Diabet gestational in trim III ?!?!
Sunt in saptamana 33 de sarcina si am glicemia 151 (limitele normale: 70-115) - mi s-a spus ca am diabet gestational.
Ca trebuie doar sa am grija cu dieta si ca bebele va fi marisor la nastere...
Ce mai stiti despre asta?!?!!?
www.irinucasisoru.3x.ro
Raspunsuri
numeioana spune:
Irinuca, urmeaza sfatul doctorului, pt ca este foarte important sa te alimentezi cu ce are nevoie organismul. Eu stiu ca diabetul gestational dispare dupa nastere si mai poate aparea la o viitoare sarcina. O dieta vegetariana, variata, bazata pe cereale, legume, fructe, verdeturi, fasole, nuci si seminte este optima pentru controlul zaharului din sange si pentru evitarea complicatiilor. Aceasta boala poate duce la nastere prematura. daca ai grija cu dieta va fi bine. Si, ar trebui sa stii ca bebelul tau nu se va naste cu diabet, sigur te preocupa lucrul asta. Deasemenea vei putea alapta.
Deasemenea, cred ca ti-a spus doctorul sa testezi glicemia o data pe zi, macar. Nu trebuie nici sa scada prea mult. Trebuie mentinuta la nivelul normal.
Sanatate multa si ai grija de tine!!!
Ioana
IrinucaR spune:
Cum as putea eu sa imi testez glicemia zilnic???
Multumesc mult pentru mesaj, e foarte recomfortant.

Maine ma duc sa imi refac analiza, ca sa fiu sigura ![]()
www.irinucasisoru.3x.ro
Noki_Lara spune:
Irinuca, mama mea are diabet, deci sunt as in materie. Nu te impacienta. in primul rind, miine de dim. du-te sa-ti refaci testul, pentru mai multa siguranta. Evident, pe stomacul gol. Diabetul de sarcina nu este periculos, intr-adevar nu se transmite la BB si dispare dupa sarcina.
Cea mai simpla metoda de a te lupat cu el este o alimentatie echilibrata, evident, fara dulciuri si paiine. Vezi ca sunt si fructe cu un extrem de mare continut de zahar, cum sunt strugurii, bananele, la care deci nu poti face exces. E valabil si pentru cartofi, mazare, fasole boabe - astea trebuie consumate cu masura - mama isi cintareste cu exactitate tot ce papa. Bine, ea este insulino-dependenta, deci nu e acelasi lucru.
Cheia succesului este masura la acestea si eliminatrea totala a dulciurilor.
Sper ca am fost de folos. Pupici!
PS- exista metoda de masurare zilnica a glicemiei. Sunt niste teste care se cumpara de la farmacii sau de la niste firme specializate, dar costa 1 milion/50 de buc., iar problema cea mai mare e ca iti trebuie si aparat pentru ele. Ala nu stiu cit costa. Mama mea l-a primit de la doctor. Isi cumpara doar testele, care o ruineaza. Nu cred ca e cazul la tine. In cel mai rau az, refaci saptaminal analiza de singe, la un cabinet.
Poze cu mine
Varsta
Sarah http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051106/dt/8/k/2ca8/preg.png
Kittycat spune:
Eu nu vreau sa te sperii, dar nici sa te linistesc asa cum spune Noki_Lara ca diabetul gestational nu este periculos, pt ca nu e nici pe departe adevarat. In primul rand ca, necontrolat, poate induce nastere prematura sau chiar deces in utero al fatului, deci asta nu inseamna deloc ca nu-i periculos. In al doilea rand, faptul ca acum ai diabet gestational, chiar daca dupa nastere va disparea, inseamna ca la un moment dat vei putea dezvolta diabet in decursul vietii; si eventual la o urmatoare sarcina. Intr-adevar, exista si riscul ca bebe sa fie prea mare la nastere; asta poate n-ar fi asa o problema, dar dupa nastere nou-nascutul are risc de hipoglicemie, uneori chiar severa, din cauza hiperinsulinismului existent la el si a faptului ca nu mai are nivelul crescut de glucoza din sange, primita de la mama; astfel incat un copil nascut dintr-o mama cu diabet necesita o monitorizare mult mai atenta dupa nastere. In concluzie, in afara de faptul ca trebuie sa ai grija cu dieta de acum incolo, va trebui sa fii mai des vazuta de medicul tau, inclusiv ecografic, pt a fii sigura ca dezvoltarea lui bebe este normala; de asemenea va trebui facuta o monitorizare riguroasa a glicemiei, cel mai bine cu acele glucometre cu stick-uri care permit determinare zilnica a glicemiei acasa. In cazul in care glicemia nu revine la valori optime, ba chiar diabetul continua sa se agraveze, cel mai bine ar fi sa fii monitorizata metabolic de un diabetolog, pt ca numai asa, printr-o cooperare optima ginecolog-diabetolog-mama si tu si copilul tau veti primi ingrijirea cea mai buna si corecta.
Andra,
de
printesa
(15 noiembrie 2004)
IrinucaR spune:
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Am refacut la alt laborator analizele si glicemia a iesit 76 (limite normale 70-115)... deci alarma a fost falsa. Concluzia este ca analizele initiale au fost eronate, caci nici in cazul glicemiei provocate nu se inregistreaza o variatie de la 76 la 151 (aproape dublu)...
Voi mai face o data analizele spre mijlocul lui octombrie inainte de urmatoarea ecografie, pentru a fi sigura.
www.irinucasisoru.3x.ro