Se poate obtine acordul asociatiei?

Se poate obtine acordul asociatiei? | Autor: happiestmom

Link direct la acest mesaj

Povestea este urmatoarea:
Am un apartament la parterul unui bloc (in care nu locuieste nimeni), iar asociatia de proprietari refuza sa-mi dea acordul pentru desfasurarea unei activitati comerciale in apartamentul meu. Poate ca as fi acceptat ceva mai usor refuzul lor daca nu mai erau spatii comerciale la parterul blocului, dar SINT. Cind am invocat acest lucru, administratorul mi-a spus ca aceia au aprobarea de la asociatia(???) veche. Ei nu au mai dat astfel de aprobari. Dar eu nu cred ca are importanta ce persoane au semnat, este vorba tot de asociatia blocului respectiv, nu?
Intrebarea mea este daca mai pot face ceva ca sa obtin aprobarea, sau sa-mi iau gindul de la ea. Pot sa invoc faptul ca sint discriminata? Adica e vreun argument legal acesta? Sau sansa mea e sa se schimbe din nou reprezentantii asociatiei?
Multam frumos.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Mei acordul mi-a fost dat numai de administrator si in mod normal fara o baza nu poate sa te refuze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

Mie mi-a cerut administatorul declaratie de la cel putin 2 vecini ca sunt de acord si dupa aia mi-a dat avizul fara nici o problema .
Pp ca poti sa-i dai in judecata (dar nu stiu daca se justifica cheltuielile). Poate asteapta o "atentie" , ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiestmom spune:

Multam pentru raspunsuri. Si eu tot la adm. m-am dus si am discutat si problema "atentiei", el a parut multumit, amabil, OK, dar mi-a spus ca, desi el s-a luptat, presedintele si citiva vecini nu mai vor spatii comerciale in bloc. Am uitat sa spun ca nu sint de acord cu iesirea pe balcon, dar nu vor nici sa-mi fac un spatiu comercial cu intrarea prin scara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Nu prea mai stiu eu legile ,dar ai putea sa trimiti un mail la Federatia Asociatiilor de proprietari http://www.fapr.ro/fapr/aspro.asp ...tot acolo ai si link-uri utile cu alte adrese si link-uri unde ai putea de asemanea ai putea sa obti un sfat avizat

Va pupam dulce pe toate si pe toti,va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!

Alessia, Benny (02.03.05) si Sebi (16.01.98)

http://community.webshots.com/user/alessia1055

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

daca iei semnaturi de la toti vecinii de pe etaj administratia nu are nici un drept sa nu-si de-a acordul. Probabil asteapta o spaga ceva ( nu le da nimic). Oricum ar trebui sa le reaminteasc cineva ca nu este proprietatea lor ca sa faca ei legea. Spune-le sa-ti dea in scris de ce nu vor sa-ti de-a aprobarea . Am patit-o si eu cu administratorul de la blocul meu dar cred ca vroia sa se simta imporatanta ( era o cucoana).

michelle7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Imi pare rau, dar nu cred ca se poate face ceva. Adica stiu precis, dar asa este frumos, sa nu fii categoric.
Asociatia de proprietari este o persoana juridica, iar hotararile le ia Adunarea Generala, care nu este nici Administratorul, nici Presedintele, nici vecinii de pe palier, ci majoritatea locatarilor. Daca AG este de parere ca-i un avantaj sa-si dea acordul, atunci, cu aprobarea vecinilor directi, afacerea poate demara. Daca nu, nu.
Sfatul meu este sa obtii (fie si prin mita) semnatura majoritatii locatarilor, inclusiv vecinii directi.
Dar si asa, orice vecin nemultumit poate reclama toate tampeniile de pe lume, la toate forurile. Firma in bloc, uneori, este neprofitabila datorita invidiilor.

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiestmom spune:

alessia105: Multumesc pentru link. Am intrat pe site-ul federatiei, am citit o parte din legislatie si, pe cuvint de onoare, imi vine sa fac o alta asociatie de proprietari (a proprietarilor de spatii comerciale din bloc). Oare e posibil?

michelle7: M-am gindit si eu sa le cer sa-mi scrie refuzul lor, dar nu sint inca sigura daca acest lucru m-ar ajuta, sau dimpotriva. Probabil ca nu o sa-mi scrie ca nu-mi dau aprobare ca nu vor muschii lor, ci ca s-ar face prea mult zgomot, bla, bla, bla . De aceea am intrebat daca in fata legii se considera ca sint discriminata, atita timp cit mai exista deja spatii comerciale in bloc. Ce, la ceilalti nu se aplica aceleasi reguli? Conteaza ca alte persoane au semnat in numele asociatiei? Pina la urma nu conteaza persoanele fizice semnatare, ci persoana juridica zic eu, nu?

Rufus:"Daca AG este de parere ca-i un avantaj sa-si dea acordul, atunci, cu aprobarea vecinilor directi, afacerea poate demara. Daca nu, nu." De acord, ai perfecta dreptate. Dar de ce spatiul meu nu ar fi un avantaj, in timp ce celelalte sint? Vreau sa spun din punct de vedere legal. Adica ei imi pot raspunde: "Uite, de-aia!", sau am si eu ceva drepturi? Legal le pot face ceva, ii pot ameninta cu ceva?
Cit despre semnaturile majoritatii, este o posibilitate, ce-i drept, dar, din pacate, eu nu sint cunoscuta deloc in bloc, nu cunosc pe nimeni, in afara de administrator si de un vecin direct (care e cam in aceeasi situatie cu mine), asa ca nu prea stiu pe cine si cum sa abordez. Dar daca asta ramine singura solutie, am sa incerc sa fac vizite mai dese si sa ma imprietenesc cu oamenii. Din pacate, majoritatea este reprezentata chiar de pensionari care (din spusele administratorului) nu mai vor "zgomot si stricaciuni" in bloc. Daca imi mai poti da vreo sugestie, iti multumesc din suflet.

Va multumesc tuturor ca v-ati facut timp sa-mi raspundeti. Daca mai aveti sugestii, abia le astept, pentru ca in acest moment habar nu am daca mai pot face vreun spatiu comercial acolo, desi e o zona cu vad.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xelanoimis spune:

Poate ii mituiesti la nivel de bloc?
O investitie necesara, de care sa beneficieze toti locatarii... Repari ceva si dispar toate problemele legate de "zgomot si stricaciuni", mai ales daca plangerile vin de la pensionarii care de obicei sunt ultimii cand trebuie sa scoata un ban pentru a se face ceva la comun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Prea multe lucruri nu mai sunt de spus. Din pacate, apartamentul de bloc este destinat locuirii si nu pot fi incalcate prea multe reguli ce deriva din acest lucru.
Firma mea este tot intr-un bloc. Constienta de avantaje, majoritatea locatarilor este de acord cu firmele. Dar si jupuiala este pe masura.
De asemenea, daca nu semnezi o conventie (ca un contract), situatia initiala se poate schimba oricand, adica "birul" luat de la firma poate creste oricand vrea AG. Daca iti convine bine, daca nu, nu.
Nu ai dreptul sa invoci prezenta altor firme, pentru ca ti se poate raspunde ca numarul maxim de firme (dorit) a fost atins, sau ca se asteapta expirarea contractelor ca sa se renunte la ele, sau ca asa cum spui, uite de-aia!
Tot cu binisorul, asa cum s-a mai spus, o reparatie, o zugraveala...

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

firma mea functioneaza intr-un bloc (e drept, sunt mai mult firme).
eee ghici cine plateste cheltuielile de reparatii? FIRMELE ca cica "numai voi stricati tot". ba intr-o perioada tot firmele plateau si liftul dar dupa o cearta monstru cu baba care e administrator de bloc (ea ca "numai voi umblati cu liftu toata ziua" io "da ce doamna restu zboara? atunci pun lacat pe lift si se deschide numa la aia care au cheie") situatia a revenit la normal. mai ales ca nu poate sa ne acuze de nimic- noi suntem firma de soft, suntem linistiti, nu dam muzica tare... numa babornita de sub noi aude aspiratoru' si "cand dati telefon mama se aude discu care se invarte" ----care disc frate??????? ca io am numa butoane

No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...

Mergi la inceput