am nevoie de o parere

am nevoie de o parere | Autor: lavinai

Link direct la acest mesaj

buna, "nimeni"
am si eu o intrebare: imi poti spune te rog la un ciclu de 31-35 de zile, cu o durata de 5 zile a menstrei, care e perioada fertila sigura? ultimul ciclu a fost in perioada 24.08 - 28.08 iar contactul neprotejat a fost in 11.09 , 12.09 e vreo sansa de sarcina? si daca da e normal sa am simptomele pe care le am cand trebuie sa imi vina ciclul? mentionez ca au trecut doar 4 zile si nu imi pot face testul de sarcina inca!
ps. de fapt erau3 intrebari. scuze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Valenka spune:

In primul rind ciclul tau nu pare a veni la media general valabila de 28 de zile- asta insemnind ca iti mai ingreuneaza calculul perioadei fertile. Eu de ex am ciclu variabil odata la 27 alteori si la 30 de zile. Obisnuiesc sa consider ca perioada fertila zilele 8-21. Teoria ar fi ca momentul ovulatiei ar fi in ziua a 14-a(calculata din prima zi de cind vin rusii); si atunci eu consider 7 zile inainte , respectiv 7 dupa 14 adica 8-21.Deci conform calcului ar rezulta ca erai in zilele 20-22.Deci se poate(eu am avut contactul hotaritor in ziua 21)..bineinteles in problema asta nu exista chestii sigure cu atit mai mult cu cit ciclul tau e mai lung decat norma.
Se poate sa mai ai senzatiile care le aveai inainte la aparitia ciclului- eu asa am avut, dar mai estompate. Oricum asteapta urmatorul ciclu.
Iti tin pumnii desi nu e clar..vrei bb sau nu ?!
Valenka, mami de Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

“Nimeni” va incerca sa-ti raspunda:

Pentru un ciclu de 31 de zile, ai asa: perioada sterila intre ziua 1-12, perioada fertila ziua 13-20 si apoi alta perioada sterila cu durata fixa de 11 zile, deci ziua 21-31.

Pentru un ciclu de 35 de zile, ai asa: perioada sterila intre ziua 1-16, perioada fertila ziua 17-24 si apoi alta perioada sterila cu durata fixa de 11 zile, deci ziua 25-35.

Cred ca poti calcula acum usor daca erai sau nu in perioada fertila atunci cand ai avut contact sexual.

Totusi, trebuie sa-ti spun ceva interesant: se para ca exista cazuri – si nu sunt rare cand momentul ovulatiei este cu mult in afara acestor limite ale prioadei fertile.... parerea mea este ca poate fi determinat chiar de actul sexual – dar asta este o parere personala, evident !

Oricum, asa cum am scris si la subiectul de la femina intim – cand va fi sa fie, iti doresc sa ai parte de o sarcina linistita fara probleme si de o nastere usoara.... iar ingerasul mic sa fie sanatos, voinic, frumos, destept si baftos.....
Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput