Copii din 2002 (16)
Raspunsuri - Pagina 10
irina_ina2000 spune:
Salutam si noi din ploaie, e asa de urat la noi dupa ce am avut parte de 2 zile asa de calduroase si placute.Alexandru inca nu a lipsit nici o zi de la gradinita deci se poate dupa ce mai isi face copilul ceva imunitate.In schimb are o nara infundata rau de tot si nu reusesc sa ii scot dopul de acolo cu nimic.Am folosit spraiuri, pompita dar nimic.Singurul lucru bun o sa fie daca reuseste sa nu faca otita pe partea aceea .Ce ma sperie pe mine este saptamana viitoare cand e vacanta la gradinita si am aflat ca daca nu vin min. 30 de copii nu va functiona gradinita.Problema este ca nici bunavointa nu vad din partea celor din gradinita sa puna ceva afise ca sa se stie ca pot merge copii numai ca nu vor avea program ca pana acum, dar vor fi supravegheati si asa voi putea sta si eu la servici.La voi cum va fi cu vacanta?
Si inca o intrebare cum pot sa-l fac sa-i placa sa puna mana pe creioane?Are o memorie f buna si face fata cu brio la cerintele celor mari dar nu coloreaza, nu incercuieste nimic cand i se spune chiar daca stie.Deasemenea nici pastilina nu-i place ,sa modeleze sa faca ce fac si ceilalti copii.Ce pot face ca sa ii trezesc POFTA si de asa ceva?
Va doresc o saptamana cu probleme cat mai mic de sanatate pentru cei mici.
CORNELIAP33 spune:
Am revenit si noi!
Astazi ne-am intors la gradinita dupa o saptamana de stat acasa. Inca de joi nu mai tusea si nu mai avea mucisori. Pare a fi sanatos. Astazi ajungem la gradinita si in timp ce-l imbvracam incepe sa tuseasca( sper sa se fi inecat!)
Il intreb: "Ce-ai patit mami, te-ai inecat?"
"Nu, m-a luat tusea, zice el.
Moment in care vine educatoarea si zice "Bine ai revenit printre noi. Ai fost bolnav?
El raspunde: N-am fost bolnav, acum sunt bolnav!
Sper sa fi glumit.![]()

In plus noi am inceput imunizarea cu Bronho Vaxom. Sper sa aiba efect!
Lucia, am acceasi parere ca si fetele. Nu-l retrage, imunitatea trebuie sa si-o faca candva, anul asta sau anii urmatori. Nu castigi nimic. Iar perioada scursa pana acum este timp pierdut, daca acum intrerupi totul.
Va pup pe toti si pe toate. Plec acasa ca mi s-a terminat programul!
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/corneliap33/my_photos
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
sinzi_ana spune:
David azi a fost negativist la gradi!!! Nu a primit stampila, caci in loc sa deseneze el s-a culcat pe fotoliu ca lui ii era somn...hm...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radu
si David
light spune:
Cred ca, desi incepusem sa oscilez in a-l mai duce sau nu pe Liviu la gradi, ne-am hotarat sa il ducem in continuare. Singurele persoane care au zis ca ar fi mai bine sa nu il ducem au fost fratele meu si cu doctorita lui Liviu, pediatra. La control ne-a spus ca e foarte urat in gat, la plamani nu se aude nimic, doar ceva usor la bronhii. Evident ca ne-a dat antibiotic si un sirop care trateaza rino faringitele alergice.Sanzi, ii dau vitamina C, si desi stiu ca nu ai incredere, merg tot pe homeopatie care mai devreme sau mai tarziu trebuie sa dea iar rezultate bune.Gabibarta, si eu si sotul ne pierdem cu firea cand vedem ca e vorba de imbolnaviri repetate. Sotul se refera la faptul ca il chinuim cu imbolnavirile astea, pentru ca fara ele, vede si el, ca si mine, gradinita ca pe un lucru benefic pentru Liviu. Insa eu am reusit sa ma mai calesc, si cand vad ca raceste sa nu intru in panica, insa sotul, imediat se sperie si isi pierde rabdarea si incepe sa caute soltuii cum ar fi asta cu retrasul de la gradi.Vom merge in continuare la homeopat, insa sa terminam cu antibioticul acum, ca nu avem incotro. Cat despre fructe, nu e mancator de fructe, ce mananca cu placere sunt bananele si uneori (fara placere) mere cu biscuiti, dar o sa incep si eu cu sucul de portocale, ca fructele nici o sansa!Irina, parerea mea e ca nu trebuie sa te grabesti, sa il lasi sa faca ce ii place, si stii cum e, pofta vine mancand, adica pe masura ce va creste, poate o sa inceapa sa agreeze si alte activitati.Cornelia, tare haios Rares, iti doresc sa nu se mai imbolnaveasca prea curand.Anina, voi ce mai faceti, cum va descurcati cu gradinita si racelile si frigul?Ce am uitat sa va povestesc este tot despre idila cu Ana Maria:Imi zice Liviu ca vrea sa ne jucam cu batistuta si eu sa cant. El ia o batistuta in mana si alearga prin casa in timp ce eu cantam: "Am pierdut o batistuta ma bate mamica..." Iar in final el vine la mine si imi da batista si ne pupam. Il intreb daca au facut asa la gradinita, bineinteles ca au facut, si cui credeti ca i-a dat batista: Anei Maria?!
mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Super-desenele lui Liviu - august-octombrie 2005Opere de artaDesene LiviuNoutati
Anina_n spune:
Buna, dragi mamici ! 
Acum suntem bine, doar cu moralul cazut. Am tras o sperietura groaznica vineri dimineata. Cristina nu dadea semne ca s-ar simti rau la trezire, ca in scurt timp, dupa injectarea insulinei, sa-mi spuna ca mana stanga este grea. Isi prindea mana stanga cu cea dreapta si spunea ca este grea. Am crezut ca se joaca, caci mai facea asa cu una din verisoarele ei. Apoi a cerut sa faca pp si doar atunci mi-am dat seama ca nu putea sa-si miste partea stanga a corpului, nu avea control asupra mainii si piciorului, defel. Iar capusorul il tinea aplecat spre stanga. Pana atunci, ea stand sprijinita pe perne.
Am crezut ca paralizeaza, nu altceva. Era perfect constienta, suparata ca mana nu o asculta. Imediat am chemat salvarea si am plecat la spital. Acolo, avea glicemia 66mg/dl, ca in fiecare dimineata si reusea sa se tina pe ambele picioare. Nu apucasem sa-i dau sa manance decat vreo 12 HC. Imediat i-au pus o perfuzie cu glucoza, moment in care a inceput sa-si revina, adica sa miste manuta si piciorul. Dar avea greata si somnolenta. Se pare ca a facut o hipoglicemie manifestata prin hipotonie cu scaderea fortei musculare in hemicorpul stang. Dupa 3 zile de spitalizare, am revenit acasa cu doza de insulina aproape injumatatita(3u Humulin N dimineata si 3u Humulin N seara) si cu gustarea de la ora 22 scoasa si adaugata la ora 11, deoarece seara are glicemiile mai ridicate. Vestea buna este ca, mititica noastra a intrat in remisie.
"In tipul 1 de diabet, la 1-5 saptamani dupa descoperire poate apare o remisie (disparitie) tranzitorie (deci nu tine mult!) a diabetului. Ea poate fi totala, cu valori glicemice absolut normale fara nici un fel de tratament pentru diabet sau partiala, in care necesarul de insulina scade foarte mult, uneori el devenind aproape simbolic. Insulinoterapia este bine sa fie mentinuta insa si la un necesar infim de insulina pentru ca previne instalarea brutala a cetoacidozei la sfarsitul acestei "luni de miere" care este remisia tranzitorie. Remisia tranzitorie dureaza de obicei 1-3 maxim 6 luni. Nu se poate mari in nici un fel prin tratament medical sau nemedical (vraji, etc.) aceasta perioada. Dupa ce dispare remisia tranzitorie, necesarul de insulina creste, ajungand "la normal"." www.diabetzaharat.ro/vindecare_dz.htm" target="_blank">Sursa
Doar ca, inca nu ne putem bucura...suntem sub imperiul celor intamplate vineri.
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasteriiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58864" target="_blank">Diabetul zaharat la copii, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59034" target="_blank">Copilasi din 2002, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56032" target="_blank">Copii capricorn
light spune:
Of, Anina, ce soc a putut sa fie pe voi! Multumesc lui Dumnezeu ca si-a revenit Cristina, si ca e totul ok. Si totusi eu ma intreb, oare nu exista sansa unei remisii totale, cum zici tu care sa nu mai necesite administrarea insulinei?
mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Super-desenele lui Liviu - august-octombrie 2005Opere de artaDesene LiviuNoutati
sinzi_ana spune:
Nina, chiar ca prin ce spaima ai putut sa treci!!! Nu te-au avertizat doctorii ca ar putea sa apara aceasta "remise"???? Sa te astepti cat de cat!!!
Uf....ai o fetita luptatoare si curajoasa!!!!!
Pupici pentru Cristina!!!
Si eu am in familie cazuri de diabet (dar dobandite) tata (rezultatul obezitati - dependent de insulina) , bunicul meu - doar cu regim alimentar, si soacra mea tot cu regim alimentar...si stiu ca e greu pentru un adult daramite pentru un copil!!!
Lucia, eu sunt subiectiva in ceea ce priveste homeopatia, doar pentru ca cunosc un singur caz (un prieten de-a lui David) care a ajuns mai rau din cauza ca au refuzat tratamentul medicamentos si au preferat sa pe cel homeopat...Nu am nici o baza in "sentimentul" asta pe care il am, ca nu prea ajuta...
Sinzi, Radu
si David
crig72 spune:
Nina numai bine si multa sanatate!Of Doamne cate surprize ne rezerva viata!Asta seara am citit numai vesti proaste.![]()
Va pup pe toate si va doresc o seara buna!
cristina si mariuca
Daisy spune:
Revenim si noi in tromba, dupa neplacutul incident lasat cu capete sparte pe la daycare...
Andreea nu a ramas cu frica de gradi si nici nu a avut dorinta de razbunare (desi noi i-am anticipat actele si am cerut sa fie desparite cele doua fetite - victima si agresoarea) dar a povestit si continua sa povesteasca tuturor ca "cineva a pushed her in washroom si cuge sange".
Saptamana trecuta i-am scos si atele si acum o dam cu unguent ca sa nu ramana cicatrici.
In ceea ce priveste varsta primilor fiori, si noi cred ca am atins-o: fii-mea este amorezata de un jamaican boy (din ala cu parul tot facut codite impletite), pe nume Dante. Sa o auziti cum zice: "place Dante, it's my Dante"... ma ia cu lesin de ras - pe mine, ca pe taica-sau il ia cu plans!
Speram sa fie doar un episod trecator - nu ca ne-am pune in calea fericirii copilei, dar parca e prea de tot...ea e blonda cu ochii albastri iar el e atat de ...jamaican...
Si noi suntem putin "luati" de raceala dar incercam sa depasim momentul ca ne-asteapta vremuri grele...in Canada e iarna, nu gluma!
Cea care spera
http://community.webshots.com/user/andreeabianca
sinzi_ana spune:
Daisy, si asa...v-ati trezit cu jamaicanul la usa??? hihihi!!!!
Sunt "dezghetati" pustii azi...si la mine la gradinita am niste "idile"...vor sa stea unii langa altii, se tin de gat, se uita unul in ochii celuilalt...ce mai!!!
Sa nu mai spun de gelozii...
Sinzi, Radu
si David