Retete de post

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joanna spune:



Excelenta ideea ta. Nu m-am gindit.Ceva de genul asta fac englezii si fieb cartofi curatati de coaja si pastirnac si apoi ii aseaza binisor intr-o tava unsa cu untura(bleah) si ii dau la cuptor pina au crusta.
Desi ma strimb la ideea de untura,pastarnacul este absolut un deliciu.V-il recomand.

Joanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bigica spune:


sa pun si eu o reteta la bataie dupa ce mi-am scos de la voi "cateva ".

taiati o ceapa mai maricica pestisori, o puneti la calit in nitel ulei, apoi adaugati 2 morcoviori taiati cum vreti(eu ii tai lunguieti), 1 ardei mai maricel( tot ca niste pestisori), 1 cartof potrivit, 1 borcan de ciuperci, 1 ceasca de orez (de preferinta din ala nedecorticat sau lunguiet),telina, sare, vegeta, sos de rosii, piper , cimbrisor , si dupa ce s-au calit binisor, adaugati zeama de la o supa de legume, sau daca nu aveti, fierbeti cam 1/2l apa si adaugati. Noua ne placa, sa speram si voua.

Pofta buuuna! hi hi hi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bigica spune:

Cum uitasem?
Cartofi copti cu zeama de varza... cel mai buuun, miam-miam

puneti intr-o tava la cuptor cartofi nedecojiti. (cati incap sau cati credeti ca puteti manca)

Dupa ce s-au copt bine, va si asezti la masa, dar sa va luati langa voi: margarina, zeama de varza, sare.
va decojiti cartoful si incepeti sa-l zdrobiti cu furculita, puneti margarina si sare pe el. Dupa ce il gustati, luati si cate o inghititura de zeama de varza, e super bun. va recomand sa mancati cartof cu cartof sa nu se raceasca.


Mai puteti sa va faceti salata beof(habar n-am daca asa se scrie), cu maioneza de fasole, chiar a scris careva reteta pe aici, sarmale cu orez si ciuperci, chiftelute super bune din soia granulata...
numai post nu mai e asta cu atatea feluri de mancare, pe de-asupra si asa de gustoaaasa!
Laurica pofticioasa cu fiul ei la fel...(si are doar 9 luni)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missiday spune:

Stie cineva cum se face maioneza de post?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:


Imi pare rau ca nu stiu .Eu o cumpar gata facuta.

Joanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florys spune:

Missiday eu fac un ameestec in felul asta:

Pisezi usturoi cu sare si pui peste un-doi cartofi bine fierti (in coaja si ii cureti dupa ce s-au fiert)si ii pisezi bine cu furculita pina se face ca o crema... poti sa pui si un pic de lamiie si alte condimente daca vrei.

Florentina

"Sanatate ca-i mai buna decit toate!
Albumul:
"http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=48&cid=473

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Sarmalute cu orez si ciuperci

Se caleste ceapa (3-4 bucati taiate marunt) impreuna cu un morcov ras, o telina rasa, 1/2 kg orez. Se adauga verdeata tocata marunt (patrunjel si marar), sare, piper si doua cutii de rosii decojite si taiate marunt. Se adauga ciupercile taiate. Se lasa sa se raceasca si se formeaza sarmalute cat mai mici. Intr-o cratita se pune varza tocata marunt, apoi se asaza sarmalutele si deasupra vom pune tot varza tocata. Se pun la fiert, iar dupa 15-20 de minute se adauga suc de rosii, o crenguta de cimbru. Se dau la cuptor.

Pizza vegetariana

Ingrediente:
600 g faina, 300 ml apa calda, 50 g drojdie, o lingurita margarina, o ceapa, un morcov, o telina mica, cimbru, doua cutii pasta de rosii, 100 g masline, o cutie ciuperci, sare, piper
Mod de preparare
Se amesteca faina cu drojdia, apoi se adauga apa calda, margarina si o lingurita de sare. Se face un aluat care se lasa sa creasca in tava unsa si tapetata cu faina. Ceapa, morcovul si telina se curata, se dau pe razatoare si se calesc. Se adauga cimbru, piper si pasta de rosii. Pentru a se inmuia sosul se adauga putina apa. Se lasa sa se raceasca, apoi se intinde peste aluatul crescut. Se orneaza cu masline taiate feliute si ciuperci. Se tine la cuptor 30-40 minute.

Paste fainoase cu ciuperci sau masline

Ingrediente: 500 g paste fainoase, doua cepe, 3 catei de usturoi, 3 linguri ulei, putin Delikat, piper, sare, cimbru, doua linguri bulion, un praf de zahar, o cutie ciupercute sau 200 g masline.
Preparare: Ceapa se toaca marunt, usturoiul se toaca subtire, se calesc putin si se sting cu bulion si zeama de la ciupercute. Se fierbe pe foc mic, adaugand pe rand: sare, zahar, piper, cimbru, putin Delikat si ciupercutele. Sosul se rastoarna peste pastele fierte separat si clatite in sita cu apa rece. In loc de ciuperci se pot adauga masline oparite separat.

Salata de cruditati

2 morcovi, o telina, un mar. Se dau pe razatoare, se adauga sare, putin otet sau zeama de lamaie. Toate se amesteca cu o maioneza vegetala preparata din 2 - 3 linguri de mustar care se freaca bine cu ulei, pana se ingroasa.

Strudel cu mere

Ingrediente:
Foi de placinta, un kg mere, 200 g zahar, 100 g nuca de cocos, stafide, zeama de lamaie, vanilie, scortisoara, 100 g margarina
Mod de preparare
Merele se curata si se dau prin razatoare. Se pun intr-un castron cu zaharul si zeama de la o lamaie, se lasa 2-3 ore, apoi se storc, se amesteca cu nuca de cocos, stafidele, scortisoara, vanilia. Acest amestec se intinde pe foile de placinta, se ru-leaza, se ung cu margarina si se presara cu putin zahar. Se asaza in tava unsa cu margarina si se dau la cuptor.

Sote de mazare

Ingrediente: un kg mazare, 2-3 linguri ulei, 2-3 linguri marar sau patrunjel verde, sare, o lingurita zahar
Preparare: Mazarea se pune la fiert in apa clocotita si se lasa sa fiarba pana se inmoaie. Se sareaza apoi se strecoara si se pune intr-o cratita cu ulei infierbantat, in care s-a topit zaharul. Se presara verdeata tocata si se scutura cratita pentru a amesteca bine continutul. Inainte de servire se adauga o bucatica de margarina. Se serveste fierbinte.


Adela &Julia (9 luni astazi!!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Salata de cartofi
4 buc. cartofi, 4 buc. ardei grasi, citeva fire de ceapa verde, 4-5 buc. rosii, 100 gr. masline, sare, piper, otet sau zeama de lamiie, ulei, patrunjel tocat, 2 catei de usturoi
Cartofii fierti in coaja se curata si calzi se taie felii. Rosiile se taie la fel felii, ardeii se taie fisii lungi subtiri, cepele verzi se taie bucatele cu cozi cu tot. Se freaca platoul cu usturoi, se amesteca bine toate legumele, se sareaza, se pipereaza, se toarna uleiul cu otetul sau zeama de lamiie si se presara patrunjelul tocat. Se garniseste de jur-imprejur cu sferturi de rosii intercalate cu masline.
Se serveste imediat

svetlana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Tocanita cu ciuperci
1 kg. ciuperci, 2 cepe, 2 linguri ulei, o lingurita faina, sare, piper, patrunjel verde tocat
Ciupercile taiate se fierb si se lasa sa se scurga. Intre timp se caleste ceapa in uleiul fierbinte, se pune faina si cind se ingalbeneste se stinge cu o ceasca de apa in care au fiert ciupercile, amestecind mereu sa nu se faca cocoloase. Se pun ciupercile si se lasa sa scada bine, la foc mic. Se sareaza, se pipereaza si cind este gata se presara patrunjelul.
Se serveste imediat, dar este foarte gustoasa si rece

svetlana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Fetelor e o adevarata tortura pentru pofticioase sa citeasca ce scrieti voi. Cine spune ca nu poate tine post, nu a citit retetele voastre.
M-ati lamurit cu fasolea prajita si cartofii copti si vreau sa va dau si eu niste idei:

Salata de cartofi cu salata verde- cartofi fierti in coaja, ceapa tocata pestisori, castraveti acri dati pe razatoarea mare (in loc de otet sau lamaie), salata verde taiata sau rupta, ulei, sare, piper. Mai puteti pune si masline,taiate in doua si fara samburi (e un chin uneori).

Spaghete cu sos- Sosul: pun intr-o craticioara pe foc ulei, usturoi pisat, suc de rosii (bulion cu apa), sare sau Vegeta, Delicat, ce aveti. Apoi turnati sosul peste spaghetele fierte si scurse. Puteti pune mai mult sos ca spaghetele se mai umfla si dupa.

Maioneza de post- Eu o fac dintr-o telina fiarta si un cartof fiert pisate bine si frecate cu mustar si ulei. Nu inghite asa mult ulei ca maioneza din oua, daca va trebuie mai multa mai bine puneti mai multe legume. Cred ca merge si cu pastarnac sau patrunjel.
Eu fac un fel de salata de Beof (nu stiu franceza...) cu legume fierte, castraveti, gogosari si maioneza din asta. Mustarul o face sa semene cu salata de Beof(?)

Pofta buna, Dana

Mergi la inceput