Rulouri
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
lgireada spune:
Eu fac din astea cu aluat de pandispan si cu orice fel de crema. Aleg o crema usoara, din aia cu unt nu prea merge e prea grasa. Mai sunt alte creme ingrozitor de dulci ...
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
danyce spune:
Eu fac rulouri umplute cu frisca si pudrate cu zahar, umplute cu crema de frisca si capsuni sau alte fructe, umplute cu budinca de fructe/ciocolata+putin unt batut spuma, umplute cu crema de la cremsnit si sunt dementiale.
Rulourile le fac dintr-un aluat de foietaj pe care il pregatesc altfel: la un pachet de unt, pun 2 oua, 2 linguri rase de smantana, 2 linguri rase de untura, faina cat cuprinde pentru a face un aluat elastic (nu trebuie sa fie prea tare, dar nici sa nu se lipeasca de mani).Se imparte aluatul in 2,3 parti si se intind foi( pe rand, of course) pe o planseta,se ung cu unt sau cu un mix din untura topita si faina si se introduc la frigider pt 30 minute (operatiunea se repeta de 3 ori), apoi se intind din nou foi, iar cu un cutit dat prin foc (pt a taia bine, repede si drept), taietorul de pizza (asta il folosesc eu) sau o rozeta (ideal) se taie fasii inguste de 1,5 cm. Acum e nevoie de niste forme speciale pt rulouri, sunt de metal si sunt putin conice. Se incepe cu partea mai ingusta a conului pe care se ruleaza fasia de aluat usor, in spirala, cu atentie pt ca capetele fasiei sa se petreaca mereu putin (de-a lungul spiralei) pana cand se termina fasia.Sper sa se inteleaga explicatia mea. Daca nu, o sa o mai dau o data. Se introduc la cuptor pentru aprox 20 minute, la o temperatura de 200 grade la cuptorul cu aer cald (nu stiu echivalentul la alte cuptoare).
Cand sunt gata si, bineinteles, racite, se pot umple cu cremele mai sus pomenite. Pofta buna!
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma, sufletel mic si iubit
noi
si mai noi
cele mai noi
nou-noute
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
danyce spune:
Sper ca bine am inteles eu. Mi se pare ca lgireada a vorbit de rulada. Daca nu, sunt tare curioasa cum se fac rulourile mele cu aluat din pandispan fara sa curga in tava
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma, sufletel mic si iubit
noi
si mai noi
cele mai noi
nou-noute
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
orchid spune:
Multumesc Daniela.
Eu nu am reusit sa gasesc formele conice aici si cineva mi-a sugerat sa le fac eu din carton
sa vedem ce va iesi.
Liliana ce ai scris tu cred ca se foloseste pentru rulade.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
orchid spune:
quote:
Originally posted by danyce
Sper ca bine am inteles eu. Mi se pare ca lgireada a vorbit de rulada. Daca nu, sunt tare curioasa cum se fac rulourile mele cu aluat din pandispan fara sa curga in tava
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma, sufletel mic si iubit
noi
si mai noi
cele mai noi
nou-noute
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
Asa este
![](icon_smile_big.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
danyce spune:
Orchid, cu placere!
Bebe_beberica, si eu pomeneam mai sus de crema pt cremsnit!Sunt super!
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma, sufletel mic si iubit
noi
si mai noi
cele mai noi
nou-noute
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
nadina spune:
Rulada cu crema de cacao si banana
Foaie: 4 oua, 4 linguri zahar, esenta vanilie, 4 linguri faina, 2 linguri ulei.
Se aprinde focul in cuptor.
Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca galbenusurile cu uleiul. Se bat albusurile, spre sfarsit cand incepe sa se intareasca spuma se incorporeaza zaharul si se adauga esenta vanilie fiola, dupa gust.
Se incorporeaza galbenusurile si uleiul in albusuri amestecand usor apoi se adauga faina cernuta usor si amestecand cu telul incet, ca la tort.
Se unge fundul unei tavi cu ulei si se aseaza hartie de copt sau coli A4, 2. Daca sunt coli A4 se suprapun un pic si partea unde se suprapun, intre ele se unge cu ulei. Se toarna foaia pe fundul tavii si se da la copt la foc mic pana prinde culoare aurie. Trebuie avut grija sa nu devina maro ca se face casanta.
Se scoate tava, se trece foaia cu tot cu hartie pe un servet si se dezlipeste usor hartia. Putem umple foaia fierbinte cu gem sau o rulam intr-un servet umed si o lasam sa se raceasca.
Crema: 3 oua intregi plus 1/2 cana zahar pe baie de abur sau la foc f mic, amestecand incontinuu pana fierbe crema putin. Trebuie avuta f mare grija sa fie focul f mic ca altfel ne trezim cu o omleta dulce. Se pune cacao okiometric pana devine crema maro f inchis. Se mai amesteca putin deasupra focului sa se incorporeze bine cacaua si se da la o parte sa se raceasca. 1/2 pachet unt la temperatura camerei se face spuma(e mai bun untul strain ca nu are atata apa) si se incorporeaza crema cu cacao calduta spre rece putin cate putin.
Se unge foaia cu crema se aseaza cam 1 banana si jumatate pe mijloc si se ruleaza.
Deasupra se poate face o glazura cacao.
2 linguri zahar+2 cacao cu apa doar cat sa le umezeasca la foc mic pana se topeste zaharul. Se adauga putin unt (cat 1 nuca) si se toarna peste rulada.
Nadina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)