In mod normal este ilegal. De ce ? Simplu. Pentru ca CIC reprezinta fata de mama, tatal sau tutorele copilului minor suma de bani care compenseaza indisponibilitatea de de timp pentru a merge la serviciu dat fiind faptul ca sta acasa si are grija de acel copil. Deci "nu pot sa merg la serviciu pentru ca trebuie sa stau acasa cu copilul asa incat primesc baniui de salariu din acest motiv".
Ori daca acest motiv nu mai exista copilul fiind la cresa si deci implicit nu mai este in grija mamei, tatalui sau tutorelui dupa caz nu mai este respectata conditia de asigurare in consecinta nu este posibil. Desigur pot exista si interpretari usor de pus in practica dar sunt cazuri particulare.
Cat despre fondurile de care dispune orice gradinita sau cresa altele decat cele particulare trebuie mentionat ca acestea provin din fondurile statului fie ele centrale fie locale sursa este tot bugetul de stat in ultima instanta.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
dar daca eu vreau sa-l duc la cresa nu ca sa muncesc?
de ex.sora mea a nascut in germania si ar trebui sa ma duc la ea o luna doua, mama munceste, sotul munceste, nu am cu cine sa-l las.ar trebui sa-l primeasca la cresa iar bunica sau tatl sa-l duca si sa-l ia.deci nu e vorba de servici.
in situatia ce as face?sa iau cu mine un copil de 1 an sau sa-l las acasa.nu mi se pare corect, dar asta e legea.
multumesc mult pentru raspunsuri.
albumul meu
ziua marinei
adriana&razvan 01.11.2004