Cum sa studiezi in strainatate?

Cum sa studiezi in strainatate? | Autor: dulcetica

Link direct la acest mesaj

Am un nepot in clasa a XII si ma gindesc la posibilitatea de a studia la o facultate in strainatate.Nu ma refer la bursele oferite de statul nostru,care presupun ca se dau cu dedicatie,ci la universitatile unde aplici si ti se raspunde pozitiv sau negativ.Daca aveti informatii cu site-uri care pot fi accesate pentru a afla ce trebuie sa contina cererea,cind se dau acele teste de limba engleza,care sint universitatile care de regula accepta studenti romani,sugestii cit de mici,cam care sint sansele,daca e cam tirziu,etc. v-as ramine indatorata!
Multumesc anticipat,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Eu stiu ca iti trebuie o forma echivalenta de bac, iar a noastra nu stiu daca e internationala. Pt State stiu ca trebue Sat, parca sau Gre, nu mai stiu sigur. pt initiativa.

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Aici e un link cu mai multe pagini interesante: www.toplinks.ro/index.php?cid=586" target="_blank">http://www.toplinks.ro/index.php?cid=586


If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

nu stiu in alte parti, dar pot sa iti spun cum e in sua. pe fiecare sait al unei universitati americane gasesti un link care sa iti spuna ce trebuie sa faca studentul international ca sa aplice la ei. de cele mai multe ori, trebuie sa dea SAT I (un singur examen, format din nu-mai-stiu cate sectiuni care alterneaza, engleza si matematica), iar la facultatile cu pretentii, se cere si SAT II. Ca student international, trebuie sa dai si TOEFL ( unele facultati accepta si SAT II writing, dar trebuie intrebat direct). Apoi, procedura e standard, scris un eseu, facut rost de doua recomandari, trimis aplicatia. aplicatia asta are si o taxa, dar de cele mai multe ori studentul roman e scutit de ea, daca face o scrisorica in care spune ca nu are posibilitati materiale pentru a o plati. SAT-urile se dau in iasi si in bucuresti, pe site-ul http://www.collegeboard.com gasesti si exact unde. nu stiu cat de tarziu e, dar daca da repede examenele, poate ar avea timp sa aplice la timp. multe facultati au un termen limita pana cand trebuie sa trimiti aplicatia.
cam atat, un sait cu colegiile americane gasesti aici:
http://www.usnews.com/usnews/edu/college/cohome.htm

_
"I'll make him an offer he cannot refuse"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Multumesc enorm pentru raspunsuri dar am sperat sa-mi recomandati pe cineva care a primit o asemenea bursa ,ca sa il ajute cu experienta care a capatat-o.Nu e chiar nimeni care sa aiba o cunostinta de acest gen?Sau cineva care incearca acum ,sa se sustina reciproc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna2002 spune:

eu am un prieten de familie care a obtzinut o bursa prin fundatzia soros pentru Universitatea Americana de la Sofia.

Etape:<din cate stiu>

intocmirea unui dosar cu toata activitatea scolara,

in acest caz dosarul era voluminos ..si contzinea munca lui de 4 ani, mediile anuale care depaseau 8,50 sau 9, nu stiu exact, participarile la actziuni voluntare pentru ajutorarea copiilor in dificultate, acte doveditoare privind situatzia familiara a parintzilor, bunuri materiale ale familiei, olimpiade, concursuri, testele de la engleza, Cursurile de limba engleza, 3 recomandari de la 3 profi.<traduse..>

tarziu nu e ca prin primavara incep testele..de la fundatzie..deci e timp destul..

dupa care a sustinut cateva probe la Fundatie.

l au anuntat ca a obtinut bursa totala, el fiind obligat sa plateasca doat 1000 de dolari pe an, care reprezinta cazarea, in alte situatzii studentzii platesc 10 000 sau mai mult.

i se asigura 2 drumuri acasa cu avionul, si alte facilitati.

Acum el a intrerup fac pentru un an, timp in care va fi student in Germania, vara de vara a muncit in SUA.

sistemul de invatzamant este radical diferit de al nostru bazandu se in special pe munca studentului.

pentru mai multe info:

http://www.osf.ro/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=28&Itemid=33#9001;=

BAFTA!

DESPRE a tzi face legatura cu persoana in cauza..am retineri, e destul de tacut ..si...:D da putzine detalii...ma intrebi mai bine pe mine..ti am scris un off pe yahoo..si in masura posibilitatilor am sa te lamuresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

te-ai hotarat unde vrea nepotul tau sa isi incerce norocul? examenele de sat se dau in oct, nov si dec, iar pentru sesiunea de octombrie e cam tarziu. cum am spus si in mesajul anterior, de obicei, mai pe la toate facultatile termenul limita e in ianuarie anul viitor. asta inseamna ca aplicatia trebuie trimisa in decembrie. sa ne spui ce a hotarat:)
eu stiu ca din arad aplica liceenii masiv la facultatile de aici, si, de obicei, cei cu rezultate pe la olimpiada. acum, anul asta nu stiu pe nimeni care sa aplice, dar poti incerca cu un search pe google, dupa "romanian students association" si vei gasi studenti romani la cluburile de la facultatile de aici.

_
"I'll make him an offer he cannot refuse"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

daca e acum in clasa a XII e prea tirziu sa aplice acum in US pentru la toamna. Trebuia inceput in clasa a XI-a. Trebuie sa dea Toefl, si examenele de SAT (SAT I si SAT II - bacul american), aceste examene se dau odata pe luna si costa $120 Toefl, in jur de 100 fiecare din celelalte; pentru a fi admis si a primi ajutor financiar ii trebuie scoruri foarte mari, care se obtin dupa o pregatire intensa de cel putin jumatate de an (asta e minimul, de obicei e nevoie de si mai mult); SAT I consta in mate si Engleza, iar SAT II in engleza avansat, Mate avansat si inca o materie la alegere (fizica, chimie, o limba straina etc). Trebuie manuale speciale dupa care sa se pregateasca, poate la Fullbright la sediu sa obtina mai multe info si sa gaseasca pe cineva care mai aplica (stiu ca acolo se mai gasesc manuale dar nu se imprumuta acasa)

in plus intocmirea dosarului cere timp si bani, recomandari, acte in engleza, eseuri speciale, un CV beton, trebuie dosar separat pentru bursa, trebuie o lista de facultati care dau bani la studentii internationali (in US universitatile de stat nu dau astfel de burse), fiecare universitate cere taxa de admitere intre 50 si 90$, mai costa sa trimiti si scorurile SAT si Toefl la ele (le face o institutie speciala din US);

universitatile care dau bani nu sunt foarte multe, iar competitia este extrem de ridicata (aplica din toata lumea la ele, anul acesta au fost si cite 10-12 pe loc, majoritatea foarte bine pregatiti). Termenele de trimitere a dosarului sunt in jur de 31 decembrie la majoritatea celor foarte bune gen Harvard, Princeton, samd si pina in 1-max. 15 februarie, la celelalte.

Nu zic ca nu se poate, dimpotriva, dar trebuie inceput de mai devreme, nu de acum si trebuie consiliere de la cineva care stie cum se fac lucrurile astea. Ce mai poate face acum e sa dea la o facultate in Ro si sa se pregateasca in paralel pentru US, sa aplice in toamna-iarna urmatoare pentru toamna 2007.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna2002 spune:

Stiu ca si el a dat tot asa matematica si engleza, probleme cu timp, kestii ciudate, care pentru mine, studenta in poli anul 1 pe vremea aia erau cu schepsis.

e importanta pregatirea axata pe asa ceva, CEL pe care il cunosc de prin clasa a 9 a sau a 10 a a vizualizat ca vrea sa studieze OUT si a facut tot pentru asta...

nematics are amanunte mai la obiect ca mine, legat de examene, dar stiu ca am vazut probleme A LA SAT, si m am uimit la mate, adica nu erau ele complicate dar avea kikitze, ca sa zic asa..:D

tipu pe care il stiu a venit stors la propriu dupa un SAT, a zis ca are sanse minime dar cu toate astea a obtinut singura bursa finantzata total de Fundatzia Soros.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

nematics, sunt de acord ca pregatirea examenelor cere timp, in jur de 6 luni pana la un an, in conditiile in care vreo sa ai rezultate de la bun la foarte bun. dar daca baiatul stie engleza, si ma refer la cuvinte complicate pe care nu le auzi la teve, sunt sanse. la sat-uri se pune accent pe vocabular si mai putin pe gramatica (desi am impresia ca au schimbat structura, si acum ai si un eseu de facut la SAT 1). daca si cu matematica sta foarte bine, ar trebui ca examenul sa fie floare la ureche. da, nu iti testeaza abilitatile de a deriva, integra cat mai repede, sunt concepte pe care le inveti pana in clasa a 8-a la SAT I, dar daca esti istet, te descurci. si daca se apuca de sapat dupa facultati, poate aplica la timp. MIT te ia si cu rezultate bunicele la SAT-uri, daca in spate ai o medalie la vreo internationala, dar mai sunt facultati micute care au fonduri si pentru studentii internationali. Middlebury este un exemplu, dar trebuie sa ai scoruri bune, daca nu ai ceva rezultate la olimpiade.

_
"I'll make him an offer he cannot refuse"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Oho asta zic si eu implicare!Cu engleza sta foarte bine si la celelalte sper ca bine,incercarea moate n-are!De luni am sa ma concentrez exclusiv pe problema asta.Multumesc si sper sa revin cu intrebari concrete!

Mergi la inceput