Sosuri delicioase
![](images/user_woman.png)
buna, fetelor!
ce sosuri bune preparati voi care sa mearga la cartofi prajiti, friptura sau salate?
eu fac unul cu smantana, maioneza, putin cimbru si usturoi taiat marunt, dar as vrea sa il mai schimb. E foarte bun, e varianta sanatoasa propusa de mine a sosului cu maioneza si usturoi de la KFC
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/osna/osna.jpg)
osna spune:
eu fac unul cu ceapa si sos de rosii:
1-2 cepe le pun la calit cu ceva usturoi,poti pune si un ardei gras cubulete/chiar si ciuperci poti pune daca ai/ apoi pun 500g sos de rosii si 1pahar supa(sau apa+knorr) si las sa fiarba pina mai scade,condimentez si pun patrunjel tocat.
il mancam cu cartofi sau orez si carne
http://community.webshots.com/user/svetlana_79
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Doris-Alina/Doris-Alina.jpg)
Doris-Alina spune:
Tzatziki
Ingrediente:
500 g iaurt
3 capatani de usturoi
1 castravete mare
1 lingura de otet
50 g unt
sare
Preparare:
Castravetele se curata de coaja si se spala, apoi se taie in bucati mici. Usturoiul se piseaza mujdei iar untul se topeste.
Intr-un bol mare se amesteca iaurtul, usturoiul, castravetele bucati, otetul si sarea. Adaugati untul topit si amestecati bine pana amestecul se uniformizeaza. Se lasa in frigider pentru cel putin o ora inainte de a-l servi.
Mentiuni:
Decorat cu masline, felii de castravete, morcov sau ardei.
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43322&whichpage=1" target="_blank">Povestea printesei mele
Portofoliu INES
POZE CU NOI
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Bianca N spune:
o sa il incerc neaparat pe asta chiar azi, Tzatziki, pare f usor de preparat si gustos.
iar pe cel cu rosii neaparat la orez cu carne, asa cum ai spus, Osna!
mersi tare mult, fetelor!
o sa pregatesc o masa copioasa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
joanna spune:
Va scriu si eu un sos care il folosesc la salmon si friptura de vita.
Sos cu marar
-o lingura bulion
-250ml frisca lichida
-un catel de usturoi pisat
-o lingura de marar
-o lingura suc de portocala
-sare,piper dupa gust
Se pun toate ingredientele la foc milociu pentru 3-2 minute.
Se da deoparte si se lasa 5 minute si se pune iar pentru 2-3 minute
la foc mijlociu .
Se pune peste friptura sau peste salmonul fiert,asezat in farfurie.
Se serveste cu salata si un pahar de vin fie rosu, fie alb.
Pofta buna!
Joanna
Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.
Parintele Arsenie Boca
Arsenie Papacioc: „CLOPOTELE CHEAMĂ VIII, PLANGE MORTII, IMPRĂSTIE VISURILE”...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
denizel spune:
Fac si eu un sos bun pe care il folosesc in loc de maioneza clasica (cea cu ou). Imi cer scuze daca seamana cu ceva ce am gasit pe aici(imi mai vir nasucul si pe la alte site-uri)
Asadar, e vorba despre sosul de iaurt care ATENTIE se prepara dupa ce iaurtul sta la scurs intr-o sita, la frigider vreo 5-6 ore(se poate si mai mult).Daca il fac ccc cu iaurtul nescurs, nu iese la fel de fin si cremos, mai mult dupa citva ore apare zer in salata(in cazul in care nu o mincam imediat). Inainte de a adauga sosul, amestec salata cu putin ulei de masline. Sosul se face cum ati zis voi mai sus: iaurt+ mustar+ condimente...
Pentruca nu imi place gustul si mirosul de ou in maioneza, mai fac si maioneza de morcov. E delicioasa.Se face din morcov fiert+ mustar peste care se toarna ulei f. incet(chiar daca folositi robotul). La sfirsit se adauga zeama de lamiie- tot cu grija! Maioneza de morcov este mai subtire decit cea cu ou. Ma gindesc daca merge sa amestec morcovul fiert cu putin cartof. Daca fac asa si iese bun, va zic si voua.
" Maamiii, imi place pielea ta. E ca de caltitza" - din jurnalul unei mamici de baietel.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
madalinad spune:
pt.cartofi prajiti:
se amesteca smantana cu maioneza (proportie dupa gust), se adauga usturoi pisat, ardei taiat f.marunt, sare, boia si piper, o lingurita de zahar si marar tocat. un deliciu!!
pt.friptura (si piure):
se caleste ceapa tocata, se adauga un pic de faina, sos de rosii, vin, sare, piper si o foaie de dafin. se lasa sa fiarba pana scade sosul.
madalina
http://pg.photos.yahoo.com/ph/madalina_dumitr/album?.dir=e08e&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
niculae spune:
Sos de usturoi cu smantana(RAR)
o capatana de usturoi
sare grunjoasa -o lingurita mica
putina apa minerala-
sucul de la o lamaie
400 ml de smantana
2 castraveciori acri
Se bate in mojar usturoiul cu sarea pana se face o pasta.Se pune apoi un pahar de apa minerala si sucul de la o lamaie.
Se pune apoi peste smantana si se amesteca bine.Se toaca marunt 2 castraveciori acri si se pun in sos.
Se serveste la carne prajita/la cuptor/la peste...
www.reclamaaaaa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
gabibarta spune:
iaurt simplu+ tot felul de condimente in functie de cerinte. Ex. pt. carne prajita usturoi, piper, cimbru, pt. fructe de mare curry+chili,etc...
Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mirela72/Mirela72.jpg)
Mirela72 spune:
Optez pt Tzatziki, e foarte bun, la reteta data de Doris, as pune cateva picaturi de lamaie in loc de otet si as folosi un iaurt cat se poate de gras. Am fost maritata cu un grec (total dezastru), am locuit 2 ani in Grecia si de asta stiu ca asa se face tzatziki.
Mire-mama de fetita frumoasa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Deanny spune:
Si eu ador sosul de usturoi de la KFC, dar intotdeauna imi cade greu la stomac. De aceea il prefer pe cel facut acasa din smantana, maioneza, un praf de sare, piper, putin mustar si 3-4 catei de usturoi pisati. Este intr-adevar excelent cu cartofi prajiti sau gratar de pui.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)