Curcanul ?!

Curcanul ?! | Autor: adi69

Link direct la acest mesaj

Sambata e ziua surorii mele.ieri mi-a adus un curcam de 6kg,si m-a rugat(ordonat)sa-l gatesc pt sambata ,intreg,umplut,ca ea lucreaza(inchidere de luna) si n-are timp si nici nu se pricepe.Parca eu m-as pricepe.
N-am facut niciodata,da daca-i musai...
Va rog din suflet,cineva care a facut(m-am uitat prin retete,dar n-am de unde lua umplutura congelata si nici sos de coacaze gata facut),cu ingrediente care se gasesc la noi in tara,sa-mi dea si mie o reteta de curcan umplut,dar explicata asa ca la cei care pricep mai greu...cat si cum se tine inainte si in ce,cat si la ce temp se tine in cuptor...cu ce garnitura se poate manca...detaliat..
Daca are timp cineva de mine..mii de rugaminti si multumiri
sarumana si sarumana

Adriana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

adriana, uite aici m-am inspirat eu (http://www.cookingforengineers.com/article.php?id=74). mi-a iesit ca in poza. umplutura nu e clasica dar e fff buna. plus ca poti minca si legumele de pe fundul tavii. in plus de ce e acolo eu am pus ardei rosu taiat patratele si niste vin alb, in tava.

ca garnitura eu fac cartofi noi, mici, pe care ii frec cu ulei si sare si le dau drumul in tava cu curcanul cind mai sint cam 45 minute de copt (pt curcan).

daca nu ai termometru, regula la copt e cam 45-50 minute pe kg de curcan (in cazul tau cam 5 ore). la temp mare la inceput (prima jumatate de ora) si apoi la foc potrivit. daca parti din el se rumenesc prea tare le acoperi cu folie de aluminiu.

Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Lorelai,multumesc tare mult pentru reteta.
De unde pot lua un suport pt curcan ca acela din poza?

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Nu's ce zice web siteul lui Lorelei, dar iti spun din experienta - in fiecare an de Thanksgiving fac curcan, cu o zi inainte sa-l bag la cuptor il pun intr-o marinata, ca sa isi traga el singurel cata sare vrea si sa se fragezeasca. Uite aici, amestec apa cu sare (dupa gust), vin rosu, foi de dafin, piper,si ce ierburi mai vreio tu- eu nu puna prea multe, o dau in clocot, o las sa se raceasca si pun curcan intr-o oala mare, ca s-l acopera. Daca ai o camara rece il pui de pe o zi pe alta acolo, cel putin 12 ore. Dupa ce faci operatia asta, il gatesti dupa reteta lui Lorelei. Unge-l cu unt deasupra inainte de-al pune la cuptor, primeste o crusta aurie. De asemenea il frig intr-o punga speciala de cuptor, ca sa-si mentina sucurile si sa nu se usuce.

Succes la curcan!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Adriana, eu sunt curioasa. Cum a iesit curcanul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Laura mersi de ponturi.
Dori,curcanul a iesit foarte bun si fraged...numai ca nu l-am mai facut eu.Si-a luat sor-mea liber(si curcanul de pe capul meu)si l-a gatit ea,ca sa nu ma trambalez eu cu curcanul prin oras.In schimb mi-e mi-a dat de facut antreuri.
L-a tinut aproape sase ore in cuptor,inauntru avea mere,morcov si ceapa si l-a servit cu cartofi natur si morcov sote(de ala rotund).

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Adi, cu placere. Nu-i o mare chestie sa-l gatesti, pe bune! Banuiesc ca si acolo sunt pungi speciale de cuptor, orice friptura faci in ele, mai ales daca trebuie sa o tii ore multe, iasa super cu sucuri cu tot. Iar curcanul, sau puiul daca il pui chiar si numai in apa cu sare peste noapte, e mai bun decat daca il sarezi inainte sa il pui in cuptor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_edi spune:

Laura, am facut si eu curcanul dupa reteta ta si a iesit nemaipomenit! Ideea cu marinata e excelenta! L-am acoperit cu folie in primele 2 ore apoi i-am pus glazura de cranberries. Chiar si o colega de-a sotului meu, canadianca get-beget a zis ca nu a mai mincat asa curcan bun! Singura chestie care nu mi-a iesit a fost "gravy", ca nu am avut din ce-l face! De obicei lasa curcanul o groaza de zeama, acum ce a curs s-a facut o crusta pe fundul tavii, zeama ioc! Care-i explicatia? O fi fost de la glazura?

Mergi la inceput