Concedierea

Concedierea | Autor: betty13ro

Link direct la acest mesaj

Buna
E prima oara cand ma plimb prin zona asta legislativa asa ca nu stiu daca aici se pun numai intrebari legate de copii sau nu. Eu am nevoie de un sfat avizat intr-o alta problema si anume concedierea. Am tot cautat in carti, legi, etc(dupa posibilitati)raspunsul la problema mea dar n-am avut noroc.
Problema e urmatoarea: La o societate cu mai mult de 300 angajati se fac concedieri dupa cum urmeaza: luna mai - 29 salariati, luna iunie - 28 salariati, luna iulie - 28 salariati. Intrebare: se considera concediere individuala? Eu nu am gasit in lege decat limitare cu privire la nr. salariatilor disponibilizati in 30 zile care ar trebui sa fie<30 salariati pt a fi concediere individuala. Nu am gasit nicaieri ca ar fi concediere colectiva pt ca se fac in luni succesive si totusi cum e corect?
Multumesc.

licurici fara burtici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Ceea ce spui se numeste CONCEDIERE INDIVIDUALA
Vezi Art. 68 lit. "c" din Codul muncii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty13ro spune:

Merci cool. Stiu ce spune Codul muncii, eu vroiam doar sa vad care e parerea unui jurist sau mai bine zis cum s-ar considera in instanta o concediere de genul asta. Ar putea fi interpretata ca o concediere colectiva care a fost tratata ca o suma de concedieri individuale?

licurici fara burtici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Mie imi suna ca o incercare smechera de fentare a legii. Tehnic, deoarece in fiecare interval de 30 de zile, nu se concediaza decat max 29 de oameni, instanta sa nu poata considera ca e vorba de o concediere colectiva. E "mana" unui jurist/avocat abil. Parerea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty13ro spune:

DA Rozi, dar oare in instanta tine smecheria? Pai in felul asta n-ar mai fi angajatori care sa faca concedieri colective...

licurici fara burtici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Din pacate, justitia este chiar oarba. Nu vede lucruri evidente, citeste efectiv legea cu puncte si cu virgule. Sunt convinsa ca instanta ar zice ca NU este concediere colectiva.
Romanul e inventiv. Avocatii si contabilii care respecta legea gasind portite din acestea ingenioase, dar o respecta, sunt foarte cautati si bine platiti.
Acum, daca si altii aud ideea asta, s-ar putea ca, intr-adevar, sa nu mai existe concedieri colective.
Cine zicea ca romanul s-a nascut poet?! Era el poet!

Mergi la inceput