firicele/puncte de singe in kk

firicele/puncte de singe in kk | Autor: Iza

Link direct la acest mesaj

"Spionez" de ceva vreme discutiile de pe forum si uite ca m-am hotarit sa intru si eu. Ce problema avem:
Andrea (4 luni pe 14 martie), in ultimele trei saptamini a avut in kk mai intii firicele mici de singe apoi puncte mici si de doua zile au disparut complet (sper s-o tina tot asa!). Am fost cu ea la pediatru, am citit tot ce am gasit despre asta. Analizele de kk au iesit bine si cum nu are alte simptome (e foarte vioaie, ia relativ bine in greutate) doctorul a fost de parere ca este o iritatie la funduletz.

Citind subiectele de pe forum am ajuns la cel postat de adrianangi
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5736
din care am selectat fragmentul:
Andrei, baietelul meu de 6 luni, avea o problema de sanatate careia nimeni nu-i dadea de cap... din cind in cind in scaunele lui apareau citeva punctisoare de singe (s-a dovedit a fi o mica infectie cu o bacterie ce nu aparea la coprocultura...).

Intrebarea mea, pentru adrianangi si pentru oricine stie ceva despre asta, este cum se descopera o astfel de bacterie daca nu apare la analizele obisnuite de kk?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabriella spune:

Buna poate la <coprobacteriologic> se va depista daca e vorba de o bacterie;dar poate ca o fi fost si constipat bebelusul tau si e normal sa faca cu putin sange;daca tot zici ca acuma e bine....mai asteapta putin sa vezi daca intr-adevar trebuie sa ii faci si o coprocultura sau coprobacteriologic;Sa fim sanatosi!! Bebe Jill si mami!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iza spune:

Da, o sa mai astept. Poate nu mai are nevoie de alte analize.
Bebeul nu a fost constipat, ba din contra face subtire de doua luni. Pentru ca face de cel mult doua ori pe zi (uneori chiar o data la doua zile) mi s-a spus ca nu este diaree, ci ca asa fac unii bb-ei hraniti la sin.

Multumesc pentru raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adina spune:

offff,am si eu aceasi problema cu tudor(nascut pe 31 oct).....mititelul avea kk moale,dar la fel am citit si mi-a spus si doctorita ca cei alimentati la sin au kk neformat...eu totusi vedeam ca e ceva mai moale ca inainte...apoi au aparut punctisoarele de singe...incredibil de subtiri,ca dispareau la expunerea la aer,adica pina sa ajungem cu pampersul la doctorita:((((((..prima analiza a fost ok,i-am dat morcovel si i-a trecut.....dar aseara iar o fost un kk rau,plus ca analiza a aratat existenta bacreriei e coli......nu pot sa cred ca are asa cava mititelul...azi ne va da tratamentul.....ce inseamna asta....cit e de grav...scriu cu el in brate...scuzati.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Eu am avut acesta problema cu Alexandru acum doua luni. La gradinita nu-l stergeau la fund, el a inceput sa refuze sa mai faca si s-a constipat. Facea scaunul cu firisoare de sange. Am fost la pediatru sa mi- spus ca pot fi trei cauze: 1.parazitii intestinali; 2.polipi; 3. fisura anala din cauza constipatiei. Am facut analize(coprocultura si coproparaziologie) si nu avea nimic. Am renuntat la gradinita, am reusit sa-i reglam scaunul si acum nu mai avem probleme. Faceti niste investigatii amanuntite si sigur veti depista problema.Multa sanatate.
Claudia

Mergi la inceput

Adina, la a doua analiza a iesit e coli? Ai idee cum a ajuns bacteria la Tudor? Care este tratamentul impotriva ei?

Multa sanatate lui Tudor!

Mergi la inceput

coproparazitologia a iesit ok,miine aflam si coprocultura...pina atunci papam supica de morcov si scaunul e ok,parca prea legat si nu mai avem firisoarele alea nesuferite.....doctorita a spus ca inca nu e sigur ca e coli,vedem miine.... si ca e ceva BANAL!!!!!!sa nu ma ingrijorez....miine va spun ce tratament ne-a dat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Raspuns: Scuze pt. intarzierea cu care raspund, dar ajung destul de rar intr-un internet cafe. Povestea noastra : pe la 4 luni, lui Andrei i-au aparut cateva puncte de sange in scaun. Pediatra ne spune ca « ni se pare », am mancat cu ceva condimentat si asta e efectul ( ?!). Noi insistam in a sustine ca e sange si ne da trimitere pt. coprocultura la Sanepid. Rezultatul – prezinta in cultura preponderenta o bacterie : PROTEUS HIRABILIS. Citim pe internet si descoperim ca bacteria asta produce mai degraba infectii urinare si nu digestive asa ca, suspiciosi pe profesionalismul Sanepid-ului, repetam analizele la Instit. Cantacuzino : Coprocultura, coproparazitologie (negative ambele) si examen citologic materii fecale – unde s-au descoperit « relativ frecvente granulocite neutrofile in placarde », adica semnul unei infectii . Incepe un tratament cu antibioticul « Colistn » (5 zile, o pastila la 6 ore). Punctele de sange dispar, dar reapar cand terminam tratamentul. Mergem la un alt doctor (Dr. D-tru Matei), de la « Alfred Russescu (?) » al 4-lea care ne consulta. Ne prescrie diversificarea alimentatiei (supa de legume + carne de pui) si, ca rezerva, un nou antibiotic « pentru situatii de criza » : CIPRINOL (5 zile, ½ pastila dimineata, ½ seara). O saptamana am scapat de nenorocitele de puncte/firisoare sange, pana cand… aseara ni s-a parut ca au reaparut. Ce sa spun, daca se repeta, vom fi nevoiti sa apelam la CIPRINOL. Asta e…

P.S. : Andrei nu a avut febra, nu a scazut in greutate, este vioi iar la 6 luni cantareste in jur de 9 kg.

Mergi la inceput

Dupa o saptamina in care firicelele de singe disparusera din kk ieri au aparut din nou! Si miine avem vaccinul de patru luni!

Credeti ca trebuie aminat vaccinul?

L-am intrebat pe pediatru si e de parere ca nu e nici o problema, vaccinul poate fi facut. Si totusi ...stiu ca bebebul trebuie sa fie perfect sanatos cind i se face vaccinul.

Mergi la inceput

hai sa va mai spun de durerea noastra:rezultatul final la coprocultura a fost:prezent coli enteropatogen.....ce urit suna!!!!simptome la tudor nu au fost decit ca avea firisoarele de singe aproape transparente....nu febra,voma sau altceva...a luat bine in greutate,e vioi tot timpul,nu parea sa il doara burtica sau mai stiu eu ce...in ultima vreme se trezea mai des noaptea,dar nu in toate noptile.....firicelele au aparut de 3 ori in decurs de o luna.....deci coli enteropatogenic prezent.Tratamentul care nu s-a dat este:nevigramon,un sfert de capsula la 12 ore.am luat deja de 2 ori....va mai spunem pe parcurs cum stam....in orice caz,dupa ultimele firisoare am papat cit de des s-a putut inainte de supt cite putina supa de morcov cu glucoza....de atunci este foarte,foarte constipat!!!face cite o maslina-doua pe zi!!!!micutul ,mi-e o mila de el!!!!mai nou doctorita a spus ca putea sa ia microbul din maternitate si sa vedem efectul abia acum,la 4 luni!!!!offffff!!!
angi,,te rog mai spune-ne cum mai stati....poate mai schimbam impresii la telefon....stii ca noi am mai vorbit prin vara...mi-ai trimis si un fax......ce zici???

Mergi la inceput

am uitat sa va spun ca antibioticul ni l-a dat in urma antibiogramei!!!

Mergi la inceput