Va rog frumos daca ma poate ajuta cineva in interpretarea unor articole din CCM la nivel de unitate, si anume:
"(8) Salariații care renunță la concediul legal pentru îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani beneficiază de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fără să le fie afectate salariul de bază lunar brut și vechimea în muncă. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de începere a programului de lucru, dacă activitatea unității permite.
(9) Femeile care au în îngrijire copii de până la 6 ani pot lucra #189; normă, dacă nu beneficiază de creșă sau cămin, fără a le fi afectate drepturile ce decurg din calitatea de salariat. Timpul în care au fost încadrate în aceste condiții se consideră, la calculul vechimii în muncă, timp lucrat cu o normă întreagă."
Am nascut pe 1 aug si nu doresc sa intru in CIC. Pot beneficia de al 9 tinand cont ca al 9 nu exclude al 8 si nu conditioneaza varsta intre 2 si 6 ani , dar se refera la cresa/camin?
Multumesc.
Depinde de conducerea unitatii, eu cred ca ar trebui sa faci o cerere si te vei lamuri.
In principiu se poate,depinde de firma si daca are nevoie de tine, patronul accepta orice.
Succes!ca drepturi avem multe dar ele trebuie si respectate.