea sa intrebi medicul.....
Nu-l da ca o sa suferiti cu totii(voi si catelul), mai ai un pic de rabdare cu el si vezi care e cauza.
bebe la purtator(9+)
noi
![](images/user_woman.png)
Danna spune:
Sanca uite ce zice un articol despre problema ridicata de tine in ceea ce il priveste pe Oreo :
Alte tipuri de probleme legate de eliminarea dejectiilor in casa:
Probleme medicale sau biologice
Eliminarea dejectilor in casa poate avea la baza de multe ori probleme cum ar fi, apropierea perioadei de menstruatie la femele, infectiile urinare, infectiile renale sau infestarea cu paraziti. In cazul in care problemele persista apelati la controlul veterinar pentru a va asigura ca nu va confruntati cu una din situatiile enumerate mai sus.
Stresul
Si cainii, ca si oamenii pot avea reactii provocate de hiperexcitarea nervoasa. Aceste reactii apar in special la cainii tineri, care adesea isi pierd temporar controlul vezicii urinare atunci cand sunt bucurosi sau cand se simt amenintati, la cainii care urmeaza un program de dresaj neadecvat sau la cainii traumatizati. Urinarea apare de obicei atunci cand intampina pe cineva, se joaca intens, atunci cand se simt amenintati sau sunt pe
punctul de a fi pedepsiti.
Marcarea teritoriului
Cateodata cainii urineaza sau defeca, de obicei in cantitati mici, pentru a-si marca teritoriul. Atat masculii si femelele fac acest lcuru, si se intampla de cele mai multe ori atunci cand cred ca teritoriul lor a fost invadat, sau cand vor sa isi demonstreze suprematia.
Anxietatea de separare
Cainii pot deveni anxiosi atunci cand sunt lasati singuri timp indelungat,eliminarea dejectiilor survenind in acest caz ca o forma de protest saufiind motivata de un stres intens provocat de plecarea stapanului. De obiceisunt alte simptome, cum ar fi comportament distructiv sau latratul excesiv.
Temeri sau fobii
Atunci cand animalelor le este frica, isi pot pierde controlul vezicii. Dacacatelului dvs ii este frica de zgomote puternice, cum ar fi tunetele sau petardele, el poate sa isi faca nevoile in casa atunci cand este expus
acestor sunete.
Si eu mai patesc asemenea faze cu Azara dupa ce vine de afara, dar nu as renunta la ea pentru nimic in lume.
Nu cred ca o noua familie ii va face mult mai bine, ba din contra. E zic sa ii acorzi o noua sansa si sa ii implici pe copii mai mult.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
sanca, nu se poate sa renunti la el. e un membru al familiei. daca un copil ti-ar face sicane sau ar fi bolnav, ai renunta la el?
Ramonika
![](amoras.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
Sanca spune:
E greu sa-mi explic sentimentele mele pentru Oreo. E un caine dulce, si destept, dar in momentul in care imi face KK in casa, nu mai pot avea incredere in el. Daca nu am incredere, stau mereu stresata cand il aud umbland, ca de, daca imi face vreo surpriza?
Nu pot tipa la el, ca face pipi pe el de frica, chestie care ma enerveaza si mai tare.
Va multumesc pentru sfaturi. O sa incerc sa-i implic pe baieti mai mult, si sa-l scoata la dog park mai des. O sa-l duc si la veterinar, sa vedem ce pasarici are la cap
Deocamdata astazi a fost cuminte.
adusca spune:
un catel de-a Negrutei cand era bucuros facea un pic pisu pe el, se gudura pe langa mine si se scapa un pic.
dar cea mai mare problema a mea este tot Tina, pisica.
am dezifectat salteaua si-am intors-o, am tinut dormitorul copilului doo saptamani inchis, iar in acest timp a facut numai la tavita. cum a uitat Tudor usa deschisa 10 min cum a facut pe pernele lui. e singurul loc unde face in afara de tavita, io cred ca ori nu-i place mirosul lui Tudor ori Tudor i-a facut ceva si se razbuna, cu siguranta e o forma de protest.
si m-am atasat enorm de ea, acum fugareste si soarecii, nu stiu daca-i prinde dar e la panda mereu.
alta solutie nu stiu decat sa nu uitam dormitorul deschis si sa nu-si piarda ai mei rabdarea cu ea, ca io una o iubesc enorm.
Fetele de pe DC
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
Sanca spune:
Stiu de ce a facut Oreo KK.
Danna, multumesc mult de cele scrise. Cele scrise de tine sant foarte adevarate. Inainte lui Oreo aveam un Australian Shepperd, destept si frumos, numa ca daca era sa plecam undeva fara el, ne facea surpriza. Dupa multe luni de stress, am decis sa-l tinem numai in curte, unde a dus-o destul de bine pana la adanci batrenti. Nici un trainner de caini americani nu a admis ca o facea sa se razbune, dar eu stiam. . .
"Anxietatea de separare
Cainii pot deveni anxiosi atunci cand sunt lasati singuri timp indelungat,eliminarea dejectiilor survenind in acest caz ca o forma de protest saufiind motivata de un stres intens provocat de plecarea stapanului. De obiceisunt alte simptome, cum ar fi comportament distructiv sau latratul excesiv."
Dar sa revin la Oreo al meu. Sambata am facut schimbari in casa. Baietii dormeau amandoi intr-un singur dormitor, in paturi supra-etajate. Oreo dormea la "parter" cu baiatul mai mare. I-am mutat patul de la parter in camera lui, si i-am pus numa un covoras lui Oreo sa doarma pe el. Pai eu il cred fraier? Cand a fost vremea de culcare a sarit pe scaun, de pe scaun pe birou, si de pe birou in pat la "etaj" si s-a culcat sub patura cu cel mic.
Eu zic ca schimbarea asta, l-a derutat mental, si mi-a facut isprava in casa...
De luni nu s-a mai intamplat nimik suparator. . .
Adusca, suparatoare treaba. Mai suparatoare decat problema mea. . .
Danna spune:
Sanca ma bucur sa aud ca ai depistat cauza problemelor lui Oreo.
Cainii sunt foarte inteligenti si de multe ori ne transmit ca au vreo problema, numai ca noi nu putem intelege mesajul lor sau forma de protest de fiecare data atunci cand nu le convine ceva.
Bine ca s-a rezolvat aceasta problema favorabil pentru toata lumea.
adrienne12 spune:
Lamuriti-ma si pe mine, ciinii au ciclu?! My God, pai de-aia sint eu cat lover. Adusca o solutie ar fi sa schimbi pernele. Cumpara altele pur si simplu si tine usa inchisa. Eventual pune pernita pe care face Tina pipi in culcusul/patutul ei. Pisicile au mirosul tare fin si ma tem ca oricit ai spala perna aia tot va exista ceva simtit numai de ea. Probabil ca si-a marcat teritoriul si acum crede ca aia e perna ei.
adusca spune:
adrienne, da, cainii au un fel de ciclu.
cand intra in calduri sangereaza, asta o data, si mai sangereaza un timp dupa ce fata....se curata. si io m-am mirat da' m-o linistit veterinaru'.
cat despre perne i le-am tot schimbat, sase mi-o pisat la rand.
in seara asta am pus-o sa doarma in patu' lu' Tudor, nu i-o convenit deloc dar tot am stat cu ea acolo, si cand o sa mai am timp o s-o mai tin iarasi, poate, poate se dezbara.
Fetele de pe DC
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....