alocatia copilului - direct in cont?

alocatia copilului - direct in cont? | Autor: Siminna

Link direct la acest mesaj

Aia de 225,000 lei. Postasul imi opreste 25,ooo lei si sincer nu-mi convine! In plus, o sa ma intorc la servici si n-o sa mai fie nimeni acasa, o sa trebuiasca sa-i ridic direct de la Posta. Nu exista vreo posibilitate sa-i fac copilului/sau mie un cont special pentru asta in care sa fie varsati lunar, direct?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Postasul nu are dreptul sa retina nici un leu. Ceea ce face se numeste foarte scurt hotie.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminna spune:

Marius, stiu, cind ma gaseste acasa nu-i las nimic, dar mi-i lasa la o vecina. Pe scurt, vreau sa scap de asta si mna interesa treaba cu contu. Nu stie nimeni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Siminna nu vreau sa te induc in eroare, nu stiu prea bine sepre ce e vorba dar eram zilele trecute la BancPost sa platesc o rata si a venit o doamna care se stia bine cu functionara de la ghiseu si i-a multumit pentru ca a urgentat treaba cu cardul. Di disutie am inteles ca doamna isi facuse un card la BancPost ca sa primeasca alocatia copilului. Am intrebat daca se poate face si la alta banca(pentru ca ii urasc pe astia de la BancPost) si mi-a spus ca din cate stie se poate ridica alocatia si prin BCR. Eu zic sa te interesezi la BancPost sau BCR despre procedura. Mult noroc si tine-ne la curent cu demersurile!

Ioana si 26+
Pozicile mele
Samburelul

"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Da Siminna, se poate! Prin BancPost stiu sigur si cu un card vei scapa de toate durerile de cap.
Mergi la o sucursala de-a lor care iti e mai la indemana (langa casa sau servici) si intreaba de ce ai nevoie.
Eu am scos pentru tine ce afiseaza ei pe site-ul lor, dar vad ca nu a mai fost actualizat din 2003. Oricum ca sa ai o idee, uite:
Plata alocației de stat pentru copiii preșcolari (www.bancpost.ro)

Serviciu de plată a drepturilor reprezentând alocația de stat pentru copiii preșcolari prin conturi curente.

CARACTERISTICI
- Solicitarea pentru plata lunară a alocației copiilor preșcolari în conturi curente de alocații deschise la BANCPOST poate fi făcută la Oficiul de Asistență Socială odată cu depunerea dosarului de alocație, dar și ulterior, până la împlinirea vârstei școlare a copilului.
- După primirea alocației în contul curent, se poate opta fie pentru încasarea acesteia în numerar, fie pentru transferul ei într-un cont de card, de depozit sau de economii (CEIT).
- Plata alocației pentru copii preșcolari se face prin toate unitățile teritoriale ale Bancpost.

INFORMATII
Părintele, tutorele sau curatorul copilului preșcolar trebuie să:

1. Solicite Oficiului de Asistență Socială formularul de plată a alocației pentru copii prin conturi curente;
2. Deschidă un cont curent la orice unitate BANCPOST și să returneze formularul Oficiului de Asistență Socială, completat cu simbolul contului respectiv;

În plus, părintele, tutorele sau curatorul copilului preșcolar are posibilitatea de a opta în privința sumelor din cont: retragere în numerar, transfer în cont de card, transfer în cont de depozit etc.

AVANTAJE
Este o alternativă comodă de încasare și gestionare a alocației, care permite opțiuni suplimentare retragerii de numerar:
- de economisire (cont de depozit sau CEIT)
- de acces permanent la sume (transfer în cont de card).
Numai bine!
gg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

siminna, mergi in strada venerei, nu stiu exact cum se cheama serviciul asta cu alocatiile, spui ce vrei, iti vor da ei o lista cu banci din care sa-ti alegi tu pe care o vrei. apoi deschizi cont la banca respectiva, te intorci la ei cu nr de cont si ai scapat de postas.
mai multe date tot de acolo obtii...

ps. macar aveai postas "dragut", ti-o lasa la o vecina... io daca o ratam ma duceam la posta... si coada, aglomeratie, minunea cu contul a fost bine-venita!!!

Cristina 29+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danateo spune:

Simina, uite aici nr de tel de la Directia de PRotectie Sociala si..bla, bla... din Strada fosta Venerei, actualmente Parintele Galeriu:
0212113932
0212308330

Oricum, iti vor zice sa-ti deschizi intai cont (LA Bancpost, BCR sau unde iti vor zice ei) si pe urma te duci cu extrasul si inca niste acte (nu mai stiu exact... copii dupa cert de nastere al copilului, buletinul tau, etc) si se rezolva f usor.

Teoretic dureaza 2 luni de la depunerea actelor... eu am facut asta in aprilie si astept si acum! (fara gluma dar fac haz de necaz ca sa nu ii iau la bataie)

Dana si nazdravanu' de Matei
http://www.geocities.com/bebe_matei

VA RUGAM SALVATI-O PE BELLUTA!!!!!!!

http://bella.netfirms.com/ro.htm

Mergi la inceput