indemnizatia de crestere a copilului

indemnizatia de crestere a copilului | Autor: m.roswita

Link direct la acest mesaj

Am o problema destul de mare cu angajatorul la care am lucrat.Eu am intrat in prenatal la data de 08.06.05 si am nascut pe 14.07.05 un baietel.Problema este ca angajatorul nu mi-a platit salariul pe mai,iunie si august si nici nu mi-a depus dosarul la casa de pensii pt indemnizatie.Dupa ce am intrat in prenatal angajatorul a deschis in acelasi punct de lucru o noua firma facand transferul de la vechea firma la cea noua numai la o parte din angajati.Acum spune ca eu apartin de casa de pensii dar problema este ca el nu mi-a platit contributiile catre stat pt luna mai.Intrebarea mea este: pot sa-mi platesc eu contributiile pe luna mai si sa-mi fac singura dosarul pt indemnizatia de crestere a copilului?Am incercat si la tribunal la litigiile de munca in speranta ca pot rezolva ceva,dar este o birocratie de nu va puteti imagina.Am renuntat sa cred ca statul(SAU MAI BINE ZIS CEI IN DREPT)ma poate ajuta fara sa platesc,drept pt care am luat legatura cu un avocat cu care urmeaza sa ma intalnesc urmand sa dau in judecata firma la care am lucrat.Se pare ca in aceasta tara nu mai avem dreptul la ceea ce ar trebui decat daca dam mita,daca platim intotdeauna in plus.Daca ma puteti ajuta cu un sfat nu ezitati.Va multumesc.Astept raspuns.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Pt neplata salariului pe luna mai patronul a incalcat legea
*Ai prezentat certif de concediu prenatal?
*Ai prezentat certif de concediu postnatal pana pe 25.08.2005?
*Ai depus actele necesare prin care soliciti Concediu Ingrijire Copil, incepand cu data de 26.08.2005?
*Ai dovada depunerii celor de mai sus?

-----In cazul in care ai urmat pasii de mai sus, patronul a incalcat legea, intrucat tu aveai contractul suspendat si el nu putea sa modifice vre-o clauza fara consimtamantul tau (ramaneai salariata cu contractul de munca suspendat la firma initiala)-----

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m.roswita spune:

Am prezentat certificatele(prenatal si posnatal) si cererea pt concediul de crestere a copilului pana la 2 ani impreuna cu copie dupa certificatul de nastere al copilului.Problema este ca nu pot face nimic in afara de ai da in judecata.Acest lucru mi-a fost sugerat si de cei de la inspectoratul teritorial de munca,care au spus ca ei nu pot face nimic.De ce?Nu pot sa-mi dau seama.Aceasta e ultima solutie si de fapt singura pt a putea sa imi recuperez banii.

Mergi la inceput