indemizatie pentru cresterea copilului
Am o prietena care trebuie sa nasca in decembrie si care nu munceste la stat.Vrea sa stie daca trebuie sa ia indemnizatia de la patron intru-cat relatiile cu el sunt f.tensionate de cand a fost anuntat ca este insarcinata si daca ar putea sa evite aceste intalniri lunare ar fi f.fericita.
Va multumesc anticipat!
Raspunsuri
cristinamh spune:
dar patromul a platit contributiile pt ea???
sa nu aiba surprize neplacute!
tot va trebui sa vb cu el...
Cristina
28+ si
Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
megbeng spune:
profit de titlul subiectului, sa lansez si eu o intrebare: daca sunt studenta, nu lucrez nicaieri si fac un bebe, primesc un ajutor de crestere al copilului? (in afara de alocatie)..ca stiam ca toate femeile asigurate primesc, si eu am carnet de asigurat, ca-mi plateste mama asigurarea, sau asa ceva
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/magdas82/album?.dir=/b414
cristinamh spune:
megbeng, carnet de asigurat sau contract de asigurare??? daca e contract, si ai stagiul de cotizare, primesti.
Cristina
28+ si
Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
cool spune:
megbeng,
Daca esti studenta NU ai voie sa faci contract de asigurare la Casa de pensii.
Daca inca nu esti insarcinata, e bine sa te angajezi undeva sa realizezi cele 10 luni pana la nastere.
vladhana spune:
Megbeng,cred ca tu confunzi asigurarea medicala cu cea sociala.Dar iti dau o veste buna,daca esti studenta la zi esti asiguta social.Cei 4-5 ani de facultate sunt ani care vor contribui la vechimea ta,vor fi calculati.Dar te sfatuiesc sa te gandesti bine,daca inca nu esti insarcinata.
Mie imi raspunde cineva la mesaj?
Hana
marius spune:
Nu poate sa evite. Singuar modalitate ar fi sa isi dea demisia inainte de prenatal si sa fie preluata de casa de asigurari. In acest caz banii i-ar primi direct de acolo.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
miha29 spune:
Marius, si pe mine ma intereseaza ideea cu demisia inainte de prenatal, din motivul ca e posibil ca pe durata CIC sa raman in aer, adica firma sa falimenteze; dar stim cu totii ca pana la declararea falimentului, ar mai putea sa fiinteze asa, fara activitate si perioada asta ma sperie ....
Spune-mi, te rog, este o conditie obligatorie, ca in momentul demisionarii si preluarii mele de catre casa de asigurari, angajatorul sa fi platit la zi contributiile de asigurari ( cel putin pt mine dintre toti angajatii ) sau sunt suficiente declaratiile depuse de contabilul firmei din care reiese ca am efectuat stagiul de cotizare? Mentionez ca la momentul intrarii in prenatal, voi avea un an de cand sunt angajata la aceasta firma.
Si daca voi fi preluata de casa de asigurari, aceasta va fi cea care imi va plati concediul de maternitate si CIC?
Multumesc,
miha29
marius spune:
Este necesar sa fi platit asigurarile. In cazul in care nu le-a platit desi au fost retinute sunteti asigurata aveti toate drepturile conferite de lege insa la 1/3 din valoarea lor.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
miha29 spune:
Multumesc pentru raspunsul tau, Marius. Ma gandeam eu ca asa e, dar vroiam sa fiu sigura; auzisem o gramada de versiuni.
miha29