clubul secretarelor
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
lily spune:
Daca am tinut loc de secretara se pune?
Am mers pe acest post cind era cineva in concediu, fara insa a avea salariu marit...mai mult ca un hobby. La inceput mi-a placut f mult, era ceva nou. Insa cind suna cineva si intreba de director, iar acesta incepea cu intrebarile: cine e? cineee?? ce (mai) vrea? si apoi sa nu vrea sa discute -lasa, mai suna/ sau totusi sa ii fac legatura... sau cind directorul inchidea usa sa nu fie deranjata, si apareau diverse persoane importante ca ei tot vor intra la el, desi auzeau ca nu are timp...parca as fi vrut sa fiu in alt loc
Imi placea sa fac o cafea si sa aud aprecieri ca e f buna, sa aranjez actele si sa fie totul in ordine. Nu mi-am dorit la inceput ,dar pt ca din colege nimeni nu se grabea, am acceptat sa mai merg si la altcineva plecat in concediu. Asa mi-am dat seama ca e o munca destul de grea, daca e facuta la modul serios,si care iti cere rabdare, disciplina, atentie, memorie, mult calm, sa iti placa sa lucrezi cu hirtii, dar si cu oamenii-ceea ce e destul de greu. Iti trebuie intutitie-mai ales la telefon, dupa voce sa iti dai seama cam ce fel de persoane suna si cum sa procedezi. Daca eram prea amabila, nu era bine, eu nu stiu de fel sa fiu 'infipta/repezita' cu oamenii, dar un ritm alert mi-am impus pt a reusi sa fiu concisa si clara in exprimare si sa inteleg ce doreste persoana de la capatul firului.
La un moment dat s-a enervat una din persoanele intilnite ca am facut-o 'secretara', ea fusese 'asistenta de Ministru', avind studii superioare. Considerase ca o ofensa, ca o grava jignire, desi nu intentionasem asta. Iar modul cum proceda cu oamenii lasa de dorit, nemultumurile ei se stringeau tot mai multe si 'rabufnea' destul de des, incerca sa acumuleze din materialele de birou (agende, pixuri, caiete, gume etc) ca un fel de recompensa, ceea ce nu mi se parea frumos, nici prea corect. Stiu ca ar fi trebuit sa fiu ma diplomata, stresul era destul de mare, din cauza ca in urma cu 2 ani schimbarile 'la virf' erau dese, dar nu m-am putut opri sa o intreb, sa avertizez ca nu e bine.
Totusi cu ani in urma si eu am inceput o facultate, de Finante-Banci (nu am putut sa o termin), dar stiind atitea si invatind atit de repede, nu ma vad rezistind mult facind asemenea munca. Poate avind un salariu atractiv, niste stimulente as reusi...
Doar gindul care trece prin inima are putere (H. Miller)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Oana_B/Oana_B.jpg)
Oana_B spune:
quote:
Originally posted by lily
La un moment dat s-a enervat una din persoanele intilnite ca am facut-o 'secretara', ea fusese 'asistenta de Ministru', avind studii superioare. Considerase ca o ofensa, ca o grava jignire, desi nu intentionasem asta.
Daaaaa, si eu aveam contact cu un personaj de genul asta, "sefa de cabinet" (cum se autonumea cu expresia asta de pe vremea lu' ceasca) la preshu' de la o banca importanta, avea un dispret in glas de parca era poleita cu aur si ceilalti unsi cu kkt, scuzati expresia, da' era un monument de prostie:))) nu i-am raspuns niciodata la aberatii si nici nu m-am enervat, am considerat ca eu eram imaginea sefului meu si nu puteam sa stric relatia dintre cei doi sefi raspunzandu-i aleia cu aceeasi moneda, doar ma distram cu colega mea pe seama ei
![](icon_smile_big.gif)
..hehehe o fi vorba de aceeasi persoana cine stie:))))
Oana_B
![](foto.gif)
gabibarta spune:
eu nu prea am timp de DC inainte de masa, ca la noi e full acum la inceput de an univ. Am vreo 400 de studenti, fiecare se inscrie, se intereseaza, intreaba, nu intelege, de multe ori sunt eneranti si obraznici, dar ce sa facem, asta e...
Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta
lu.more spune:
Buna dimineata, gata cafeaua?
M-a intrebat fii-mea acum catva timp: mami, ce faci tu, de fapt, la serviciu? O secretara medicala stiu ce face, stiu ce face si secretara de la noi de la scoala, dar tu?
Eram la masa de seara. I-am spus ca, daca vrea sa-i explic, trebuie sa-i spun mai intai ce face seful meu. Discutia a durat 40 de minute, terminaseram de mult desertul...
M-a distrat ca idee, daca am stat aproape o ora doar sa-i povestesc cu ce se mananca meseria mea, va dati seama ca nu am timp de distractie la serviciu
Bineinteles, am momente in care respir, iar atunci fac "refresuri" la pagina DC sau la altele, iar uneori profit sa mai pun si cate un raspuns
Mai trag cu ochiul adesea pe un forum special al secretarelor din Franta, gasesc acolo lucruri deosebit de interesante, cum se face cutare scrisoare, cum se rezolva o problema de informatica, cum sa-l abordezi pe sefu' la o adica si multe altele. Niciodata nu e prea tarziu sa mai invat ceva!
.................................................................................Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
FlorentinaE spune:
Intru si eu in Club.
Sunt de vreo 10 ani secretara.Nu e visul meu dar e un post caldut.Maine poimaine termin a doua facultate si mai vedem ce va fi.
Am un sef ,un adevarat Domn, dar mai sus de atat nu pot ajunge,deci m-am plafonat.Mi-as fi dorit ca macar postul sa fie considerat cu studii superioare, iar ca salariu asa e facut de Sus si uite ca ma depaseste si soferul directorului.
Bucuriile mele la serviciu sunt:internetul si timp liber ca sa invat pentru facultate.Nu fac ore suplimentare si in jur nu am o atmosfera tensionata.
FlorentinaE
adameasca spune:
Intru si eu in club... De 7 ani fac asta, am lucrat in 3 firme, si 1 an jumate pauza pentru crescut cupil. Am lucrat intr-o firma de constructii, apoi intr-o agentie de publicitate si acum intr-o agentie de turism si imobiliara. Mie personal imi place ce fac. Ma tin in priza, tre sa fiu atenta la tot, sa am grija de hartii, etc. :)) Cafeaua o fac buna
o data pe zi. Cam atat...
_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)
www.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=54498" target="_blank">Jurnal
gabibarta spune:
vorba lui fiu'meu: mami, nu inteleg de ce vii obosita de la servici, ca acolo toata ziua stai in fata calculatorului
lu.more spune:
Si fiica-mea la fel, inainte…
Inainte voia sa devina arhitect. Acum, de cand a inteles ca arhitectii fac si altceva decat desene pe hartie, parca i-a mai scazut motivatia. Acum se gandeste la ceva gen arhitect de interior sau decorator. Nu e rau ; i-am zis ca daca are nevoie de o secretara cu experienta, cunosc eu una buna
.................................................................................Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/motanik/motanik.jpg)
motanik spune:
Doamnelor, ajutati-ma si pe mine cu un sfat va rog.
Lucrez aici din 13 dec anul trecut. Asadar mai e putin si fac anul.
Am fost 3 luni in proba si dupa alea 3 luni mi-au marit salariul cu vreo 40 de lire pe luna...O nimica toata, cred ca au vrut sa imi inchida gura..
Acum as vrea sa cer o marire. Am 12750 pe an impozabili si peste tot in ziare pt astfel de posturi se ofera 15-16mii. Ca sa plec de aici parca nu imi vine ca m-am obisnuit cu astia si sunt de treaba, daca am o pb si nu pot veni intr-o zi ma inteleg sau sa plec mai devreme...plus ca stau pe net (desi m-a atentionat o singura data un sef ca imi cam neglijez munca din cauza netului, asa ca intru pe furis..) si mai folosesc si telefonul in interes propriu...In plus, avizul tre' sa il dau pe o luna..
Asa ca as vrea sa cer marire in decembrie, numai ca nu prea stiu cum sa abordez problema...
Ma ajutati?
Multumesc!
--------------------
Andra
Noi
Paris1Paris2
Suflet de copil - povestea lui Andrei
Are 6 luni de zile dar lupta sa traiasca...
gabibarta spune:
eu una as cere marire de salar, insa nu stiu daca as pleca in alta parte. Poate in alt loc trebuie sa lucrezi mai multe ore, poate ai alte conditii de lucru, cine stie? Si daca nu-ti da voie la cateva ore libere la nevoie mare, la telefoane particulare, la net, deja esti tot acolo cu cheltuiala. Plus dincolo din nou perioada de proba, riscul ca poate nu-ti convine sau lor nu le convine... Sigur m-as gandi foarte mult...