Un copil poate distruge o casnicie
Raspunsuri - Pagina 3
didita spune:
Ba si mie articolul mi se pare extrem de negru! In general articolele despre copii sunt extrem de pozitive si eludeaza o gramada de aspecte negative. In viata nu prea sunt asa cazuri de negru total sau alb absolut!
Eu fac parte din mazochistii care dupa ce au facut un copil si au vazut cat de ingrozitor este au mai facut unul, iar acum sunt insarcinata cu al treilea (cu acelasi tata, ca deh, cine se aseamana se aduna!!!)
M-am ocupat si de copii altora (de bebelusi mai mici de doua luni) asa ca stiu cum e cand e al tau si cand e unul de "imprumut". Diferenta e imensa! Cand sti ca il poti da inapoi situatia este cu totul alta indiferent cat de urat face. In plus implicarea afectiva nu este aceeasi. Si eu crec ca nu poti fii obiectiv atata timp cat nu ai o experienta practica. Asta nu inseamna ca nu poti avea o parere sau ca cei care au copii detin adevarul. Insa nu poti spune unui om care a trecut deja prin asa ceva, ca ce spune el sunt aiureli si ceea ce iti imaginezi tu e cu siguranta mai aproape de adevar.
didita
impreuna spune:
Imi cer scuze daca tonul a parut rautacios (cami30 ), insa mi se pare totusi o diferenta intre a vorbi din experienta altora sau experienta proprie. Intr-adevar e mult mai bine sa inveti lucrurile astea din experienta altora, decat pe propria piele, pentru a evita cat mai multe neplaceri.
Referitor la articol...daca tot insira chestiile negative, pe cele pozitive ni le lasa noua?:)
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara
cami30 spune:
ana-multumesc de mesaj sper ca nici eu nu am suparat pe nimeni
impreuna - daca totusi as vedea numai aspectele negative poate nu m-as chinui acum cu zeci de drumuri la medici si zeci de milioane cheltuite in speranta ca in viata mea va veni acel bebe care sa-mi schimbe total viata.
Poate sunt influentata de divortul prietenei mele care a fost total privata de ajutorul tatalui in cresterea copilului, a carei viata sexuala a murit la ceva timp dupa nastere, si care va ramane acum la 29 de ani singura, cu un copil minunat dar inspaimantata de ideea ca nu va reusi sa-si refaca viata si sa mai simta si ea caldura si dragoste.
cami
Anculina spune:
Eu cred ca doar titlul e ales f. prost, daca nici macar nu e pus cu semnul intrebarii...
Articolul nu e chiar tampit.E doar extremist.
Da, mai ai surprize in timpul unei partide incinse, da, mai pici de oboseala, da, te speli pe dinti abia dupa ce ai facut tot ritualul cu copilul de dimineata, da, e f greu daca nu ai bunici sau bona sa mai iesi si tu la un restaurant, la o nunta sau chiar sa fumezi o tigara cu o prietena...dar : 1. MERITA ! 2. Cum spunea o cunostinta: " Primii 18 ani sunt mai grei ! " Nu, nu 18 , dar incepand de la 4 incolo e din ce in ce mai usor...Iar pe la 10 ani incepi tu sa strigi copilul sa mai ntre in casa, de unde cand sunt mici ne acapareaza cu totul...
In nici un caz nu strica o casnicie, dar daca relatia era de kk inainte de aparitia copilului si s-a sperat intr-un miracol, nu, relatia tot se va degrada si se ve sfarsi, dar nu din cauza copilului, e posibil sa aiba un aport noile responsabilitati ce deriva din cresterea si educarea unui copil sau noile asteptari nefondat de mari unul de la altul...
E vast subiectul...
Da, aparitia unui copil schimba tot in universul celor doi proaspeti parinti, cu atat mai mult daca ei erau neconformisti si cu o viata sociala f. tumultoasa si cu o mare preocupare pt ei insisi...
Dar ceea ce creeaza in schimb un copil intr-o casa e minunat, e divin si ar trebui ca toti parintii sa fie recunoscatori in fiecare dimineata in care copilul se trezeste si e sanatos si are tot ce ii trebuie...
Restul...ne adaptam si evoluam, ne descurcam fiecare cum stim, cum putem...viata e frumoasa si dupa ce copilul creste si il poti lua oriunde sau lasa singur sau cu cineva...Noi, astia parintii tineri vrem sa avem totul : copil cuminte, sanatos si haios, job, viata sociala beton, sex ca in filmele xxx, sa aratam ca vedetele de TV...
Din pacate s-a inventat si cuvantul COMPROMIS...
Daca iei totul prea in serios, faci riduri !Zambeste !
madalinad spune:
articolul nu e deloc o tampenie... sigur, daca ai un copil cuminte si mancacios si bunici care sa te ajute pare o tampenie, dar daca nu... cand copilul tau urla non-stop pana spre un an, cand a trecut de un an jumate si se trezeste de 4-5 ori pe noapte, cand l-a luat pe "nu" in brate inainte de vreme, si se tavaleste pe jos oricand si din orice, si pe deasupra nu ai decat un singur bunic sa te ajute, asta ca sa insir doar o parte..., nu mai e o tampenie atat de mare. am un copil minunat, frumos, istet, vorbaret si vesel de tot atunci cand e bine dispus si nici nu am casnicia in pericol, dar daca ceva ar fi scartait intre noi dinainte de copil, atunci dulcea noastra minune ne-ar fi facut sa ne luam campii... am si un sot intelegator, care isi ingrijeste copilul cu drag, dar uriasa oboseala acumulata si inevitabilii nervi ar putea duce oricand la o ruptura. sigur, copilul MERITA orice efort si oboseala, dar cand toate resursele fizice sunt canalizate spre el nu mai ramane nimic...
madalina
http://pg.photos.yahoo.com/ph/madalina_dumitr/album?.dir=e08e&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
gabibarta spune:
dupa parerea mea daca o relatie se destrama din caza copilului, aia de mult nu a mai fost relatie...
Asa cum aparitia unui copil nu va salva o relatie muribunda, nici nu va destrama o relatie infloritoare.
Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta
Rosey spune:
articolul e scris haotic si ilogic, premiza si concluzia nu au nici o legatura cu continutul
unele afirmatii sunt complet aberante:
quote:
Bonele sunt greu de gasit si destul de scumpe, deci ramane televizorul drept cel mai bun mod de distractie. Nu trebuie sa va lasati prada acestuia
nu e prea clar pt cine e bona si cine se uita la TV, dar e clar ca televizorul e nociv??!!!
DAR: situatiile descrise acolo sunt foarte reale si macar cu o parte din ele, daca nu cu toate, ne-am confruntat fiecare. ca acum sa fim seriosi, adica toate ne-am revenit instant dupa nastere la greutatea de dinainte? nici una din noi nu s-a simtit complet epuizata fizic dupa o noapte de alaptat din doua in doua ore, timp in care copilul a dormit cam 2 ore din 8??
e extremist scris, asa cum bine remarca cineva. titlul e foarte neinspirat. in final ramai cu gura cascata si te intrebi: care e de fapt scopul pt care a fost scris? si care e concluzia??
dar se inspira din realitate...
Ioana Sora spune:
Cred ca multi dintre noi ne-am confruntat cu situatiile descrise in articol. Dar uiti de toate, ca prin farmec, cand bebele iti zambeste, cand spune primul cuvant, cand face primul pas, cand iti spune mami ( sau tati :D), cand face cate o prostioara, cand se alinta, cand rade, cand se joaca.
Carolyne spune:
Personal cred ca aparitia unui copil cimenteaza o relatie. Asa a fost la noi. Ba chiar sotul a fost cel ce a insistat sa facem bebe mai repede. Iar dupa ce a aparaut bobocelul Veronica in viata noastra ne-am impacat si mai bine. Nu ca inainte am fi avut probleme, Doamne fereste, dar ghemotocul ala mic iti da atata putere si energie cum nici nu poti sa iti imaginezi.
Pur si simplu gravitam in jurul ei tot timpul, iar bucuria pe care ti-o aduce un copil nu poate fi egalata de nimic altceva. ESTE CEVA UNIC!!!!!!
Daca totusi apar probleme in cuplu eu nu as da vina pe copil.
Suntem adulti si suntem responsabili de faptele noastre.
Carolyne si bobocelul Veronica