Copil cu probleme de adult

Copil cu probleme de adult | Autor: pashosha

Link direct la acest mesaj

Iata ca va deranjez din nou pentru niste mici sfaturi care ar putea ajuta enorm o fata de 17 ani. Ea are un subiect la umanitare , "apel nou pentru Adina"
Pe scurt, copil crescut de mama, fara participarea tatalui care se afla in America. La 16 ani ramane insarcinata, pastreaza copilul, mama este pensionata pe caz de boala(cancer), iar la ora actuala, traiesc din cei 1 700 000 lei pensia mamei fetei.Sunt muritoare de foame efectiv. M-am implicat pentru ca m-a impresionat faptul ca nu a renuntat nici la copil si nici la scoala.
Copilul are 8 luni si nu a fost recunoscut de tata.
Poate sa il dea ea ca minora in judecata? sau trebuie sa o faca mama ei?Femeia este f bolnava si nu poate umbla, ce face in acest caz?
Plata pensiei alimentare se face retroactiv?
Cam cat poate dura procesul, caci ele sunt chiar disperate, au restante imense la intretinere. Se poate urgenta cumva?
Care este primul pas ce trebuie facut in acest proces? are nevoie de avocat? daca da, o poate ajuta si pe ea cineva? Imi cer scuze ca imi permit a va ruga sa ii faceti acest favor, dar eu personal fac tot ce tine de mine..am angajat o la mine sa ma ajute cu casa, numai sa mai ai un ban, cand gatesc ii mai dau una, alta, ca sta la 2 blocuri de mine. Legal insa, nu o pot ajuta....
VA ROG MULT SPUNETI MI SI MIE CUM SI UNDE SA O INDRUM.
Este adevarat, a gresit, dar nu cred ca trebuie sa platesca toata viata...este totusi un copil.
multumesc anticipat de raspunsuri

http://bella.netfirms.com/ro.htm

pashosha mami lui Luca si Maia

where is a will, there is a way !!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adivio spune:

gabriela, desi am pierdut contactul cu procedurile datorita faptului ca nu mai practic dreptul aici, iti voi arata pasii ce trebuie urmati.
in primul rind trebuie sa deschida un proces de stabilire a paternitatii, chiar daca e minora. daca imi aduc bine aminte procesul de stabilire a paternitatii se deschide pina cel tirziu la virsta de 1 an a noului nascut dupa care termenul se prescrie. pentru aceasta se fac teste adn si nu in ultimul rind o cerere de chemare in judecata. dupa cum deduci si tu, da are nevoie de un avocat cel putin pentru redactarea cererii, dar sfatul meu este sa aiba avocat pe toata durata actiunii.
odata stabilita paternitatea il va da in judecata pentru pensie alimentara. pensia alimentara nu se plateste retroactiv. ea se calculeaza de la data introducerii actiunii si reprezinta 1/4 din veniturile paratului.
despre costuri ce pot sa-ti spun, testul de paternitate era cam 10 mil. vechi, s-ar putea sa gresesc. actiunea de stabilire a pensiei alimentare costa putin. despre termen nu stiu ce sa spun, depinde in cit timp se va solutiona actiunea de stabilire a paternitatii si imi cer scuze ca nu imi aduc aminte care e termenul.

Mergi la inceput

am uitat, pentru pensia alimentara care i-o datoreaza ei tatal aflat in america, vestile sunt proaste din pacate, pentru ca nu exista un protocol semnat intre cele doua tari si chiar cu hotarirea definitiva in mina nu il poate forta nimeni sa plateasca decit daca o face el voluntar. dar daca vrea , poate sa-l dea in judecata in nume propriu chiar daca e minora si cine stie, poate omul chiar va plati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pashosha spune:

adivio, iti multumesc frumos de informatii..acum, cu referire la tatal acestei fete situat in Sua, cum sa il dea in judecata in nume propriu...ce obtine ea, daca tribunalul i-a dat castig de cauza si el tb sa plateasca 525 usd lunar si tot nimic? Cu ce ar putea sa il forteze ea?

Despre bebe, am inteles, ca tatal copilului, ar fi dat o declaratie nu stiu in ce circumstante, cum ca a intretinut raporturi sexuale cu ea stiind ca este minora..
Daca ea, fiind minora, este reprezentata de tutorele legal, respectiv mama ei, am inteles ca nu ar costa atat de mult analizele de ADN, caci femeia are certificat de invaliditate grad II si zice se ca are reducere..
Este un avocat cu suflet care sa o ajute cumva pe fata asta sa isi indrepte greseala si sa aiba si ea o viata normala?
Poate o puteti ajuta cumva, macar 15 min pe saptamana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pashosha spune:

adivio, iti multumesc frumos de informatii..acum, cu referire la tatal acestei fete situat in Sua, cum sa il dea in judecata in nume propriu...ce obtine ea, daca tribunalul i-a dat castig de cauza si el tb sa plateasca 525 usd lunar si tot nimic? Cu ce ar putea sa il forteze ea?

Despre bebe, am inteles, ca tatal copilului, ar fi dat o declaratie nu stiu in ce circumstante, cum ca a intretinut raporturi sexuale cu ea stiind ca este minora..
Daca ea, fiind minora, este reprezentata de tutorele legal, respectiv mama ei, am inteles ca nu ar costa atat de mult analizele de ADN, caci femeia are certificat de invaliditate grad II si zice se ca are reducere..
Este un avocat cu suflet care sa o ajute cumva pe fata asta sa isi indrepte greseala si sa aiba si ea o viata normala?
Poate o puteti ajuta cumva, macar 15 min pe saptamana.

Mergi la inceput

gabriela, nu stiam ca exista deja o hotarire judecatoreasca de pensie alimentara in favoarea ei. din pacate tocmai asta e problema, ca nu il poate forta cu nimic, doar daca stie ca el mai vine in romania exista o procedura prin care este obligat sa achite la intrarea in tara sumele pe care le datoreaza dar nu stiu exact care e procedura. in rest numai sa vina de la el dorinta de a plati. eventual l-am putea suna noi de aici si apelind la constiinta lui de tata sa-l convingem ca este vital sa o ajute, dar nu stiu cit va ajuta. putem incerca.
in legatura cu avocatul, sunt citeva fete pe forum care profeseaza avocatura, iar daca nu se ofera nimeni voi incerca sa iau legatura cu citiva din fostii mei colegi. ca prim sfat, ia fata de mana, du-te cu ea la tribunal la avocatul de serviciu si fa primii pasi, macar de informare, fara bani.

Mergi la inceput

inca ceva, nu uita ca timpul zboara si maine-poimaine face copilul un an si nu se mai poate face nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela.c spune:

Nu sunt avocat asa ca nu pot sa dau raspunsuri la intrebarile tale dar voiam sa-ti spun ca cei in situatii asa de disperate beneficiaza de un ajutor de la stat, asa numita alocatie familiala complementara sau de sustinere a familiei monoparentale (ceva de genul 300.000 sau 400.000 pe luna) pana cand copilul devine major. E vorba de OG 105/2003, dar nu reusesc sa dau de ea pe moment ca sa-ti dau un link.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

tatal Adinei a fost deja in tzara de Pasti si nu s-a sinchisit sa-i dea decat 100 de dolari.

Hartia de care vb pashosha semnata de catre tatal bebelusului spune ca era constient ca Adina avea 16 ani cand a intretinut relaxii sexuiale cu ea. Si Adina a semnat o hartie in care confirma ca a primit de la tatal bebelusii bani ca sa faca avort.

Alocatia complementara nu o poate primi Adina pt ca este minora. Cei de la Primarie i-au sugerat mamaie Asinei sa o decada din drepturui daca vrea banii astia. Mama Adinei nu vrea sa faca asta. Deci pt banii astia mai trebuie asteptat pana la anul.

Freia si Alexa

Mergi la inceput

freia, mersi pentru lamuriri. am luat si eu legatura cu o fosta colega si i-am expus cazul in linii mari. i-am lasat putin timp de gandire, sper sa ne ajute.
acum, legat de imputarea sumelor catre tatal fetei la intrarea in tara, cred ca trebuie inregistrate sumele la fisc sau ceva de genul asta pentru a putea fi raportate la frontiera.
in alta ordine de idei, hartia semnata de tatal bebelusului poate folosita ca mijloc proba in procesul de stabilire a paternitatii pentru ca sunt admise orice mijloace de proba. cit priveste hartia semnata de ea ca a primit bani pentru avort, este destul de usor de demolat invocandu-se ca motiv de renuntare la avort cauze medicale sau chiar religioase, adica cu alte cuvinte nu are relevanta.
eu voi tine in continuare legatura cu colega mea. ideea de ajutor de la stat nu prezinta interes momentan pentru ca apar implicatii de alta natura. intre timp incercati un telefon la ministerul de finante sau direct la circa financiara si aflati procedura de imputare la frontiera pentru tatal fetei.

Mergi la inceput