indemnizatie pt crest copilului

indemnizatie pt crest copilului | Autor: kiki78

Link direct la acest mesaj

Buna,am si eu o nelamurire: am lucrat 2ani jumatate dar de la 1 sept mi-a expirat contractul si acum nu lucrez.Sunt insarcinata in 1luna si am inteles ca as putea plati la casa de pensii o cotizatie lunara pt a putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului...Daca se pastreaza si la anul 10 luni de cotizare,banuiesc ca e ok,dar daca per de cotizare se modifica la 12 luni...nu mai am dreptul la indemizatie?...practic am pierdut 19zile(1-19sept nu am avut contract).
Ma poate lamuri cineva?
Merci mult!!

kyra

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kiki78 spune:

Altfel spus:s-a aprobat modificarea legii 19/2000 cu privire la indemnizatie de crestere a copilului- stiu ca era in faza de proiect- acolo am vazut cresterea perioadei de cotizare de la 10 luni la 12 luni.

kyra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Eu zic sa te grabesti sa intrebi la Casa de Pensii de care apartii si intrebi acolo despre situatia ta. Daca contributia la asigurari e considerata "lunara" si suntem inca in septembrie, fa repede Contract si ai sansa sa ai continuitate la plata contributiei CAS si, astfel nu iti va mai pasa de schimbarea legislatiei. Oricum, suma min. de plata conform Contractului este in jur de 800.000 lei vechi, dar zic ca merita efortul.
Succes si ai grija de tine si de BB !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Fiind doar o teorie astazi sunt necesare 10 luni minime insa cum nimeni nu poate sa garanteze ce va fi maine ce raspuns obiectiv crezi ca s-ar putea da? E ciudata situatia ta dar reala. 19 zile.... Ce sa zic? Matematica e matematica... Sper sa fie Ok In ultima instanta poti sa iti faci asigurarea macar pt luna septembrie si apoi sa reziliezi contractul ca sa ai acoperire 12 luni pt octombrie nu mai conteaza deci ori sept ori nimic.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Contractul de asigurare la Casa de pensii nu se face retroactiv deci nu mai poti cu 01.09.2005.
Poti insa sa cauti un angajator care sa te incadreze retroactiv de la 01. sept pana la data cand iti faci Contract la casa de pensii.

Mergi la inceput