Ce ati mai citit?

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Ieri primi de ziua mea"Despre dragoste si alti demoni"G.G.Marques si nu m-am culcat pina nu am terminat-o.Mie mi-a placut,credinta,superstitii,....
Cit despre 11 minute,este altceva fata de ce scrie Coelho,nu pot sa spun ca mi-a placut la nebunie,este usor de citit...
Acum ma apuc de "Razboiul sfirsitului lumii"M.V. Llosa.
Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Eu citesc acum One hundred years of solitude de Marquez. A mai citit-o cineva? Cum vi s-a parut?

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Khris, spicuiri din acest subiect despre "O suta de ani...." si Marquez

quote:
Originally posted by Yasmin

Pe mine m-a impresionat in mod deosebit si am ramas si cu un gust amar al vietii dupa ce am citit 'Cien anos de soledad' tradus 'Un veac de singuratate' (nu sunt de acord cu traducerea, cred ca 'O suta de ani de singuratate' ar fi descris mai bine sentimentul de acolo) de Gabriel Garcia Marquez. S-a potrivit foarte bine si cu starea de spirit in care eram atunci.

quote:
Originally posted by conchita

...pentru mine, Sabato vine inaintea lui Umberto Eco in ordinea preferintelor si la egalitate cu Marques.

lectura placuta

quote:
Originally posted by maudi

Suflete Moarte este o opera neterminata, geniala, deschizatoare de drumuri pentru literatura rusa si nu numai, vei fi surprinsa sa afli ca Marques este continuatorul lui Gogol de pilda...

Eu nu fac clasamente, dar si pentru mine, Marquez, in special cu "O suta de ani.." e in fruntea preferintelor, alaturi de Sabato, Borges, Gogol.....Lectura placuta, Khris..sau scufundare placuta :), fiindca asta e senzatia pe care o am eu cand citesc o carte care ca incanta: ca ma cufund..

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

Va recomand din suflet cartea "Simple Abundance" de Sarah Ban. Este scrisa in genul Supei de pui, este scrisa pentru femei in general sub forma de eseuri zilnice. Nu stiu daca e tradusa si in alte limbi dar o veti gasi sigur in State si Canada.
Merita citita si recitita.
Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

Eu m-am cufundat de citeva saptamini in extraordinara literatura romana!!Am citit atitea carti "sub presiune",pentru bac,la facultate de teama examenelor..si sincera sa fiu,abia acum,cind am lasat scoala in urma..pot sa gust cu adevarat marii clasici romani!!!Acum sint complet pierduta in MARIN PREDA!!!Am recitit Morometii(geniala!!!),Viata ca o prada,si Delirul,care m-a uimit(eram pustoaica la prima lectura..nu am priceput nimic atunci),Cita subtilitate!!Stau si ma minunez cum de a putut fi publicat..sint multe fragmente care ,banuiesc,au trecut cenzura tocmai pentru ca nu au inteles..subintelesurile!!Abia astept sa ma arunc in "Cel mai iubit dintre paminteni"..cred ca a 4 oara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

"Domnule(...)eu totdeauna am dus o viata independenta!"ILIE MOROMETE
Nu mai poate fi spus nimic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

"Pentru a fi fericit, omul trebuie sa invete sa faca o lucrare cu gandul, cu sentimentul, cu imaginatia, cu vointa astfel ca sa pregateasca in invizibil venirea unei lumi a pacii, a armoniei, a luminii. Aceasta lucrare ii va aduce implinirea."
Omraam Mikhael Aivanhov

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Aceeasi impresie o am si eu despre Coelho dupa ce am citi "11 minute". Cat despre "alchimistul", mi se pare o copie palida a "Citadelei" de Saint-Exupery!
Sper sa nu fiu demodata!
Vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka1 spune:

O carte care mie mi-a placut : "Usa interzisa" de Gabriel Liiceanu. Eu cred ca merita citita.

Toate cele bune,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Tocmai am terminat de citit cartea Silviei Kerim, Vedere din Parfumerie. Este o carte scrisa cu multa sensibilitate si duiosie asa cum numai Kerim stie sa scrie, un document despre Bucurestiul sub teroarea ceausita, despre biserici si case vechi dinamitate, despre un Oras Vechi pe care nu-l cunosc multi (eu una ma numar printre ignoranti), despre o lume demult apusa. Lectura devine dureroasa in multe locuri, pe masura ce veti descoperi cate biserici (din 1600 de ex. au fost distruse), cate case boieresti (adevarate bijuterii) au fost dinamitate.

scarmanus

Mergi la inceput