MASAJ in timpul sarcinii?
Stiti cumva, am voie sa fac masaj? Eu sunt la finalul primului trimestru, si nu am mai facut masaj de cand am aflat ca sunt .... si sincer, ma resimt! Bine, eu faceam reflexogen, ceea ce CLAR am inteles ca e interzis in sarcina, dar stiti cumva, altfel de masaj, de relaxare, pe spate, pe picioare, am voie sa fac? Lamuriti-ma si pe mine, daca puteti, pliiiiiizzzz
danat
Raspunsuri
oanaesn spune:
Poti sa faci masaj. www.babycenter.com/refcap/pregnancy/prenatalhealth/11931.html" target="_blank">http://www.babycenter.com/refcap/pregnancy/prenatalhealth/11931.html
vilma spune:
Mie doctorita mi-a interzis masajul. Mai bine cere parerea ginecologului care urmareste sarcina. Mi-a interzis sa fac si exercitii, chiar si pe cele usoare de gimnastica. Asta doar pentru ca am purtat sarcina foarte jos (asa mi-a spus).
Suna-l pe doctor si intreaba-l daca se poate.
Numai bine,
Vilma
Adela P spune:
Mie mi-a prins tare bine, mai ales cand ma doare spatele (asta dupa sapt 30). Nu ma duc pt masaj profesional desi mi-ar placea, dar il mai pun pe sotul meu sa-mi faca masaj si ma simt mai relaxata dupa. Masajul talpilor , la fel, dar ala mi-l fac singura. Nu vad de ce ar fi contraindicat un masaj usor, relaxant.
Adela
iris spune:
eu am facut masaj pentru spate, stind in fund, ca nu puteam sta pe burtica apoi din luna a 6 am facut si presopunctura sau reflexomasaj, care e oare, din ala pe talpa....nu imi facea in zona care corespunde zonei genitale dar in rest mi-a fost ok, chiar m-a ajutat ca ma innebunise spatele ; obstreticianul nu a avut nimic de obiectat, dar cred ca trebuie sa intrebi sa fie ok;
Laura T spune:
Si mie mi-a prins f. bine masajul in timpul sarcinilor. In primul trimestru era singura chestie care imi alina starea de greata, iar dupa aceea imi facea bine la durerile de spate si ma relaxa extraordinar...
Mica spune:
Salut Dana,
vreau sa iti scriu despre masaj, dar despre masajul necesar pentru dilatare!!! Merg de curand la un curs pentru gravide aici in Germania si am aflat asta saptamana trecuta!!! Este foarte important.
S-a pus acolo intrebarea daca este necesar sa fii taiata inainte sau nu...pentru ca daca nu te poti rupe in diferte directii, si am aflat ca daca ceri taiatura inainte de nastere atunci exista riscul sa te vindeci mai greu decat daca nu faci o taiatura preventiva.
In acest sens, te poti pregati, facand un masaj in zona dintre vulve si anus, care va ajuta aceasta zona sa devina mai moale si sa nu se produca nici o ruptura.
Acest mesaj se incepe cu 6 saptamani inainte de nastere si se face cu ulei de in, de cateva ori pe zi, in zona dintre vulve si anus. Masezi zona respectiva cu degetul aratator (tu stai in pozitie sezanda) iar cu degetele mari masezi putin in interior spre vagin, cam 2-3cm, dar nu mai mult pentru ca pot aparea infectii. Faci masajul pana simti o caldura acolo si faci o pauza de cateva minute dupa care reiei operatiunea de 2-3 ori. Aceasta se repeta de cateva ori pe zi. Daca tu nu poti face singura acest lucru, il poti ruga pe sotul tau sa te ajute.
Tot la cursul asta am aflat ca se poate face si acupunctura in aceasta zona, tot in sensul asta. Nu stiu daca asa ceva este posibil in Romania, dar mai stii...
Iti doresc mult succes!!!
Eu am de abia 5 luni si jumatate si mai am pana sa incep acest masaj.
Numai bine,
Mary
Gabriella spune:
Buna!Este chiar indicat un masaj bland de 2 ori pe saptamana mai ales ptr a imbunatati circulatia sangelui fapt foarte important pentru bebelusul tau dar si pentru tine nu mai vorbesc ...Chiar zicea cineva ca mai scapa de greturi cand facea masaj,si eu am simtit asta de cateva ori.Asa ca daca ai timp de ce nu ai incerca??Multi pupici,sa ai o nastere usoara si ...sa fim sanatosi!!! Bebe Jill si mami!!