o mamika nebunika
As vrea sa va prezint un caz, pentru care tare as dori sa cunosc parerile voastre: Cunosc o mamica, ce a refuzat sa i se faca fetitei ei orice tip de vaccin, care nu vrea sa-i dea copilului nici un fel de medicamente, inclusiv tabletele de vitamina K si fosfor, care merge pe principiul aproximativ al copiilor din Africa (a si citit ea o carte de genul asta, al carei fan este!), de a lasa copilul sa-si intareasca sistemul imunitar din praful mediului inconjurator. In sensul acesta, interzice oricui sa ii spele fetitei jucariile care cad pe jos, o tine inca de la nastere numai cu picioarele goale (in scopul asta, i-a taiat mereu pantalonasii care se terminau in jos cu ciupicei), lasand-o in picioarele goale si iarna si vara, inclusiv pe gresia rece de la bucatarie! A fost mereu convinsa ca asa va merge mai repede (a mers insa de la varsta de 1 an, cam ca orice copil!), ca nu-si va pierde sensibilitatea innascuta a talpilor si echilibrul ancestral(sac!) si ca va fi asfel mai rezistenta la boli.
Nu vreau sa fiu ironica in descriere, desi cu metoda ei nu sunt de acord, insa atunci cand vedeam, in plina iarna, piciorusele alea rosii de reci ce erau, ma apuca o mila nesfarsita.
As dori in mod special sa cunosc parerea medicilor care scriu la DC si sa-i intreb, la ce riscuri este supus un copil nevaccinat sau unul caruia nu i s-a administrat niciodata viatamina D, care din cate stiu eu, nu poate fi sintetizata de organismul propriu.
Multe multumiri!
Raspunsuri
joe spune:
vit. D este secretata de organism sub actiunea razelor de soare!
de vit. K si fosfor - habar n-am ce-i cu ele, nu mi-au fost recomandate si - cum am spus - nici nu stiu de ce le-ai da (vit. K parca e anticoagulant - nu vad scopul administrarii la bebe asaaa, preventiv).
In rest - dintre vaccinuri - personal, desi am facut tot ce era in schema - consider cu adevarat benefice pe cel antipolio si cele pentru diverse hepatite. Vaccinurile impotriva bolilor copilariei - desi mi se par comode, ca sa spun asa - nu le consider esentiale.
In rest - ce sa spun? O fi avind o metoda mai excentrica mamica aia de a-si creste copilul, dar chiar nebunika nu i-as spune - mai ales ca probabil daca s-ar ajunge in vreo situatie anume - fereasca Sfantul! - banuiesc ca nu ar fi de principiul - lasa, draga, nu o duc la dr., sa se descurce organismul!
Jocelyn spune:
Cred ca e un comportament exagerat si ar trebui sa existe un echilibru: nici sa exagerezi cu antibiotice la orice raceala, dar nici sa-ti lasi fetita cu picioarele goale, inghetate sa umble pe gresie. Ca nu suntem la Auswitz! Inteleg sa nu-l infofolesti pe copil si sa-i pui caciula in cap la 25 de grade, dar nici chiar asa. Eu nu am copii, dar asta imi cam suna a abuz!
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
NinaB spune:
delicata exprimare pt mama! stiu si eu un specimen.
fereasca Dzeu copilul ala de vreo epidemie banala! vorba unei prietene..."cin` sa-i faca rau la cupil dak nu parintzii lui?"
auzi? da de mortalitatea infantila din Africa i-a povestit cineva?
Valenka spune:
In Germania vaccinurile nu-s obligatorii si in printzip cadrele medicale tr. sa-ti ceara aprobarea pt tot ce-i fac bb-ului.
Insa majoritatea aleg sa faca vaccinurile..D-na respectiva joaca un pic de-a D-zeu pe linga fetita ei.Daca are noroc si n-o sa intre niciodata in contact cu bolile al caror vaccin l-a evitat e bine. S-a rentat riscul asumat, dar daca nu ...
Vit. D ..important e sa scoti copilul mult in aer liber sa-l vada soarele plus mai se gaseste in peste, oua, lapte - laptele mamei nu are cantitati suficiente de vit D - de aceea e necesara suplimentarea .
Fosfor nu stiam ca se da, iar vitK tr. data la nastere pt. a evita singerari periculoase,in plus se pare ca laptele mamei nu contine suficienta vit K, iar intestinul sugareilor nu e inca capabil sa-si produca singur, mai tirziu se pot consuma plante si legume verzi... deci, dat fiind ca fetita e OK..no comment.
OK e adevarat ca in ziua de azi ii cocolosim prea mult pe copii, dar a-l lasa pe copil descult pe gresie..mmm stiu si eu, m-as fii gindit ca mai eficient e descult vara prin iarba sau eventual pe pamint,pietris, nisip.
RaluD spune:
Acuma nu ne-ai spus: copilul ala e bolnavicios sau nu?
Ca mamika nu are toate lampile in regula, asta e sigur. Dar sincer, s-ar putea sa aiba dreptate pe undeva.
Noi ne-am urcat tot parculetul in cap zilele astea pentru ca am iesit la joaca in maneca scurta. Erau 23 de grade afara si toti copilasii erau cu geci si caciulite... OK, e septembrie, si ce daca? E doar o luna in calendar!
Emi a mea e foarte rezistenta la boli si asta tocmai pentru ca n-o infofolesc.
E adevarat, noi facem vaccinurile si mai luam, uneori, vitamine. Am luat niste ursuleti de la Walmark, niste Peritol odata cand ne-am intoxicat, ceva Vigantol... si cam atat.
Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica
alessia105 spune:
Si eu m-am mirat cand ni s-a recomandat la bb vitamina K ...explicatia a venit ca se adminsitreaza pana la 3 luni ptr ca pot exista in organismul fragil a lui bb anumite mici snagerari si se administreaza preventiv impreuna cu vitamina D care se admin pana la 4 luni..ce putin asa mi s-a explicat mie de pediatra de la "Consultatie bureau" si vad ca si Valenka stie ceva asemanator
anyway ..sunt asemenea mamici si pe aici si in Belgia ba chiar a fost la un moment dat un reportaj la belgieni cu astfel de persoane ( nu mai stiu unde si cand )si spuneau mamicile ca ele vor sa ii creasca sanatos fara adaosuri chimical in mancare sau medicamente ...persoana respectiva avea parca vreo 4 copii si statul o obliga sa le faca vaccine mai ales ca unul din copii facuse hepatita ...
Si eu i-am crescut pe ai mei mai libertin..in sensul ca nu i-am cocolosit(ex .caciula in cap cand e neaparata nevoie etc etc )...si am incercat sa dau si organismului lor o sansa de a dezvolta anticorpi..dar a nu face vaccine ..Doamne fereste!
Aici te duci lunar la "Consultatie Bureau" un fel de protectia copilului si medic pedriatru ..la ei faci vaccinele , la ei te duci la masurat etc etc etc ..Dar daca ei sesizeaza ca ceva e in neregula sau vad ca ceva nu e bine ptr copil ( inclusiv in viata de familie) te avertizeaza in prima faza , apoi te sanctioneaza si daca tot continui asa ..iti ia statul copilul....( cel putin asa mi s-a explicat mie si stiu un caz in care mama nu avea grija de copil ca e ca si tatal ,li s-a facut dosar si rezultatul ...fetita e de 6 ani intr-un centru de minori )
Uite nu stiu daca dpdv legal sunt obligatorii vaccinele ( o sa intreb data viitoare )in Olanda ,,in Belgia am inteles ca nu sunt dar te obliga in anumite conditii sa le faci ...care nu prea stiu ..
Doamne ajuta si pazeste copilul acela si pe toti ceilanti sa nu faca cine stie ce minuni din cauza inconstentie parintilor
Va pupam dulce pe toate si pe toti,va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!
Alessia, Benny (02.03.05) si Sebi (16.01.98)
Poze de pitici voinici
"Traieste ca si cum ai muri maine. Invata ca si cum ai trai vesnic". - Gandhi
laurajr spune:
De mancare ce-i da copiluli ? Carne cruda ? Nici un dulce / Nici o prajeala doar alimente fierte la abur ?
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia
aurelia1278 spune:
Una este sa nu cocolosesti copilul, sa nu-l tii sub clopot de sticla si sa-l cresti cat mai sanatos (adica fara chimicale, antibiotice cat mai putine, hrana cat mai naturala si cat mai putin prelucrata termic - cand se poate) si alta este sa-ti expui deliberat copilul la imbolnaviri.
Acea mamica uita ca in Africa e clima mult mai calda ca in Germania, ca organismul uman a "degenerat" in multii ani de evolutie si civilizatie si a pierdut mult din sistemul de aparare cu care ne-a dotat natura initial. Uita, de asemenea, de poluare, de faptul ca si bolile au evoluat, au devenit mult mai agresive si s-au adaptat, astfel incat uneori nici vaccinurile nu mai sunt 100% eficiente.
Nu am date concrete, poate stie cineva sa confirme sau infirme, eu cred ca in Africa sunt mai multe cazuri de imbolnaviri grave si decese, la copii si adulti, fata de tarile avansate.
Si eu vad des pe strada copilasi de tigani, umbland in funduletul gol si desculti fie cald fie frig, pe soare sau ploaie si arata bine-merci, frumos proportionati, veseli si sanatosi. Dar ei asa au fost obisnuiti din mosi stramosi, e clar ca rezistenta lor este sustinuta si de mostenirea genetica. Ei au "degenerat" mai putin. Oricum, nu stiu daca a facut cineva vreun studiu pe aceasta tema, pentru a sti cat de sanatosi ajung acesti oameni la maturitate, care este calitatea vietii lor si care este speranta lor de viata, comparativ cu ceilalti care se ingrijesc.
Parerea mea!
try spune:
Si eu sunt mai pro-natura de felul meu, mai "lasa natura sa-si faca treaba si apoi, daca e necesar intervin". Nu prea inghit nici eu actiunile astea preventive (vine toamna, da-i vitamine-pastile sau picaturi ca sa nu raceasca cupilu') in orice chestiune banala, insa nu neg avantajele evolutie isistemului medical, cum ar fi vaccinurile, de ex.
Nici eu nu-l infofolesc pe alex, l-am tinut fara sosete si caciulita in casa (e adevarat ca nu a coborat termometrul sub 24 de grade), dar asta ca regula generala. Bine-nteles ca au fost si exceptii, perioade cand a fost poate un pic mai rece in casa si i-am dat sosete. Insa nici el nu-mi suporta sosetele in picioare in casa (si le scoate singur), dar nu am cautat cu tot dinadinsul sa-i dau orice fara sa-i acopere picioarele. Adica nu i-am taitat salopetele doar ca sa stea cu picioarele goale.
Da, ce sa zic, e o mamica cu conceptii mai extreme, insa tind sa cred ca aceste conceptii nu vin din convingere personala, ci sunt un soi de copiere, un fel de "mai nou asa se procedeaza cu copiii, e trendy".
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
Sabina spune:
Sa stii ca si fetita mea a umblat desculta prin casa si pe gresie tot timpul, iarna, vara pt ca se descalta singura si nu vrea nimic in picioare.
Cu vaccinuriule o inteleg f bine, eu am un prieten cu fetita de 8 ani care nu a facut absolut nici un vaccin....sunt f multe teorii despre asta .
Eu nu i-am facut sofiei nici un vaccin pt bolile copilariei.Iar ala de hepatita b chiar nu-l inteleg.adik..de ce la nastere?? daca mama nu e bolnava??
ma rog.
deci...mai vino cu amanunte/copilul e santaos? sau raceste usor?
raluD, si eu am dus-o pe sofia zilele astea in maneca scurta.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.