Fetele, imi puteti da cateva idei de retete cu gutui? Eu fac gem, dar altceva? Imi aduc aminte ca am mancat la cineva jeleu de gutui..mmmmm, bun rau...stie cineva reteta? Sau vreo prajitura cu gutui? Si nu numai retetele de dulce ma intereseaza.
Multumesc mult!
Ariadna
Eu stiu de mancarica de gutui, da, da, ati citit bine. Nu mai aduc aminte cu exactitate reteta si nu vreau sa ma injure nimeni daca dau reteta si nu e completa, stiu doar ca se rumenesc felii de gutui in ulei incins, se caramelizeaza zahar si se face un sos cu apa si zahar caramel in care se introduc feliile prajite de gutui, cred ca se adauga si putina faina pentru a se ingrosa putin, si la final se adauga zeama de la o lamaie. Daca mai stie cineva reteta asta sa ma corecteze.
Sa auzim de bine!
MANCARE DE GUTUI CU PUI
SE PRAJESTE BUCATI DE PUI IN TIGAIE , SE CALESC SI BUCATILE DE GUTUI IAR SEPARAT INTR-O CRATITA SE FACE ZAHAR ARS SI SE STINGE CU APA RECE AMESTECATA CU PUTINA FAINA. DUPA CE DA IN CLOCOT SE ADAUGA CARNEA SI GUTUILE SI SE LASA SA FIARBA IMPREUNA 10 MIN.
SA VEZI CE MANCARE GUSTOASA IESE!!!
Ariadna,
incearca sa faci compot de gutui (la fel ca orice compot). Eu fac in fiecare an pt. iarna si este delicios. E super gustos rece!
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)
Merci si io de reteta, o sa incerc intr-o zi, cand eram mica imi facea mereu bunica-mea mancare de gutui si mancare de prune, ce-mi placeau
Oana_B