Bebelusi de ianuarie-februarie 2005 (49)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

danielai, eu ii dau ou odata la 5 zile. si eu citeasc Dr. Spock, e chiar ca o Biblie pt mine, insa numai cu parerea lui de a nu le da bebeilor carne/ou/lactate nu sint in totalitate de acord... si fac cam la fel ca tine - o medie si ii dau mai putin decit de obicei si carne si ou.
in rest ii urmez sfaturile ff indeaproape. este fix pe tipul meu de a fi cu bebe si cu copilul de mai tirziu . mie imi place f mult Dr. Spock si la el fug rpd cind am o nelamurire si caut prin carte.

ma duc sa-i pasez morcovul cu brinzica sa-i dau masa de 18:00 si apoi poate am si eu timp sa ma uit putin la meciul Finlanda-Cehia... meci f imp pt. noi... daca am sot microbist am devenit si eu .

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin
Camera lui Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancade spune:

O intrebare pt mamele de fetite care le-au facut gauri in urechi cand aveau sub 1 an;unde se fac igienic si ce fel de cercei trebuie pusi la inceput, pt cat timp ?se pot pune si de argint imediat dupa facerea gaurilor? Intreb pt ca peste 3 sapt vin cu fiica mea de 8 luni la Bucuresti si as vrea sa-i fac gauri;eu nu am pt ca parintii mei nu au vrut sa-mi faca sa ma chinuie cand am fost mica, iar acum nu-mi trebuie pt ca port clipsuri.Aici, in Olanda se fac abia dupa varsta de 1 an si la bijutieri unde eu nu prea am incredere.Prefer undeva unde exista cadre medicale.

Multumesc,
Anca , Vladimir(21.08.2001), Miruna(18.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielai spune:

Da Shobo, si eu sunt fan Spock. In general am mers pe parerile lui. De exemplu, in legatura cu premergatorul el nu-l recomanda , zice ca copilul intelege ca se poate deplasa f usor si nu mai e dispus sa faca efortul sa mearga.
Dar asta cu alimentatia, cred ca e putin cam extremist. De asta am combinat cu ce recomanda doctorii pediatri. O sa am totusi grija cu combinatia carne-ou, sa evit.

In legatura cu gaurile in urechi, fetita mea are de la 5 zile. I-a facut o asistenta la spital. Cerceii erau de aur, niste tortite mici,speciale pentru copii pe care le-am tinut o noapte in spirt. Pe la 7 luni si-a scos unul din ureche, nu stiu cum a reusit ca erau destul de bine inchisi, asa ca i-am schimbat cu altii care-i primise la botez. Tot pentru copii, dar mai sofisticati putin, cu niste pietricele. In concluzie, trebuie sa ai mare grija la sistemul de inchidere, sa fie sigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Buna fetele!
ce frumos ca deja piticii au inceput sa mearga! Felicitari lor si mamicilor lor grijulii! Eu cred ca f curand si Matei al meu o sa mearga, mai ales ca e innebunit sa fie tinut de manutze si sa mearga ff repede prin casa. Are o forta in picioare... mama mama! Mai nou zice BABA, ABA, CHE, PAPA. Il iubesc la nebunie, dar ma si doare pe masura cand il vad ca e bolnavior.
Kita, cum se mai simte Andrei? De la intalnirea nostra din parc, Matei al meu a facut iar rosu in gat, dar o forma urata. Acum este ragusit si tuseste mititelul si cred ca numai datorita faptului ca tine gura deschisa. Aici seamana cu ta-su ca si el facea la fel cand era mic. Din pacate acum are si ceva mucozitati in gat caci aud ca parca i se rupe ceva cand tuseste. Si tare se mai necajeste noaptea (si pe noi of course) cand plange si se framanta, mititelul. De 2 zile e pe tratament medicinal si natural (ceai de ceapa si de pin). Fetele, voi ce le-ati dat copiilor pt tuse si raguseala?

Aaa si inca ceva! Mai are vreun pui 5 sau mai multi dinti? Cum ii ingrijiti?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)

Mergi la inceput

Liviana,

Dupa o saptamana cu paracetamol si vit C, ieri mi-a recomandat doctorul si am trecut pe antibiotic. Asta e!

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

danielai, nici eu nu i-am cumparat premergator pt ca azm zis sa merg pe mina tot a d-lui Spock -da, el zice ca daca stau in ala de fapt mai rau ii incurca sa mearga si se si puturosesc ca vad ca au ceva stabilitate asa, de ce sa se mai oboseasca sa o capete singur?... ma rog, deci nu i-am luat nici eu si nici nu cred ca-i voi lua.
dpdv al meu poate sa mearga cind vrea el! cind e gata, se ridica si o ia la trap .

Liviana, sanatate multa micutului! noi nu avem decit 2 dinti aparuti la 7 luni. dar cica se pregatesc altii sus zice dra... acum ce inseamna se pregatesc ... ca poate dura si 1-2 luni cred. de balit iar a inceput sa baleasca la greu si uda TOT. insa noptilele doarme supeeer, ce bine ar fi sa treaca mai usor peste, ca la cei 2 ne-a scos ceva peri albi noptile cu urlete .

am intrebat-o azi pe dra cum sa ii curat cei 2 dinti si a ris de mine ca aia nu-s dinti de curatat, cica stai sa vedem si noi mai multi si mai bine si mai vb . desi dentista mea imi zisese gata, treci la curatarea cu tifon ud seara la culcare... desi nu vad cum caci Codrin adoarme la sin mai mereu seara si mi-e nus cum sa-l trezesc ca sa-i spal dintii aia 2 asa mici

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin
Camera lui Codrin

Mergi la inceput

Liviana, Shobo,

Maria are 4 dinti si inca doi mici,mici care de-abia se vad. Eu pana la urma i-am cumparat Nenedent si e o haioasa, a invatat sa se spele singura pe dintisori - pasta se vinde cu un suport de silicon si il pun pe varful pastei si si-l baga ea in gurita si freaca asa cum poate. Pe urma mai dau si eu putin si gata.
In schimb nu sunt hotarata cu florul, daca sa-i dau sau nu pastilute. Am pus si aici intrebare, m-am mai documentat dar inca nu stiu ce sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia345 spune:

Ancade eu i-am facut fetei mele gauri pt cercei la varsta de 4 luni.Cel mai rapid mod este cel in care se foloseste pistolul,pur si simplu arata ca un capsator,pe o parte se pune cercelul(din cel cu surub)si in cealalta parte e surubul,se capseaza urechea si ramane cercelul gata pus.Se folosesc cercei medicinali,facuti dintr-un material special care nu oxideaza si nici nu provoaca alergii.Se recomanda pastrarea acestor cercei pentru o luna,mie mi s-a recomandat sa invart cercelul in fiecare seara la baie sa nu se prinda si dezinfectarea cu spirt zilnic.Parerea mea e ca se poate trece la altfel de cercei mai devreme de o luna.
Prin aceasta metoda nu are cum sa se infecteze urechea,practic nu o atinge nimeni.Eu am facut aceste gauri pt mititica intr-o farmacie.Din cate am inteles exista chiar un gel care amorteste lobul urechii si asa nu mai doare.Dar n-au avut si nici vrut sa foloseasca acest gel pt fata mea,desi eu am insistat.Au zis ca nu o s-o doara,dar n-a fost asa.La una din urechi chiar a curs un firicel de sange...dar de plans n-a plans mult,dupa 5 minute a adormit din nou.

Lavinia si Natalia(17.01.05)
http://community.webshots.com/user/lavinia171 http://community.webshots.com/user/lavinia285

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrutza spune:

Liviana, Simona mea a fost ragusita acum doua saptamani de nu mai avea voce deloc, iar doctorita mi-a spus sa ii dau nurofen+eferalgan de doua ori pe zi, si sa ii inmoi suzeta de 15-20 de ori pe zi in solutie de bicarbonat - o lingurita de bicarbonat in 100ml apa. Tratamentul asta e bun pentru laringita, si tusea si raguseala cam asta indica.

Anca, si eu i-am factu gauri in urechi Simonei cand avea 2 zile, in spital, si i-am pus direct cercelusi de aur. Eu zic sa nu ii pui direct de argint, sunt persoane care nu suporta argintul si se infecteaza, sa nu o dai in cine stie ce.

Daniela si Shobo, sub nici o forma si in nici o cantitate nu este bine sa ii dai bebelusului in aceeasi zi galbenus si carne. Nu stiu sa va spun de ce, dar este parerea a foarte multi doctori si nu are rost sa nu o luati in seama. Galbenusul de ou este foarte foarte bun si trebuie date saptamanal 2-3 galbenusuri, dar nu concomitent cu carnita. Doctorita mea a spus ca dupa un an se da carnita in fiecare zi si ou de trei ori pe saptamana ca si acum, dar nu mai devreme. Shobo, iaurtul poti sa incerci sa i-l dai cu cereale si cu fructe - eventual banana -, Simona mea e topita dupa masa de la 18.00 care e compusa din chestiile astea. I-am luat cereale de la Nestle, ii plac foarte mult.

Kita, leaganul e din plastic, a costat foarte putin si poate fi pus la tocul usii. Noi aveam o arcada la sufragerie care da spre ultimul dormitor care nu e folosit decat ca birou si baia a doua, si atunci l-am pus la arcada pentru ca nu umblam prea mult pe-acolo si ne incurca mai putin.

Felicitari bebelusilor care au facut primii pasi !!!! Abia astept sa scriu si eu de fata mea ca a mers, sper ca pana de Craciun. Nici eu nu i-am luat premergator din n motive citite si auzite, care mai de care mai descurajatoare.

Andrutza si Simonica ei draga (n. 17.01.2005)
http://photos.yahoo.com/andrapg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

in ce priveste folosirea premergatorului,nu pot fi de acord cu dr Spock.poti sa gasesti multe minusuri la premergator si sunt de acord cu ele, numai asta ca puturoseste copilul, nu.copiii mei au mers repede singuri (Elena la 9 luni jumate si Antim la 10 jumate). si eu am mers singura la 9 luni, chiar daca am folosit premergatorul. si cunosc destui copii care au mers devreme chiar daca au folosit premergatorul. eu cred ca are mai mult legatura cu felul de a fi al copilului faptul ca merge mai repede sau mai tarziu.
cu dintii, stiam ca trebuiesc curatati de cand apare primul. puiul meu inca n-are nici un dinte, mai e vreun bebelus in faza asta?

mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput