La France (42)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Salut les filles , comment ça va ?
Va multumesc inca o data ptr explicatii si precizari care-mi sunt tare utile !
Maria n-ai inteles tu bine , nu D-na aceea va merge ptr mine-n Ro. ci le va transmite-n tara , nu stiu prin ce mijloace , intelegi ? Ea doar mi-a spus sa merg personal la ea cu certificatul de casatorie tradus SVP , ca si cum dumneaei n-ar putea sa faca traductia pe loc ! Ce mai complicati si romanii astia ...mai , mai , mai ! De abea am gasit pe cineva care face traduceri legalizate , n-am decat nr de tel deocamdata n-am sunat ! Acum voi taragana si eu , voi face totul cu "incetinitorul" daca tot nu voi avea sanse sa-mi vad mama si bunica de Craciun !
Da , asa cum zici , functionarele is date naibii , pacat ca treaba nu se misca-n bunul sens si pe-acolo (RO) ! Asa cu spaga nici eu nu-s de-acord ! Mai bine stau la "coada" ore-n sir decat sa le dau ceva ! Te si inca o data MERCI !!!
Delphin , da vom incerca sa aranjam situatia mult mai usor ptr Alexandre , ca doara e nascut aici si de ce sa nu devina imediat cetatean francez , nu ? Pupici dulci printisorului tau mic si tie bineinteles , sa-ti traiasca ! sa stii ca si eu ii dadeam asa sa mance lui Alexandre , uitatndu-se la TV ca altfel nu manca deloc ! E o metoda buna , dar si proasta din cauza ca le obisnuim prea mult cu TV , dar cand n-avem de ales asta este ! Intr-adevar "gel a l'arnica" este f bun ptr lovituri si eu ma folosesc ptr al mic , chiar ieri am fost nevoita sa-i aplic , un coleg i-a pus piedica-n curtea scolii si asa de rau il doare genunchiul , imi fac griji de numa , i-am spus lui Maitresse sa nu-l puna la sport astazi , iar daca nu-i trece , va trebui sa-i fac cateva radio-uri , sper sa nu fie grav !
Dorulet felicitari ptr bebelina ta , sa-ti traiasca si sa-ti aduca numai bucurii in viata !
Pisik4ever da , acum aflu si eu ca trebuie facuta transcrierea atat al casatoriei cat si al nasterii unui copil ! Zic ca e normal , dar nimeni nu ne-a spus treaba asta vreodata ca daca nu am fi facut-o negresit ! Asta e , de multe ori tu trebuie sa fii mai atent decat administratia , ca greseli sunt cu duiumul , chiar daca de obicei nu ne scapa nimic , suntem la zi cu toate , uite ca tot ne-a scapat ceva ! Omul din greseli invata , nu ? Stiu c-ar fi mult mai usor sa fac totul acasa (RO) , dar nu am posibilitati , mama mea locuieste la 40 km de oras si nu-mi pot permite sa o trambalez saraca , are ea destule pe capul ei , cu bunica mea bolnava ! Iar ptr cetatenie stiu ca n-am nevoie de pasaportul romanesc ! Iti multumesc ptr info ! Pupici tie si lui bb tau !
Corina LA MULTI ANI cu intarziere sotului tau (daca am inteles eu bine) ! Ai grija de Anna saracuta de ea !
Oana bine te-am (re)gasit ! Am mai trecut eu pe aici si n-am mai putut intra , probleme cu PC-ul ma intelegi tu ! Ce mai face Sebi ? Imi dau seama c-a crescut si ca va bucura pe zi ce trece , nu ? Un dulce lui si tie !
Fetelor scuze , dac-am fost luuuuunga ca un "papier higienique" , dar trebuia sa va raspund la toate , iar daca am uitat pe cineva sa ma ierte , va si va doresc s-aveti o zi plina de lucruri frumoase ! PA !

"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa ti-l si retragi..."!
Aileene+Alexandre 6 anisori (22-sept'99)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by Marox

Otilia, sint datoare cu un raspuns: nu am reusit sa deschid fisierele pe care mi le-ai trimis. Referitor la discutia pe care o aveam, assistenta mea maternala a avut vizita de la PMI si a intrebat pt buletinul de salariu. I-au raspuns ca nu e necesar daca are hirtia de la Paje. Cred ca e un "flou juridique"...

Marox, nu-mi esti datoare cu nimic!
Imi pare rau ca nu te-ai putut servi de programul acela, ti-am zis ca unele fisiere a trebuit sa le "maschez" (adica le-am pus o alta extensiune) ca sa le pot trimite, Aureliei i-am explicat si pina la urma s-a descurcat si la ea a mers. Ti-am explicat si tie in mailul trimis, dar acuma nu mai stiu, au trecut 2 luni de-atunci... Si zici ca oricum n-ai nevoie.

Cit despre PMI... ei nu sunt abilitati sa dea informatii administrative si juridice asistentelor maternele, puericultricele de acolo au o formatie de infirmiere + un an de puericultura si-si petrec timpul cu inspectii si anchete pe la assmat, vegheaza la binele si fericirea copiilor. Si apoi nu prea le au deloc la inima pe assmat, caci vezi doamne ele se duc pe teren si lucreaza chiar si 35 de ore pe saptamina iar o assmat sta acasa (eh, alea 50-55 de ore pe saptamina nu-s munca, e puturosenie curata, de aia nici nu meritam mai mult de 2€ pe ora si nici o adevarata fisa de plata, asta-i rezervata pentru oamenii muncii, nu pentru lenesi! ) si poate cistiga mai mult ca ele, fete diplomate si experte-n toate (inclusiv psihologie fina )!

Daca assmat a ta vrea informatii care sa tina cont de interesele ei sa se informeze la Sindicat, www.assistante-maternelle.org/" target="_blank">aici, nu la PMI , in plus pe forum sunt milioane de subiecte care dezbat problema asta (facem sau nu buletine de plata si de ce).

De exemplu:

Intrebare: Avec la PAJE, il est inutile d'établir un bulletin de paie. Or mon ass mat en veut un. Où puis-je trouver le document en vigueur ?

Raspuns: La paje ne fait pas de bulletins de salaire mais une attestation de salaire et c'est tout a fait normal que votre ass mat veuille une fiche de paie puisque c'est ecrit ds la CCN on est des salarie comme les autre.
Les assedics et les banques ne prennent pas en comptent les attestations de salaire qui sont errones, en plus ils manquent pleins de choses les ind. de nourriture n'y figurent pas et vous les devez par ex.

Alt raspuns: Il s'agit en effet d'une attestation Paje pas d'un bulletin de salaire, il est vivement recommandé et légalemment admis de demander un BS adéquat à ton employeur.(CCN & droit du travail...)
Il y a des nombreux posts à ce sujet qui en détaillent les raisons.
Tu peux en trouver un parfait sur ce site en page d'accueil.

Asa ca daca assmat a ta nu-ti cere si nu vede de ce ar avea nevoie las-o-n pace sa faca ce vrea, nu trebuie s-o obligi. Dar in ziua in care o sa aiba nevoie pentru banca, ASSEDIC, Assurance Maladie sau pentru orice altceva unde se poate cere o adevarata fisa de plata o sa-i pare rau. Iar pentru declaratia de impozit nu-ti zic cit trebuie sa calculeze ca sa stie la ce deductie are dreptul, daca toate orele si zilele sunt declarate in salata, ca pe atestatia aia. Sau poate ea nici nu stie ca poate deduce pentru impozit ceva sau nu stie ca trebuie sa declare ceva, multe assmat au urmat sfaturile binevoitoare de la PMI si au declarat zero, iar cind au avut un control financiar "bonjour les dégâts!" Programul meu imi calculeaza singurel in fiecare luna cit am de declarat si face cumulul pe tot anul, asa incit la sfirsitul anului ma uit cit am de declarat doar pe ultima fisa de plata si gata.

Corina, multa sanatate Annei, sper ca e mai bine si ca nu si-a spart dintisorul!

doruletz, felicitari si bun venit pe lume micutei grasunici!!! Sa fie sanatoasa si norocoasa! Refacere rapida!!!

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Da, aileene, ai dreptate, ne cunoastem deja! Seb e bine, creste prea repede, dar in rest e bine. Tot sper sa se opreasca timpul in loc, dar nici o sansa. Asa ca profit cat pot de el. Nu ne pui si tu niste pozici cu voi si Alexandre? Va pupam dulce si noi!!!!!!

Georgiana si Otilia, ca v-am prins si pe voi, voi nu bagati niste poze noi cu printesele? Eu cer aici poze, s-o simti vreuna? Si fetelor care nu mai scriu le cern la toate!

Oana si Seb
(10.01.2005)

"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si orbii o pot vedea."

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/oana_george14/my_photos
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/georges142004/my_photos
http://community.webshots.com/user/sebastieng10
POZE
POZE NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

doruletz, felicitari! ce faci, mamico, incerci sa bati recordurile? ai nascut normal sau prin cezariana?

You're unique. Just like anyone else.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Salutare fetelor..eu va citesc mereu dar nu prea scriu k uneori nu prea am ce..merci pt raspunsul cu kine.vroiam sa stiu dak e rambursat cu trimitere din aia de medic binenteles.nu de alta dar park sunt baba ma doare spatele si ceafa..se mai intampla.mi-e dor de masajele din Romania unde erau asa de ieftine k aici nu poti sa-ti permiti.
Eu vroiam sa-mi iau o masina dar care din pacate nu e facuta in UE si dak vreau s-o duc in Romanik ma costa taxele vamele si acum stau si ma stresez cu acceasi bani ce pot lua..ce tampenie si cu astea..problemele vietii k nu poti fi niciodata linistit.
Mai am si eu o intrebare pt cine se pricepe la info.cu ce programe mai simple faceti pagini perso pe anumite site-uri.si transferurile cu ce programe se fac?ma intereseaza cva simpla k nu prea ma pricep.eu fac acum pagine perso pe wanadoo dar pt debutant si nu e super de asta vroiam ceva mai sofisticat.
v-am pupat si o zi buna k eu ma bucur de soare astazi si de ink un an de viata..adik am imbatranit..dar nu va spun cat
va

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Cait, pentru ceva extrem de simplu iti recomand blog-urile (pagini simple extrem de usor de pus la zi), uite al meu de exemplu aici:
http://assmat.blogspot.com/

Si aici iti poti face si tu unul: http://www.blogger.com/start?hl=fr

Un blog est un site Web convivial, qui vous permet de donner rapidement votre avis sur un sujet qui vous tient à cœur, d'échanger des idées avec d'autres internautes et bien plus encore. Et c’est gratuit ! (normal! )

Si am si eu o intrebare pentru priceputi: ce-mi trebuie exact ca sa pot inregistra de pe casete video pe PC: o carte de achizitie video, dar de care??? Si ceva cabluri?... Daca stie cineva sa ma indrume ca-s pierduta-n ceata... Merci!

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

CAIT LA MULTI ANI n-are importanta varsta , principalul e sa-l accepti ! Multe bucurii si sanatate si sa ai o zi frumoasa si un an umplut de lucruri excelente ! !!! Te
Oana am vazut pozele tale , Sebi e un dulce intr-adevar a crescut f bine , s-aveti mult noroc de el si sa va aduca mult soare-n suflete ! Eu poze am , dar nu reusesc nicicum sa le pun ,chiar ca am incercat si tot nimic , imi vine sa le dau bataie si s-arunc totul pe geam ! Na hai ca va las si va doresc o z i buna la toate , Alexandre ma asteapta sa-l duc la bus-ul scolar ! Pe curand , ok ? la toate-toate ...

"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa ti-l si retragi..."!
Aileene+Alexandre 6 anisori (22-sept'99)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

cait, la multi bani!!!

otilia, eu am fost cu camera (canon nu stiu cat) la surcouf si mi-au dat aia tot ce trebuie, dar nu am avut timp sa le instalam nici in ziua de azi... :(

You're unique. Just like anyone else.

Mergi la inceput

Merci pisik, asa ma gindeam si eu sa fac dar pe internet sunt mai ieftine si ma gindeam sa nu profite vinzatorii prea mult de mine daca ma vad ca nu stiu exact ce vreau...
De exemplu aici: http://www.rueducommerce.fr/home/index.htm
se gasesc mai de toate la preturi bune.
Cartea www.rueducommerce.fr/Photo-Video-Numerique/4-Acquisition/Cartes-internes/RueDuCommerce/367605-Carte-DV-Basic-Capture-video-PCI-pour-numerique.htm" target="_blank">asta o fi buna la ce-mi trebuie mie? Or exista si carti exterioare (asta-i interioara si daca trebuie sa deschid PC-ul... )

Mergi la inceput

Am gasit-o pe www.rueducommerce.fr/Photo-Video-Numerique/Acquisition/Boitiers-externes/DAZZLE/361474-Digital-Video-Creator-120.htm?pl=355632|361436|364233|357087|361561|364854|366861|361474|355558|364493|367833|366327|366795|355634|361438|361472|360934|365707|367836#1" target="_blank">asta
E mai scumpa dar sper sa merite. E careva priceput pe aici sa-mi confirme? Si oare imi trebuie si ceva cabluri sau e livrata cu tot ce trebuie?
Iar dupa ce reusesc sa trec inregistrarile pe PC, apoi vreau sa fac un montaj si sa gravez un DVD. Asta cum s-o face oare, in ce format si ce mi-o mai trebui?... (eu tot intreb si-asa nu-mi raspunde nimeni )

Mergi la inceput