interpretare CCM

interpretare CCM | Autor: iepuras75

Link direct la acest mesaj

Va rog frumos daca ma poate ajuta cineva in interpretarea unor articole din CCM la nivel de unitate, si anume:

"(8) Salariații care renunță la concediul legal pentru îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani beneficiază de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fără să le fie afectate salariul de bază lunar brut și vechimea în muncă. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de începere a programului de lucru, dacă activitatea unității permite.
(9) Femeile care au în îngrijire copii de până la 6 ani pot lucra #189; normă, dacă nu beneficiază de creșă sau cămin, fără a le fi afectate drepturile ce decurg din calitatea de salariat. Timpul în care au fost încadrate în aceste condiții se consideră, la calculul vechimii în muncă, timp lucrat cu o normă întreagă."

Am nascut pe 1 aug si nu doresc sa intru in CIC. Pot beneficia de al 9 tinand cont ca al 9 nu exclude al 8 si nu conditioneaza varsta intre 2 si 6 ani , dar se refera la cresa/camin?
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Depinde de conducerea unitatii, eu cred ca ar trebui sa faci o cerere si te vei lamuri.
In principiu se poate,depinde de firma si daca are nevoie de tine, patronul accepta orice.
Succes!ca drepturi avem multe dar ele trebuie si respectate.

Mergi la inceput