Ce gasim pe net putem folosi?

Ce gasim pe net putem folosi? | Autor: sinzi_ana

Link direct la acest mesaj

Cand am o problema si nu am pe cineva in masura sa imi raspunda, caut pe net, si gasesc o gramada de solutii si raspunsuri la problema mea...fac o selectie si aleg ce cred ca mi se potriveste si ca suna corect...
Deci imi iau mare parte din informatii de pe net, fie ca e vorba de sanatate, de un medicament, de o stire, de o lamurire. E un fel de biblioteca electronica care a inlocuit-o pe cea clasica.
Dar e corect sa folosim de bune informatiile de pe net? Dupa ce criterii alegem ce e bun si ce nu e bun??? Ce sa credem, ce site-uri folosim, si cum stim ca sunt actuale???
Intrebarea asta mi-o pun pentru ca am o prietena care mereu ma ia "peste picior" cand ii spun ca am o informatie luata de pe net...imi spune "pai orice tampit publica acolo un articol si tu crezi???" "Cine ti-a spus tampenia asta?" "ce crezi mai mult un articol de pe net decat ceea ce iti spune pediatrul??" "iti dai seama ca nu poti sa verifici informatia!!" "unul minte si tu crezi!!!"
Dar uneori, chiar ma influenteaza mai mult un articol de pe net decat ceea ce spune pediatrul meu (de exemplu)...De ce??? Nu stiu!!! DAca nu as fi citit nimic pe net, (mai ales pe DC ) probabil ca as fi ascultat orbeste de pediatru ca singura sursa de informatie!!! Asa, imi permit sa il mai contrazic...
DAr e bine? E in regula??? Pot sa ma iau dupa instincte si dupa informatiile adunate de pe net??? Sau totul e un mare balon de sapun???

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi si David
David (best of...), tati si mami

A venit toamna!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Sinzi, intr-adevar problema este destul de complicata.
Eu am marele noroc de a cunoaste o pediatra in care am incredere totala. Cand sunt chestiuni serioase discut cu ea. Ori ca ii spun ce am mai aflat de pe net si o intreb daca e bine sau nu sa fac asa, ori, daca imi spune ceva care eu am aflat de pe net ca nu e bine, discut cu ea. Pur si simplu ii expun argumentele aflate (de pe net, din reviste, de la ... babe, etc.) si ea imi explica ce si cum.
Deci eu trec cumva informatiile prin filtrul pediatrei.
Daca sunt treburi mai putin importante, fara riscuri, atunci iau si eu ce-mi place. Incerc, vad cum merge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mist spune:

quote:
Initial creeata de sinzi_ana
am o prietena care mereu ma ia "peste picior" cand ii spun ca am o informatie luata de pe net...imi spune "pai orice tampit publica acolo un articol si tu crezi???"

Asta e valabil si pt publicatiile de la chioscurile de ziare sau chiar si din librarii... Deci ce importanta mai are ca e de pe net sau nu?

Eu ma uit intotdeauna la sursa citata sau caut sa vad cine are patronaj asupra site-ului pe care este publicata informatia ca sa determin daca este vorba de o parere competenta sau nu. Si daca am indoieli asupra sursei, atunci ma informez si in alte parti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valenka spune:

De ce nu am putea folosi ce gasim pe net??!! Uita-te in jur si o sa vezi ca toata lumea si-a facut pagina pe net.Chiar revistele ce le cumperi pe la chioscuri au website. Exista nenumarate surse serioase de imformatie pe net..da,nu pot nega sunt si timpenii, dar sunt sigura ca le poti depista usor pe cele serioase de cele neserioase. Persoanele care strimba din nas..sunt cele care fie nu au acces la net(si atunci se aplica zicala Strugurii sunt acri)..., fie sunt din generatiile mai vechi care declara net-ul in principiu o prostie.
Si apoi, fara nici o suparare, dar nu toti pediatrii sunt in rind cu timpul..ei ar avea obligatia sa se puna la punct cu tot ce e nou in domeniu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

pe mine ma ajuta foarte mult internetul.Gasesti informatii de la istorie la plante si asa mai departe.

iubirea mea
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Place sau nu, comunicarea se face din ce in ce mai mult electronic si mai putin "mi-a zis vecina".
Evident sa nu o sa cauti informatii medicale pe pagina de net a Evenimentului Zilei, o s-o cauti pe pagini de specialitate, chiar si pe DC, informatia primita trebuie filtrata, sint putini medici pe site fata de nr. membrilor..Cele mai multe informatii le vei primi de la parinti, care au aplicat un tratament care a fost eficace IN CAZUL LOR, nu e obligatoriu sa functioneze la toti, de aceea o vizita la medic este obligatorie, mai ales in cazul copiilor. Dealtfel ai observat ca si medicii de pe DC, cind raspund unor intrebari, te trimit sa consulti un medic. Asta referitor la sanatate(ca-i mai pretioasa decit toate!). La celelalte tipuri de informatie de pe net trebuie verificata si data ultimei actualizari a paginii, s-ar putea ca informatiile sa nu mai fie de actualitate, ceea ce le face inutile. Eu personal consider net-ul un prieten, te ajuta in toate cele, nu ma mai vad acum scriind adrese interminabile la sv. cum scriam in RO, care sa fie semnate pe la toti sfintii (sefi), ca sa comunic nush'ce, le trimit un mesaj cu Outlook si gata! Si multe altele!
Insa in RO, e drept, inca nu sint suficiente resurse financiare sa informatizeze totul-telefonie,banci, cursuri, etc. - s-a facut ceva, insa mai e mult pina departe! Ceea ce in RO mi se parea ceva de neconceput, aici e ceva firesc, cotidian..Totul e sa fii flexibil, sa stii sa interpretezi informatia, sa te adaptezi cerintelor fara de care dezvoltarea nu e posibila..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyah spune:

am avut si eu dilema asta... mai ales cand erau niste afirmatii facute, fara a fi sustinute de date, iar cand am avut o prezentare, mi s-a cerut dovada ca de ex. industria mondiala a telecomunicatiilor a avut o perioada de recesiune...

ideea este sa verifici daca folosesti datele intr-un proiect, sau trebuie de luat informatiile de pe site-uri oficiale... dar poti sa te bazezi numai p acestea (ma refer ca nu gasti toate datele)

in general eu am incredere in info de pe net, dar cateodata mai gasesc si kestii care stiu sigur k sunt erori...

AJUTOR PT LICENTA MEA... va rog completati un chestionar
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56269

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Eii...nu chiar tot...dar e mai la indemana sa cauti pe net si apoi sa continui documentarea cu alte surse.
Daca va trimit un mail acum, ma credeti?
Cica Socrate filtra informatiile trecandu-le prin 3 teste: testul adevarului,testul binelui si testul utilitatii.
Dar asta e alta poveste si de aceea Socrate a fost un mare filosof

Mergi la inceput