Buna, Am si eu o nelamurire. Copilul nostru are 1 an si 3 luni si in tot acest timp sotia mea a avut concediu de crestere a copilului de pana la 2 ani. Problema e urmatoarea: se poate ca incepand de acum sa-mi pot lua eu (ca tata) perioada ramasa din concediul de crestere in locul sotiei mele ? Ea vrea sa renunte la concediu si sa se angajeze. Eu sunt angajat de 1 an la o firma, insa as vrea cumva ca atunci cand intru in concediu, nu firma sa-mi plateasca indemnizatia de 780 RON, ci statul. Cum trebuie procedat ? Va multumesc.
Daca inainte cu cel putin 10 luni de a se naste copilul vostru nu erai angajat nu se poate.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Si inainte de a se naste copilul am fost angajat pe o perioada mai mare de 1 an. A fost o perioada cand nu am fost angajat, dar la 1 luna dupa nasterea copilului. Deci as avea cele cel putin 10 luni lucrate inainte de nasterea copilului. Actuala firma unde lucrez isi va inceta activitatea, de aceea va intreb cum trebuie sa procedez pentru a beneficia de indemnizatie de la stat si nu de la firma. Va multumesc.
Daca firma va intra in incapacitate de plata este suficient sa va adresati casei de asigurari si sa va faceti dosar pt a fi preluat. Daca nu doriti aceasta va puteti da demisia de la firma si apoi sa urmati aceeasi procedura de preluare de catre casa de asigurari. Va recomand sa mergeti la casa de asigurari serviciul asistenta-metodologie pt a vedea exact cum sa procedati.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro