Cota evitare dubla impunere

Cota evitare dubla impunere | Autor: bia

Link direct la acest mesaj

Ma intereseaza daca stie cineva cat este cota(procentul)de evitarea dublei impuneri intre Romania si Irlanda,bineinteles in baza carei legi,publicata in Monitorul Oficial.De fapt,ma intereseaza lista in care apar tarile care au semnat contract cu Romania.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Ceea ce cauti a fost publicat in MO 626 din 04.12.2000. Este vorba de CONVENTIE din 21 octombrie 1999
intre Romania si Irlanda pentru evitarea dublei impuneri si prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit si pe castigurile de capital

si
LEGE nr. 208 din 28 noiembrie 2000
privind ratificarea Conventiei dintre Romania si Irlanda pentru evitarea dublei impuneri si prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit si pe castigurile de capital, semnata la Bucuresti la 21 octombrie 1999

Cat despre lista in care apar tariel care au semnat contract cu Romania, mai caut.

O zi buna!

carmen
Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

quote:
Originally posted by carmens

Cat despre lista in care apar tariel care au semnat contract cu Romania, mai caut.

Uite asta as vrea sa stiu si eu, eu caut dupa Lege+Tara+Impozit in programul legislativ si daca exista conventie incheiata aceasta primeaza in fata Codului Fiscal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bia spune:

Carmens,ti-am trimis un mail pe privat,nu stiu daca l-ai primit;ma intereseaza 3%, este cota pt.Irlanda?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Bia, nu am primit nici un mail. Asta este tot ce am gasit. Sper ca iti este de folos. Eu am avut astfel de situatii deci nu prea pot da sfaturi.
Lg.208/2000
ART. 10
Dividende
1. Dividendele platite de o societate care este rezidenta a unui stat contractant unui rezident al celuilalt stat contractant pot fi impuse in acel celalalt stat.
2. Totusi aceste dividende pot fi, de asemenea, impuse in statul contractant in care este rezidenta societatea platitoare de dividende si potrivit legislatiei acestui stat, dar daca primitorul este beneficiarul efectiv al dividendelor, impozitul astfel stabilit nu va depasi 3% din suma bruta a dividendelor. Prezentul paragraf nu afecteaza impunerea societatii in ceea ce priveste profiturile din care se platesc dividendele.
3. Termenul dividende folosit in acest articol inseamna veniturile provenind din actiuni, din actiuni si din drepturi de folosinta, din actiuni in mine, din parti de fondator sau alte drepturi, care nu sunt titluri de creanta, din participarea la profituri, precum si veniturile din alte parti sociale, care sunt supuse aceluiasi regim de impunere ca veniturile din actiuni de catre legislatia fiscala a statului in care este rezidenta societatea distribuitoare a dividendelor.
4. Prevederile paragrafelor 1 si 2 nu se aplica daca beneficiarul efectiv al dividendelor, fiind rezident al unui stat contractant, desfasoara activitate de afaceri in celalalt stat contractant in care societatea platitoare de dividende este rezidenta printr-un sediu permanent situat acolo sau desfasoara in acel celalalt stat profesii independente printr-o baza fixa situata acolo, iar detinerea drepturilor generatoare de dividende in legatura cu care dividendele sunt platite este efectiv legata de un asemenea sediu permanent sau baza fixa. In aceasta situatie se aplica prevederile art. 7 sau 14, dupa caz.
5. Cand o societate rezidenta a unui stat contractant realizeaza profituri sau venituri din celalalt stat contractant, acel celalalt stat nu poate percepe nici un impozit asupra dividendelor platite de acea societate, cu exceptia cazului in care asemenea dividende sunt platite unui rezident al acelui celalalt stat sau cand detinerea drepturilor generatoare de dividende in legatura cu care dividendele sunt platite este efectiv legata de un sediu permanent sau baza fixa situata in acel celalalt stat, nici sa supuna profiturile nedistribuite ale societatii unui impozit asupra profiturilor nedistribuite, chiar daca dividendele platite sau profiturile nedistribuite reprezinta, in intregime sau in parte, profituri sau venituri provenind din acel celalalt stat.

carmen
Otilia

Mergi la inceput