Izolatie la balcon cu termopan
As vrea sa-mi inchid balconul in termopan, firma cu care am vorbit mi-a spus ca trebuie sa fac izolatie mai intai.
balconul e mare, ca o terasa, cu gresie pe jos si tare nu m-as apuca s-o sparg acum.
voi ce stiti?
chiar e necesara izolatia?
Raspunsuri
Anny spune:
Pe jos nu ai de ce sa spargi, ideea este sa izolezi "peretele" exterior al balconului (s-o numesc balustrada, nu stiu cum.....).
Izolatia se poate face cu polistiren + rigips, in fine sunt mai multe variante, un meserias bun stie ce sa faca.
Dupa aia poti sa iti pui si termopanul. Daca nu e bine izolat degeaba pui termopan, tot va fi frig.
Pe jos e treaba ta ce faci, dar nu cred ca e cazul sa spargi gresia. Nu vad ce legatura are cu termopanul.
clyo spune:
da, este nevoie de o precizare:
mi-au spus ca trebuie izolatie sus, jos si pe peretele exterior; eu am usa la balcon tot cu termpan deci nu exista acea arcada intre sufragerie si balcon.
monica spune:
Fratele meu este în renovari si si-a închis balconul cu termopan. Da, este musai sa izolezi peste tot! Inclusiv jos. Imi pare rau pentru gresia ta....Sau poate poti sa pui peste ea...Pentru podea exista un altfel de material, nu polistirenul clasic care se pune pe pereti. daca vrei ma interesez mai exact.
Monica
craciunitza spune:
clyo, pentru orice trebuie sa existe o motivatie. Nu ti-au spus mesterii de ce trebuie sa izolezi? Izolatia nu e ceva dificil de facut desi are nume asa important, intr-o zi ai facut-o. Eu tocmai mi-am inchis balconul si nu am izolat decat peretele cu geamurile, de 4 zile ploua incontinuu si totul este ok.
Nu certati copiii cand viseaza!
ryokan spune:
in general cand faci o izolatie termica, trebuie sa eviti ceea ce se cheama "punte termica" betonul este bun conducator de caldura ( un cm de lemen este echivalent cu 10 cm de beton din pct de vedere al capacitatii de izolare termica )... in concluzie, va trebui acoperita cu ceva gresia ( ceva gen covor )... succes ...
marius spune:
Nu ai de ce sa spargi gresia. Ar fi fost ideal sa fi termoizolat podeaua sub gresie, exista solutii tehnice. Dar e pacat sa spargi gresia pt asa ceva. Insa restul peretilor care dau spre exterior trebuie termoizolati. Adica nimic nu trebuie insa daca nu o faci pot sa apara tot felul de probleme in afara de cea de ordin termoizolator. Izolarea se face de regula cu polistiren expandat. Eu nu iti recomand izolarea exterioara desi se poate face dar pentru cei 8 cm aprozimativ cat vei pierde nu cred ca merita fata de efectul de imagine. Mai mult decat atat lucrabilitatea la exterior probabil va fi dificila fiind greu de ajuns in mod efectiv cu mana. Ceea ce este insa important e calitatea grosimea si implicit densitatea polistirenului expandat precum si a adezivului corespunzator. Piata este supra ofertata deci ai de unde sa alegi. Pentru polisitruenul expandat sa alegi asa numitul polisitren de fatada. Densitatea acestuia este undeva pe la 16kg/mc Grosimea recomandata este de 5cm. Daca mai doresti detalii gasesti atat ca si preturi orientative cat si ca si caracteristici tehnice la mine pe site (cel comercial sectiunea productie).
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
ponicid spune:
Eu mi-am izolat balconul cu polistiren pe toti peretii, inclusiv sub gresie. Frig nu este desi nu pot spune ca dusumeaua este la fel de calda ca si in casa dar alta este problema. Eu nu am usa intre balcon si bucatarie. Balconul are 7 m. Cand afara temperatura scade sub 0 grade mi se aburesc geamurile la tot balconul si daca umezeala este mare (de exemplu am fiert ceva pe aragaz), peste noapte este posibil sa curga apa de pe geamuri. In consecinta ca una patita te sfatuiesc sa:
- iti pui o sursa de caldura pe balcon sau,
- sa tii un geam deschis la balcon permanent pentru aerisire sau
- sa pui usa la intrarea in balcon.
Daniela, mamica de Ana-Maria
clyo spune:
multumesc tuturor pentru raspunsuri
am sa le spun "meseriasilor" ca nu o sa-mi sparg gresia.
Christel spune:
Si eu am izolat balconul inainte de a pune termopan. Stiu ca inainte au zidit peste ce era un rand de caramida, dupa care au pus plasa( de Buzau), dupa care au pus polistirenul si apoi s-a tencuit, asta la interior, toti peretii, tavanul si pardoseala.
Si cu toate astea, cand ploua sau iarna cand e f.frig, geamurile curg, se scurge pe pereti, s-a facut si un pic de igrasie, asta nu stiu din ce cauza, poate de la termopan, nu stiu nici eu ce sa fac, poate ca ultima solutie, e sa pun calorifer si aici.
ryokan spune:
quote:
Originally posted by Christel
Si eu am izolat balconul inainte de a pune termopan. Stiu ca inainte au zidit peste ce era un rand de caramida, dupa care au pus plasa( de Buzau), dupa care au pus polistirenul si apoi s-a tencuit, asta la interior, toti peretii, tavanul si pardoseala.
Si cu toate astea, cand ploua sau iarna cand e f.frig, geamurile curg, se scurge pe pereti, s-a facut si un pic de igrasie, asta nu stiu din ce cauza, poate de la termopan, nu stiu nici eu ce sa fac, poate ca ultima solutie, e sa pun calorifer si aici.
e normal sa curga apa pe geamurile de la balcon, pentru ca izolatia termica a casei este mult mai serioasa decat izolatia termica a balconului... la urma urmei trebuie sa fie si o diferenta intre o camera si un balcon... chiar daca-i inchis !