Probleme cu trompele si chisturi ovariene

Probleme cu trompele si chisturi ovariene | Autor: S-i-m-o

Link direct la acest mesaj

Salut.
Ma numesc Simona. Am 30 ani, sunt casatorita si nu am copii.
Am probleme ginecologice de aproape un an de zile si nu mai stiu ce sa fac ca sa rezolv aceste probleme.

In luna mai am fost operata. Am sa incerc sa reproduc de pe biletul de iesire din spital. Ma scuzati daca nu am sa scriu corect termenii...

"Pacienta cu sterilitate primara prin obstructie tubara s-a internat pentru cura chirurgicala. Intraoperator s-a depistat un hidrosalpex(?) dr. si salpingita cronica. S-a efectuat salpingatura(?) partiala bilaterala cu neosalpingo.tu..(?).
Evolutie favorabila postoperator. A efectuat 2 hidrotubatii. Se externeaza vindecata(?) chirurgical. Revine dupa prima menstruatie pentru hidrotubatii."

Verbal mi s-a spus ca a fost vorba de o inflamatie la nivelul trompei drepte, trompa care a fost scurtata si lasata numai zona sanatoasa.
In stanga trompa era foarte lunga si spiralata si a fost scurtata deasemenea. Tot din stanga s-a extirpat un chist organic.

Am efectuat 3 serii de hidrotubatii in fiecare luna, dupa care am fost la tratament la Sovata si am revenit la control in luna septembrie, luna in care dupa menstruatie au aparut dureri in partea dreapta.
Ovarul drept ere puternic inflamat, am facut tratament cu antiinflamatorii o saptamana, dupa care la ecografia vaginala s-au depistat 2 chisturi organice pe ovarul drept. Unul de cca. 6 cm si celalalt de 2.5 cm in diametru.

Dupa ce m-au consultat inca 3 medici s-a hotarat ca trebuie operat dinnou. Am fost externata cu tratament hormonal cu Duphaston, urmand sa revin in luna octombrie pentru operatie.

Vreau sa va intreb daca ati mai intalnit astfel de cazuri in care chisturile sa apara intr-un timp atat de scurt de la operatie...? Practic eu trebuie sa repet aceeasi operatie la un interval de 4 luni. Este normal? Este posibil sa nu se fi rezolvat toate problemele la prima operatie, sau ele au aparut dupa?
Ce ma sfatuiti sa fac ca sa nu mai am astfel de probleme dupa ce ma voi opera dinnou?
Ar fi bine de exemplu sa consult si un endocrinolog?

Va multumesc foarte mult,
Simona

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

In primul rand, bine ai venit !

Pentru a afla mai multe raspunsuri la intrebarile tale, iti recomand sa intri in sectiunea “Asteptand un ingeras in viata noastra !” adica aici: http://www.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=16

Sunt convins ca vei avea multe de discutat cu aspirantele optimiste care isi impartasesc experienta, trairile si gandurile in acea sectiune.

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput