Bebelusi de mai-iunie 2005 (16)
Raspunsuri - Pagina 10
lucas spune:
Loreen, geanta noastra e albastra ca asta aveau, or fi si grena, cu neopren inauntru. nu-ti fa probleme cu transportul. am zis ca firma la care lucreaza sotu' are punct de lucru in Constanta, si mai mult ca sigur pleaca cineva acolo. numa ca trebuie sa te duci la firma la ei sa o iei.am pozat-o, dar nu reusesc sa pun pozele, se blocheaza, nu's ce are. da mai incerc.si daca mai vrei ceva de la Avent, sa-mi zici, ca si eu mai iau cite ceva, de parca la tirg nu a fost suficient!!!!
Fran, explica-mi si mie cum e cu suzeta aia cu debit variabil, ca si eu incep sa-i dau cereale peste 2 sapt.
don doctor ptr. anemie ne-a dat ferum haussman, cite 5 picaturi la o masa 3 zile, dupa aia 3 zile la 2 mese, si apoi la 3 mese, pina la 15 picaturi.a zis ca la 5 luni mincam supita, pina atunci piure de piersica si mere rase cu pesmet facut dintr-o piine fara sare, sau biscuiti pisati.
Adina poate sapt. asta ajunge si razatoarea la tine ca vad ca incepi diversificarea.
Andreea a sa-ti traiasca crestinul!
Matei 21.05.2005
babygirl spune:
ioanailincam, fram , eu am vazut ca scriati de ema...dar pe bune ca nu pricepeam ce...
e adevarat ca am lipsit 2 zile si n-am mai citit tot ce ati scris....
am fost la babyexpo. gentuta termica de la avent era 700.000lei. nu pot sa-mi dau cu parerea pt ca a fost un tur urgent. am cumparat in graba biberon de la avent, biberon de la nuk, 2 salopetele mai grosute.cu greu am gasit ceva care sa-mi placa cat de cat. am luat si o cutie humana 2, in loc de milumil 2, ca deh, azi implinim 4 luni si la cata antireclama i-ati facut milumilului2, am zis ca schimbam. la expo nebunie ca in primavara.plin! desi am mers aproape de inchidere. plin de carucioare si bebelusi f mici, atarnanad prin marsupii. n-am avut rabdare. cautam salopeta de fas pt iarna,dar nu mi-a placut nimic.
somn usor
Adina si Ema
Intalnirea bebelusilor
lucas spune:
bey, m-am uitat iar pe bon ptr. gentuta termica, si zau ca scrie 750.000 lei, m-or fi pacalit, da nu cred. tu ai luat adina? ca ma iau de ei urgent. dupa ce am lasat milioane.
Matei 21.05.2005
babygirl spune:
ah, si am uitat..am mai luat un body de la Z pe care scrie...na ca am uitat! e la rufe de spalat..va zic maine.mai, nu stiu cum suntetei voi, dar eu de cand am nascut nu ma mai pot concentra...whatever!
asa..lucas, nu, n-am cumparat gentuta. o fi fost 750.000, mno. n-oi fi fost io atenta.
daca se mai lumineaza afara si se duc norii...musai sa ne vedem. nu numai pt razatoarea aia.
biberonul de la avent e cu 3 nu-stiu ce..ca sa curga diferit laptele...i-am dat emei azi din el si a murdarit patul pt ca ii curgea pe langa.l-am tot rotit eu...in plus la- si terminat in 3 minute. nu=i mai dau cu el pana la 5 luni ca se ineaca. sau ma invata cineva cum sa-l tin, ca i l-am rotit la toate 3 poz. si tot dadea p-afara
si inca ceva, azi i-am dat supica, cum mi-a zis dr. a varsat nasooool. niciodata n-a varsat asa. de fapt cred ca ema a varsat de 3 ori in 4 luni, si atunci o chestie branzoasa, f.putin. acum a varsat muuuult. mi-a murdarit si mie maneca, si ei hainutele. si era asa...cleios. mno, ce fac?
gabitzam, al tau doarme in sfarsit pana dimineata taman cand ema a inceput iar sa se trezeasca noaptea. vremea asta ne-a dat complet peste cap programul. rau de tot! eu am ajuns sa dorm iar cu ea, bmai mult, la prima trezire, pe la ora 01:00!!!! o luam in pat cu mine si acolo ramanea PT CA se trezea la 3...la 5...si asta pt ca-mi dormea mai toata ziua. azi in sf. ne-am mai revenit. am si scos-o afara in marsupiu. cum a dat de aer cum a adormit. da' stii cum? proooofund! ca noaptea. trageam de ea si..nimic. sper ca noaptea asta sa doarma.
oare ce mai am de scris ca am dat edit de 3x deja? in mare..eu deja vad, simt ca a trecut un prag.parca iar s-a schimbat. si ma distreaza cand rade in hohote. stiti albinuta care rade de la k's kids? cam asa rade. ne prapadim de ras!!! tine deja bine zdranganitoarea in mana, incearca sa se prinda in oglinda, rade cand o schimb pt ca se gadile, isi suge degetul din pozitia pe burta desi uneori se dezechilibreaza si ii cade nasu-n cearceaf, se deplaseaza pe spate impingandu-se in bazin, canta,a, si are ea un sunet de vreo luna.cu un accent de ma bate gandu' s-o inscriu la cursuri de limbi nordice, "zice" ACUA din gat. nu stiu ce-o insemna, dar m0a inebunit cu ACUA asta. toata ziua ACUA.![]()
Adina si Ema
Intalnirea bebelusilor
nelia spune:
Florentina G, eu procedez ca tine, nu i-am dat nimic pina acum si nici nu cred ca ii voi da pina la sase luni. Nu ia spectaculos in greutate, dar e bine, e vioaie, are un ten sanatos, rosie in obraji, nu plinge de foame, cred ca e totul bine. De fapt, nu plinge aproape deloc, chiar m-a intrebat o vecina quebecoasa care sta deasupra mea daca toti bebelusii romani sint asa, ca ea nu a auzit copilul asta pina acum, nici nu-i stie glasuciorul, si ea credea va ca avea parte de cel putin trei luni de plinsete. Miine ma duc cu ea la doctor, pentru consultatia de cinci luni si voi vedea cum sta cu greutatea fata de luna trecuta, ca e acelasi cintar. Eu mi-am luat un cintar acasa, dar o cintaresc in brate la mine si apoi scad greutatea mea pe care mi-o iau inainte, pare mai corecta cea luata pe cintarul special de bebelusi de acolo. Abia astept sa vad ce-mi va spune, oricum, eu am cutia de cereale de orez pregatita, astept sa plinga de foame sau sa vad ca nu mai pune nimic pe ea si gata, la cereale cu noi. Dupa amiaza mergem sa-i luam castronele, lingurite, cescute, ca am vazut unele atit de frumos si viu colorate, ca as minca si eu din ele. Voi proceda la fel ca la Agata, daca nu a primit biberonul pina acum, am incerca cu putin apa cind era foarte cald, voi trece direct la lingurita si cescuta si apoi ii voi lua cescuta din aia cu cioc pentru noapte si deplasari.
Andreea.a, sa-ti traiasca rotofeiul crestin si sa va bucurati de el. Ce frumosi sinteti toti! De fapt, am mai vazut citeva poze si unele mamici de aici, pe linga faptul ca sint frumoase, mai sint si slabe! Cum reusiti, fetelor, ca eu sint
rau de tot. Mai are vreuna 80 de kile (la 1.67 m), cu 13 kilograme mai mult fata de greutatea cu care am iesit din spital si cu 18 fata de cea cu care am inceput sarcina!?! 

Si am mai citit ca unii bebelusi dorm deja toata noaptea si sint mai micuti decit Tudora. Mititica mea doarme, dar nu chiar toata noaptea si are un program foarte fix, pui ceasul dupa ea. Se culca la 20.30, dupa baie, masaj, papa etc. Se scoala la 22.00, exact cind reusesc sa o adorm pe zgitia cea mare. Apoi urmeaza o ora de rinjeala si vorbarie, si pe la 23.00-23.30 adoarme din nou si doarme pina la 4 dimineata, citeodata cu cite un scincet sau miriala pe la mijloc, citeodata fara intrerupere. De la 4 la 5 are ora de taclale si hliziri, o iau linga mine si daca cumva indraznesc sa adorm, ma cearta tare de tot, ma trage de nas, de par, imi baga gherutele in ochi si cind ii deschid ma intimpina cu un zimbet din ala stirb de ma topeste. Si pe la 5 adoarme si se mai trezestela 8.30-9.00, papa si adoarme la loc. Numai bine ca sa ma ocup de cea mare si de tati, care pleaca in treaba lor, unul la servici, cealalta la gradinita. Si se mai trezeste la 11, papa si afara cu noi. La 13, dupa ce papa din nou, doarme dusa pina pe la 16 si dupa aceea mai baga un somnic, o siesta mica dupa masa de la 18. E atit de riguroasa in programul ei, ca ne intrebam cu cine seamana, ca ceilalti trei membri ai familiei noastre sint exact la capatul opus.![]()
Va las acum, ma duc la bucatarie, ca mai am vreo ora si jumatate in care imi pot termina treaba, sa nu mai stau la noapte sa o fac. Am uitat sa va spun ca astazi sintem singurele acasa, tati si cu Agata sint plecati la parcul Safari, sa vada animale. Abia astept sa vina si sa-mi povesteasca ce a vazut. E un parc, o rezervatie naturala, unde traiesc multe animale, pe care le vezi din masina. Numai cele periculoase sint un pic ingradite... eu un fel de gradina zoologica, dar fara custi si fara gratii. Cica e super, vin si iti maninca din palma maimutele, girafele, e si un spectacol dat de niste elefanti dresati... Eu nu m-am dus de frica sa nu se sperie Tudora, dar si pentru ca nu suport animalele captive, oricit spatiu ar avea, tot nu sint libere. Trauma vine din copilarie, cind al meu bunic, crezind ca-mi face o placere, m-a dus la gradina zoologica din Iasi... 
Ah, era sa uit. Vreau de mult tare sa intreb fetele care nu locuiesc in Romania (acolo stiu ca pediatrii prescriu calciu, vitamina C si fier, si eu i-am dat Agatei, mai putin fier ca nu avea nevoie).
Olga, Anky, Beatriced, NewMami..., voi ce dati bebelusilor, in afara de vitamina D? Ca mie nu mi-a dat nimic, nici n-a pomenit de Ca sau de altceva, iar eu nu am intrebat. Nu vreau sa-i dau cu de la mine putere, dar nici nu vreau sa-i lipseasca ceva. Astept si raspunsurile voastre si o voi intreba miine si pe doctorita, iar se va uita la mine ca la masini straine.
Va pup si va urez o saptamina frumoasa si mai putin ploioasa! Si aici este o vreme intunecata si chiar a plouat un picut! Pa!
Cornelia,
de
Agata (28.06.2001) si
Tudora (30.05.2005)
http://nelia.photosite.com si http://AgatasiTudora.photosite.com
Androix spune:
Nelia, draga de tine
Eu sunt colega ta de suferinta cu kilogramele: 86 la 1.70 e chiar un pic mai mult decat ai tu. Adica am numai 3 cm in plus la inaltime dar 6 kg mai mult...
Diferenta fata de perioada dinaintea sarcinii este mai mica asta pentru ca eram nesimtita si atunci nu numai acum, atunci aveam 79. Dar dupa ce am luat o pauza de o saptamana azi merg iar la sala. 
Fetelor, eu sunt tare incantata: am inceput sa-i dau lui Filip pireu de piersici amestecat cu suc de mar si se pare ca ii place foarte tare. Ieri am facut eu prostie si in loc sa-i dau piersica pe razatoare am storcit-o cu furculita, dar nefiind cum erau asta-vara nu prea s-a maruntit cum trebuia. Azi o sa amestec si pulpa de mar. Dar se face din cap pana in picioare de pireu, tre sa-i fac baita dupa ce-i dau sa pape
Si ieri pe ultima suta de metri mi-a dat senzatia ca a invatat sa inghita cu lingurita. Nu sunt sigura, o sa vad azi.
Moama de ce de mai cumparaturi ati facut la babyexpo. Eu cand am auzit ce aglomerat a fost si ca preturile sunt mai mari decat la magazin (ceea ce mi se pare o prostie si o mare nesimtire!!!) m-am scutit de nervi si nu am mai mers.
Ieri am iesit si noi in parc dupa 6 zile de ploaie si tare mult mi-a placut si mie si lui Filip si lui Mihai.
Gata, fug la sala ca apoi nu mai am timp nici de-o bicla.
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip
Luluku spune:
Salutare gagix, ce mai faceti? Guess who's back...Big as life and twice as ugly? Meeeeeeeeeeee....
ChrisDun, te salut si te pup, imi pare rau ca nu am putut sa stam mai mult de vorba...ar fi fost super sa stam la un cico...dar mai gasim noi timp....
In ordinea de idei, va anunt ca:
1. nu sunt gravida, dupa vre-o patru teste de sarcina, sunt si eu onorata de vizita lui Mos Craciun
2. nu divortez, in sfarsit s-a angajat si al meu sot dupa 2 luni de stat pe bara, si situatia s-a mai dezamorsat...suntem bine...mai ales ca el a finantat expeditia mea la Baby Expo... ![]()
3. Georgia are la 3 luni, 5.500kg..inca nu am fost la doctor sa stim toata detaliile...dar cred ca are peste 60 cm, singurul lucru care ma ingrijoreaza este ca fontanela e aproape inchisa, desi pediatra a zis sa nu imi fac probleme...Face mofturi la masa, dar isi ia o portie de 600 ml pe zi, mai si depaseste, si face un caca tare verde si stinky, drept urmare si-a primit porecla de Stinker!
4. Am multe restante ramase ca a fost domnisoara racita taman in sesiunea de restante si acuma am inima in chilotzi in asteptarea unei sesiuni de re-re-uri! Sa imi tineti pumnii!
5. Incepand cu ianuarie imi fac un business, si de indata ce fac produsele pe care le am in cap, va invit la inaugurare, la ai mei acasa unde o sa am atelierul...la o cafea si o vizionaresi un mic cadout ptr voi...sunt articole ptr bebei si o sa am si cateva modele de hainute...ca mi se pare o bataie de joc ce fac astia in oras si preturile pe care le practica....eu vin cu ideile, mama cu croitul ca se pricepe de minune, cand eram mici ne facea niste hainute traznet....de abia stept...
6. M-a dezamagit profund BabyExpo, ma asteptam la niste reduceri substantiale, dar nesimtitii au venit cu preturile de pe site-uri , ba chiar Sanosan se lauda ca are preturi mai mari ca in Carrefour, asa ca nici nu m-am uitat la ei...ABC Design ( carucioare and stuff)avea pretuiri mai mari la caruciare decat pe site-ul Ch Bebe ...a fost o mare dezamagire........Am vazut reducere la 4 ACE Design, asa ca mi-am luat cu sac de dormit si lenjerie de pat completa...nu am luat maruntisuri ca nu avea rost, le comand de pe site....mi s-a parut o porcarie....! Nu s-a meritat decat pentru haine, desi la aceleasi preturi din oras, erau mai multe la un loc...asa ca i-am luat Georgiei 2 costumase intregi fasate, tare frumoase si bune si calduroase, la 48 si 75 lei...si un portbebe gros si roooz de iti ploua in gura...
Mi-am luat patut de lemn ( pe care l-am asamblat singura, mama inca se mai umfla muschii pe mine cand ma gandesc la ce am facut, desi puteam sa iau de la inceput patut de lemn- adica de anu trecut, dar nu ma asteptam sa se curbeze salteaua de la patutul travel de la Graco)...
Cam atat momentan, ca mi s-au umflat muschioi prea tare si nu mai pot si scriu...hi hi hi
Pozele noastre
Luluku + Gargaritza- Veveritza Georgia
- 26.06.2005
Luluku spune:
Sa vad daca merge treaba cu pozele http://pg.photos.yahoo.com/ph/re_dinu/album?.dir=6e05
Pozele noastre
Luluku + Gargaritza- Veveritza Georgia
- 26.06.2005
tzumpiloi spune:
Buna dimineatza mamici,
Am iesit si noi ieri afara si dimineatza si seara si bb a dormit de la aer atat de bine incat azi noapte iar s-a trezit si avea chef de joaca! E atat de dragalasa cum zambeste si isi trage paturica peste cap de parca s-ar ascunde ca a facut ceva rau!
Si noi suntem fan Avent , avem tot felul de tetine si am luat si adaptorul cu supapa dar Mariucai nu ii place biberonul. Sie careva cum functioneaza adaptorul cu supapa ca mie mie se pare ca nu curge nimic prin el ( sau iese ceva numai daca trage bb? )?
Lucas, ii dai biscuiti? Pp ca sunt din aia fara gluten?
Noi am inceput tot pe la 3 luni diversificarea cu sucul de piersica si mar ...morcovul nu ii place si nici amestecat cu altceva nu i-l pot da! Cum simte gust de morcov nu mai papa nimic! Acum ii place la nebunie supa crema de legume si piureul de piersica. Am facut mai multe supa si am pus la congelator in recipiente mici ca sa nu mai fac in fiecare zi. Credeti ca e ok sa pastrez supa congelata si sa ii dau apoi? Dupa ce face 5 luni o sa ii fac branza de vaci si poate ii dau si ceva carnitza ca vad ca e trecuta pe lista de la 5 luni.
Nici mie parca nu imi mai ajunge laptele si am luat o cutie de Milumil 2 ( desi 1 nu am incercat) pt ca scrie pe ea ca este cu gust imbunatatit. Sper ca asta sa ii placa!
Luluku, ma bucur ca ti-ai rezolvat problemele si spor la treaba in ce priveste afacerea !
gabitzam spune:
Luluku, welcome back! Ti se simtea lipsa pe aici. Ce rochita de printesa adevarata are veverita ta ![]()
Nelia, si eu ca Andreea, 86 la 1.70, cu 6 mai mult de dinainte sa raman insarcinata, si cu 12 mai mult decit anul trecut cind m-am maritat. Sint in albumul meu de aici de pe DC poze, si se vede diferenta.
andreea.a, Eric a avut acelasi costumas la botez ca si Andrei al meu. Spunene cum se desfasoara ritualul la catolici, am vazut ca acolo nu ii baga in apa. Si nasa stiu ca a avut ce cara la cel mic, daca nu statea cuminte si se zbatea o punea jos. ![]()
Ieri am facut manevre cu mobila in casa. Am renuntat la dormitorul nostru ca sa-i facem camera lui Andrei si noi ne-am mutat in sufragerie. Drept urmare am expediat patul de mijloc din dormitor iar Andrei a dormit singur in camera azinoapte. Binenteles ca eu n-am avut liniste si m-am trezit peste noapte de doua ori sa vad ce face. A dormit iar de la 11 de aseara pina la 5:30 azi dimineata. Cred ca dormea mai mult, dar aseara ultima masa a fost la 9, nu la 10-10:30 ca de obicei.
Asa ca dupamiaza mergem sa cautam canapea si mocheta. Am ochit o canapea mica la mobexpert, care intra la fix ca latime in locul patului nostru. Mai urmeaza sa gasesc o mocheta draguta pentru o camera de baietel.
Si azi mergem si la vaccinul si controlul de 4 luni. Sint curioasa cit s-a lungit, ca-l vad la ochi ca e lungutz. Ca de cintarit il cintaresc eu acasa si are peste 7kg.
Gabitza si bebe Andrei-Stefan
(25.05.05)