Se modifica sau nu stagiul de cotizare pt CIC??

Se modifica sau nu stagiul de cotizare pt CIC?? | Autor: cristinamh

Link direct la acest mesaj

ieri am auzit la tv cum ca proiectul de modificare a conditiilor de acordare CIC va intra in vigoare incepand cu 1 ian 2006. dar n-am inteles inca ce varianta din cele 3 va fi adoptata.

Indemnizatia acordata mamelor va fi de opt milioane din 2006

De anul viitor indemnizatia lunara acordata mamelor pentru cresterea copilului va fi de opt milioane. Insa de acesti bani vor beneficia doar mamele salariate, care au contribuit la asigurarile sociale, a confirmat ministrului muncii Gheorghe Barbu. Presedintele BNS, Matei Bratianu considera aceasta masura o discriminare.
Mamele care decid sa se intoarca la serviciu, vor primi alocatie doar 3 milioane de lei, la care se adauga salariul.
Vestea proasta este ca mamele fara serviciu vor primi alocatie abia din 2007, cand indemnizatia se va imparti in doua: 6 milioane alocatia propriu-zisa, de care vor beneficia parintii salariati, si 2 milioane alocatia de crestere a copilului.
De aceasta vor beneficia insa toti copiii, inclusiv cei ai caror parinti NU lucreaza.
www.hotnews.ro/articol_31854-Indemnizatia-acordata-mamelor-va-fi-de-opt-milioane-din-2006.htm" target="_blank">link

asadar, daca inteleg eu bine, proiectul trece, dar pe jumatate, ca nu sunt fonduri sa se aplice integral de anul acesta.
ce modificari vor fi privind stagiul de cotizare?? creste de la 10 luni la 12??

si o intrebare pt marius, caci ma priveste direct...
pana la 2 aug 2005 am fost in CIC. incepand cu 8 aug 2005 am contract de asigurare. intre cele doua date, sunt 4 zile lucratoare(2-5 aug) neacoperite de asigurare. o modificare a stagiului de cotizare ma afecteaza direct? trebuie sa nasc in jur de 1 decembrie, sunt undeva la limita intre a prinde legea actuala sau pe cea noua. risc sa nu mai beneficiez de CIC din cauza celor 4 zile de intrerupere?

Cristina 28+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cool spune:

acele zile lipsa NU afecteaza stagiul necesar pt a beneficia de CIC.
Cu 84 zile inainte sa nasti (DPN = 01.12.2005)prezinti la Casa de pensii certificat de concediu prenatal si nu mai platesti contributia lunara. Vei primi indemnizatie de prenatal apoi de postnatal si din a 43-a zi dupa nastere soliciti CIC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ai raspunsul mai sus deci nu voi raspunde altceva. Merci cool.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

cool, asta stiam deja. si am si facut-o, sunt deja in prenatal, nu mai platesc contributia lunara. dar cererea pentru CIC va trebui facuta in ianuarie (cam atunci pica a 43-a zi de la nastere). dupa ce intra in vigoare noua lege. am mai vazut pe-aici niste raspunsuri cum ca se aplica legea in vigoare la data solicitarii dreptului respectiv.
acum da, stiu ca cele 4 zile nu ma afecteaza... bine ar fi nici sa nu se intample.

Mergi la inceput

Nu exista nici o lege care sa intre in vigoare. Deocamdata sunt simple cuvinte scrise care pe unde. In prezent exista legislatia actuala si cam atat. Restul sunt doar speculatii.

Marius Pernes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

marius, si multumesc mult. ca de obicei, esti un dragut si linistesti lumea.

si inca un "multumesc", ca de pe pagina ta legislativa am luat materialele cu care am pus dr de familie la zid, sa-mi dea cele 84 de zile de prenatal... ca nu voia decat 63.

ps. daca apar ceva modificari, banuiesc ca ne vei anunta si pe noi

Mergi la inceput

Voi pune pe site dispozitiile legale imediat ce voi fi in posesia lor dar doar daca apar.

Marius Pernes

Mergi la inceput