Cine TREBUIE sa gateasca?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Da' ziceti-mi si mie unde scrie ca gatitul intra in sarcina unei femei??????
Eu una nu sunt facuta sa gatesc zi de zi, desi culmea, cand fac ceva iese foarte bun, deci talent am, insa, mi se pare ingrozitor de plictisitor sa stai la bucatarie zi de zi, 2-3 ore, apoi sa mananci 10-15 minute, dupa care sa mai stau nu stiu cat sa spal bucataria.
Cand sunt cu sotul si el lucreaza, gatesc pentru el, deoarece mi se pare normal ca atunci cand vine acasa obosit ( si eu sunt toata ziua acasa) sa gaseasca mancare calda, dar cand suntem departe unul de altul, eu nu gatesc decat pentru fiul meu.
De altfel, sotul meu gateste extraordinar, iar daca ar avea si mai mult timp probabil ca ar gati mai des.
In timp ce eu sunt pasionata doar de dulciuri, torturi, ornatul lor, el gateste aproape orice fel de mancare.
Nu e genul care sa considere ca eu trebuie sa gatesc doar pentru ca sunt femeie, iar eu nici atat.
Cand nu am chef sa gatesc ii spun, iar atunci ori iesim in oras, ori gateste el. Niciodata nu am avut parte de vreun repros.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Cu perseverenta doamnelor!! Nimeni nu se naste invatat
Eu mi-am zis asa: Nu vreau egalitate intre sexe!! Vreau sa mi se deschida portiera de la masina de fiecare data de catre sotzul meu, nu vreau sa duc gunoiul, vreau ca el sa aiba grija facturilor, refuz sa duc masina la spalat si mai rau.. sa schimb cauciucul atunci cand fac pana, vreau sa-l simt barbat si vreau sa ma simt femeie.

Sunt de parere ca exista lucruri pe care trebuie sa le faca femeile si lucruri pe care sa le faca barbatii. De acord ca barbatii sunt mai buni bucatari, stilisti, croitori... insa aici e vb de meserie si nu de aptitudini pe care sa le posede fiecare dintre barbati.
Sotzul meu gateste, rar, ce-i drept atunci cand refuz eu sa-i fac cate o mancare dupa vreo retzeta turbata. Dar probabil ca de lene nu face unele lucruri. Nici n-as putea sa-i cer asta, oricum daca nu gateste gaseste solutia sa mergem la restaurant. Nu pot sa-l acuz ca nu vrea, din moment ce el alege solutia care-i convine. Nici mie daca nu imi place sa duc gunoiul, nu il duc, asta nu ma face o sotzie rea.
Imi place sa stiu ca el nu-si baga nasul in oalele mele dandu-mi indicatii, asa cum nici eu nu-mi bag nasul in ceea ce face el prin casa, pentru casa.
Si sotzul meu crede ca oglinda casei este femeia. M-am saturat sa incerc sa-l conving de contrariu. Am descoperit totusi ca unii barbati nu sunt facuti pentru a invarti o lingura in oala, sau sa stearga praful cu o carpa.
Pentru doamnele care poseda sotzi talentati felicitarile mele si sa-i tzina tot asa!! Asta nu inseamna ca noi celelalte suntem mai putin norocoase ci doar altfel. Si recomandarea mea ar fi ca nu trebuie sa le flururam pe sub nas aceasta egalitate intre sexe pentru ca ea nu exista!! Atata vreme cat ei nu pot sa nasca si noi nu putem sa facem pipi din picioare... nici egalitate nu e

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Eu cred ca fiecare face ce poate, dar nu sta degeaba !
Ceea ce nu-mi place este cind unul (sau una) sta in picioare si roboteste de dimineata pina seara si celalalt sta bine mersi in fotoliu. Asta gasesc inacceptabil !

Peronal zic ca am noroc pentru ca al meu sot gateste, mai mult fantezist si original. Cind nu e acasa eu gatesc, dar cind e acasa el gateste, sau, si mai teribil, ne batem ca sa gatim. E clar ca daca el gateste, eu am alte ocupatii la fel de "nobile" : menaj, spalat, calcat.

Elise, daca iti mai face reprosuri, intreaba-l clar daca chiar stateai degeaba in timp ce el era in bucatarie.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Parerea mea este k fiecare trebuie sa puna mana sa faca ceva..s-a nascut ideea k femeie e cea care se ocupa de toate dar sa se mai renunta si sa puna mana si barbatii..eu am noroc k al meu chiar ii place dar numai cand are chef ..poate cel mai mare noroc este k nici nu cere dak nu-i fac.asta e bine k cik nu ne apukm sa ne certam k nu ai facut tu nimic de mancare cand viata e asa de complkta ne mai complikm si noi pt nimic..
ce-mi place cand il aud..

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Trebuie sa fac niste precizari....

Eu, de felul meu, prefer sa schimb ambreiajul la masina decit sa gatesc - din doua motive: doar eu am carnet (asta ar fi unul) si macar SE VEDE ceva. Pot sa ma minunez ce bine merge masina dupa.... dar daca gatesc o zi intreaga, in 10 minute am ras tot si ramine doar o bucatarie vraiste. N-am nici o satisfactie sa fac asta. In plus, sint convinsa ca iti trebuie un dram de talent, si n-am.... Sa va povestesc ca am avut o tentativa temerara de a face prajituri in noul nostru cuptor (care era o marca destul de buna, deci se presupunea ca "ma ajuta") si au ras zugravii de mine, "consolandu-ma" ca, daca prajitura mea nu se poate minca, cel putin o putem folosi pe post de gresie.... va dura ani si ani!!?

In rest, in afara de gatit, responsabilitatie se impart: curatenie facem impreuna, in weekenduri: in timp ce eu termin 2 camere + baia, al meu termina de lustruit o vaza din a treia camera. Detaliile conteaza, nu?

Masina, asa cum am spus, e responsabilitatea mea. Eu o spal, eu o conduc, eu o duc la service si la ITP samd. In responsabilitatea lui mai intra iepurele pe care a avut marinimia sa mi-a aduca acasa, la bloc, pentru ca "altfel il gasea cineva si-l manca". Eu dupa iepure nu string nici in ruptul capului, deci asta face el. Mai de mila, mai de sila, dar face.

Facturile le plateste el, pentru ca eu n-am timp. Aprovizionarea...idem.
Iar bani in casa aducem amindoi, cam in egala masura.

Nu vad de ce ar trebui sa facem "diferente intre sexe". Diferente oricum exista, de ce trebuie sa cream si noi altele, artificiale?

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Bravo Elise
Imi place de tine, esti Barbata

dada

Mergi la inceput