Bebelusi de mai-iunie 2005 (14)
Raspunsuri - Pagina 8
nelia spune:
Buna, mamici. Ii ies dintisori, doi, jos! M-am mai linistit, l-am trimis pe tati aseara sa-i ia gel calmant de noapte, ca sa ne putem odihni, ca eram amindoua superobosite dupa o noapte zbuciumata si o zi si mai si, a dormit toata noaptea, s-a trezit doar o data dimineata si a mincat si acum doarme inca. Atentie cu gelul calmant, a facut minuni e drept, dar m-am uitat ce scrie pe cutie si farmacista i-a atras atentia sa respectam intocmai, ca e de rau. Adica, e un medicament calmant, un anestezic si ca in urma lui isi pierde gustul si mirosul timp de o ora... si daca nu e utilizat cum scrie, le facem mai mult rau decit bine, pentru ca durerile de la dinti pot dura citeva zile, iar efectele medicamentului mult mai mult! Asa ca eu i-am dat aseara si poate ca si in seara asta, ca sa ne odihnim, am pus extrem de putin pe degetul meu si i-am dat numai pe locul inflamat si dupa aia, gata, poate sa se agite cit vrea.
Ziua nu-i pun ca gasim activitati de facut si uita, dar noaptea plinge de oboseala daca nu poate dormi.
Scaunelul de masina. Noi nu iesim fara, sotul meu cel putin e mai rau decit politistul care ne-ar putea opri si da amenda... din cel putin doua motive: e un tata extrem de grijuliu si atent si se ocupa si de finatele casei, asa ca pe el il ustura cel mai tare daca plateste (aici amenda e mare daca te-a prins cu copiii neasigurati). Pe Agata am pus-o prima data in scaun la 11 luni jumate, cind am venit aici si ne-au luat prietenii de la aeroport. S-a zbatut pina cind am reusit sa o punem in el si apoi a urlat pina acasa. Dar prietenul nostru a zis ca nu poate sa ne duca acasa, daca nu sta in scaun, ca prefera sa urle decit sa moara. Asa ca... am lasat-o sa urle, incercind sa o mai linistesc asa cum era, in scaun. Si a mai urlat de vreo doua saptamini, in timpul drumurilor pe care a tot trebuit sa le facem atunci la inceput si tot apelam al prieteni cu masina, nici unul nu a luat-o fara scaun. Acum nu are probleme cu el, ride cind ii povestim. Cu Tudora a fost usor, am pus-o in cosulet din a treia zi, cind am scos-o din spital, atunci nu a plins, a plins peste vreo saptamina la al doilea drum cu masina, am linistit-o greu si doar cu tita in gurita (nu cred ca va imaginati in ce pozitie stateam eu ca sa-i dau sa suga!) dar i-a trecut, s-a obisnuit. Eu nu conduc, asa ca stau in spate cu fetele inca mai incap in locusorul ramas liber! ca sa le tin capul, mi-e asa o frica de frine, de cind am auzit eu de un bebelus de vreo 10 luni, care a murit, desi era in scaun, pentru ca la o frina foarte brusca, si-a rupt gitul! Tudora a avut pina nu demult o pernuta speciala pentru cap si git, dar chiar si asa, tot ii balangane capul. Asta se intimpla pentru ca nici Agata, nici Tudora, nu au scaune din alea super, model nou, destul de scumpe si mari, nu incap in masina noastra, care e model mai sport, sint mai vechi si mai putin confortabile. Am zis ca daca reusim sa ne schimbam masina, vom schimba si scaunele si de data asta le cumparam noi si cele mai bune), ca sa putem pleca la drumuri mai lungi.
Gata, s-a trezit! Ma duc sa ma uit la gingii! Si dupa aceea plecam sa ne inscriem la un curs de mamici-bebici. New mami, eu stiu de la cursurile la care mergeam cu Agata despre chestia cu masajul in talpite si pe burtica (in sensul acelor de ceasornic daca vrei sa iasa afara si invers daca are diaree), vreau sa spun ca functioneaza atit de bine, ca eu si acum ii fac Agatei cind are probleme cu burtica, ii pun desene ca sa aiba rabdare si o masez vreo jumate de ora, pina imi amorteste mina si imediat se rezolva. Gata, ma duc la puiut! PA!
Cornelia,
de
Agata (28.06.2001) si
Tudora (30.05.2005)
http://nelia.photosite.com
NinaB spune:
ziua buna!
cand aveti timp, dati o raita pe la Bazarul pt Bella (discutii generale- http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57563).
in felul asta puteti sa obtineti 2 dintr-o lovitura! ajuati un bb mic sa supravietuiasca (daca o vrea bunul Dzeu!) si puteti sa cumparati lucrusoare, jucarii, accesorii noi sau f putin folosite la preturi modeste!
succes in noua meserie!
zi senina,
nina
andreeaatan spune:
Mai fetelor,am avut doua zile de horror.
In sfarsit a venit mama mea la mine si am profitat sa merg la magazinul de unde am cumparat patutul si caruciorul sa le schimb ca sunt varza deja. Si azi si ieri m-am certat cu patroanele pe subiect si nu vor sa mi le schimbe. Thomas se trage deja de plasa care sustine salteaua si era sa-si bage in ochi o prostie de plastic care s-a rupt. Caruciorul e si mai rau de atat, nu am spatiu si timp sa va povestesc. Sunt de o firma pe care o doresc sa o ia apa, cand mai vin inundatiile, numita BABY CARE. NU CUMPARATI ACESTE PRODUSE. Gabitzam, sa ma scuzi, dar sunt suparata rau.
Astfel, maine ma apuc sa fac urmatoarele: plangere la Protectia Consumatorului, sun la Sanatatea Populatiei, sa vad daca ma pot plange si acolo, si bine-nteles, dupa ca am ceva semnale, niste articole in presa asa cum stiu eu mai bine, ca nu degeaba sunt PR. Daca mai aveti ceva idei, sa-mi spuneti.
Cand ma gandesc ca in martie inca mai aveam ratele la casa de platit si ca ne-am multumit cu produsele astea ca n-am avut incotro ![]()
![]()
![]()
![]()
Thomas a stat deja in scaunelui lui ieri cateva minute, scaunel adus din Germania special, vezi cele de mai sus. De asemenea, se distreaza inghitind un picut din canita cu adaptor de baut - de firma mare-vezi cele de mai sus.
Scaunul de masina este Chicco-sper ca nu e reclama , tot vezi cele de mai sus.
Mai ce nervi am ca-mi vine sa
.
Mama lui Thomas
Pozele lui Thomas aici
corni spune:
Buna,
am facut si noi vaccinul si controlul pentru 4 luni si este bine cu exceptia greutatii, deci la 4 luni avem 5,600 kg si 62.5 cm, in ultima luna a luat in greutate 450 g. In rest toate sunt bune dar vad ca este la moda displazia. Noua pana la controlul acesta nu ne-a spus nimic de lucrul acesta dar acum a vazut pe spatele piciorelor cute asimetrice. Vom merge si noi la dr. Tica luni sa o vada si in functie de ce spune el ii facem sau nu radiografie , doctorita ne-a spus ca ar prefera sa nu o expuna la radiatii ca si asa este micutza.
La vaccin a plans doar la intepatura f.putin dupa care a ras la doctorita non stop, nu a facut febra , deci l-am suportat bine.
Ne-a recomamdat in continuare Fe,cate 10 pic/zi -pentru greutatea ei nu putea sa ne dea mai multe picaturi, Vit. C natural deasemenea si luna aceasta inca un set de 10 zile administrare Ca cate 5 ml/zi.
Pentru cojite sa nu mai folosesc sampon Johnson's pentru ca ce se gaseste la noi nu este original si m-a sfatuit sa iau un sampon de calitate dar nu mi-a specificat o marca anume,ceea ce am gasit la Sensiblue este BeBe Klorane .(daca stiti voi alte produse mai bune recomandati-mi si mie va rog, eu l-am luat pe asta pentru ca era celmai scump)
Trecerea de la Milumil 1 la 2 sa o fac treptat , daca mai am inca in casa Milumil 1 sa inlocuiesc o masura de 1 cu 2 si sa cresc pana ajung la doza intreaga de 2 , cu toate ca se spune ca trecerea se poate face si brusc.
Legat de diversificare, eu pana acum ii dadeam doar suc de ( morcov, mar, piersica) cam 150 ml/zi, ceea ce mi-a recomandat este sa diminuez cantitatea de suc cam pe la 80 si diferenta sa ii dau pulpa de piersica.
Sa introduc in biberonul de lapte de seara fulgi de orez din acelea simple fara lapte dar numai fulgi de orez nu si alte cereale pana la 5 luni si mai pot sa adaug in pulpa de piersica si fulgi de orez.
Urmatorul fruct care il introduc va fi banana.Si ramanem cu aceasta alimentatie pana la 5 luni.
Am intrebat de portocala si mi-a spus sa mai am rabdare pana la iarna si ca intradevar poate produce alergii.
Am intrebat daca dupa vaccin pot sa o scot afara sau sa-i fac baita si mi-a spus ca pot sa fac tot ce faceam si inainte de vaccin.
Cam acesta este rezumatul controlului, daca-mi amintesc ceva va mai comunic.
corni si bebe(Timeea)11 May 2005
poze Botez Timeea
andreeaatan spune:
Isi va reveni cu fulgii din orez cu greutatea, o sa vezi, si al meu, cat e el de mare, a avut doua saptamani proaste si o data cu cerealele, totul a revenit la normal.
Mama lui Thomas
Pozele lui Thomas aici
tamar spune:
Nelia, si eu i-am dat sa suga in mers (ea in scaunel), suntem bune de circ amandoua
. Si vroiam sa zic ca iesirea dintisorilor poate provoca diarie si chiar si febra, imi pare bine ca v-ati lamurit si nu e nimic grav!
Noi am avut birthday party la scoala pentru Davi care implineste 5 ani, am mancat inghetata cu frisca si sirop de ciocolata si sprinkles (un fel de bombonele mici de pus pe deasupra) YUM Cred ca le-a placut si copiilor :) (Dar profesoarele nu erau prea incantate de cat zahar au luat la bord copiii...sper sa nu darame scoala 
Wow, Gabitzam ce multe suge odata! Sun foarte curioasa cat o manca si mandruta mea, dar n-avem cantar acasa...
ioanailincam spune:
Buna, fetelor. Sper sa ma primiti si pe mine in clubul vostru ! Sunt o mamica de iunie, mai precis am o fetita Ana Ilinca nāscuta pe 22 iunie a.c. la 3.300 kg si 53 cm. Peste o saptamana va dau si masuratorile la 3 luni. Vā citesc de mult, mai precis de prin mai (la sugestia unei māmici de noiembrie 2004) dar niciodatā nu am gasit timpul sā scriu si eu (am lucrat intensiv pana pe 1 iunie iar apoi stiti si voi
).
Insā acum, cā am citit un pic de anul trecut (apropo fix acum un an pe vremea asta mi-a venit pentru ultima oarā ciclul) si cā de asemenea prietena mea cea mai bunā este insārcinatā si mā apucā dorul de cum era sā fiu insārcinatā am avut o sarcinā foarte usoarā, fārā greturi, arsuri etc si doar cu 11 kg in plus pe care le-am dat jos in 3 sāptāmani de la nastere mi-am fācut curaj.
Eu nu ma pot plange de bebele meu. Este adevarat ca am fost la un pas de a Ģ produce ģ o mica rasfatata pentru ca in prima luna a stat mama cu mine si pe principiul sa nu planga copilul nici o clipa + dragostea de bunica se cam obisnuise in brate. Dar pe atunci era si ea mica si plangea destul de mult, nu se satura etc.
Cum a plecat mama, am schimbat foaia : in brate se sta la supt si la ragait. In rest in patut sau in scaunelul de masina. Apropo ca am vazut ca aveti probleme cu scaunelul. Carutul meu a avut scaunel gen cosulet scoicā adicā si Ana stā mai tot timpul in el ziua. E adevarat ca stā cam stramb de aceea nu scap nici o ocazie sa o intind si in patut.
Revenind, cand m-am vazut eu singura, fara mama care cālca, fācea curat si mancare si mai vedea si de asta micā, mi-am luat seama si incet incet am obisnuit-o sā stea culcata si singurā. Asa cā dupā ce papā ii pun de cateva ori caruselul nu mai mult de 5-6 ture cā se plictiseste - si apoi o trec in cosulet, unde are spanzurate de maner 2 Ģ chestii ģ cā nu stiu cum altfel sā le zic. Sunt de la pufuletii cu surprize 2 discuri (unul ciclam si unul verde, cu cate un abtibild pe ele) cu ventuze pe laterale. Desi le are de vreo luna nu se plictiseste de ele cāci sunt colorate, misca si au si abtibildul lipit. Eu si tati radem mereu cand o trecem in cosulet spunandu-i : Ģ Haide, Ana, in cosulet la jucāriile alea noi si frumoase ģ. Dupā ce mai stā vreo jumate de orā vin cu suzeta si adoarme instantaneu. Cosuletul mai are si avantajul cā se leaganā astfel incat cand se foieste bagā si un legānat.
Colici nu a avut asa cā poate si de asta nu am avut motive sā o tin in brate si sā se obisnuiascā. Drept pentru care am mancat de toate cu nesimtire (inclusiv sarmale in foi de varza, fructe din greu pepene rosu (de la care m-am stricat eu la burtā, ceea ce nu mi mai intamplase), chiar si cate o bāuturā acidulatā din cand in cand).
Totusi avem si noi o problemā cā nu cred cā s-a nāscut copilul fārā. Vārsāturile
- Loreen, iti spune ceva ? De fapt nu sunt chiar vārsāturi, ci mai mult regurgitāri, dar m-am sāturat ca de mere pādurete. Sunt zile in care o schimb si de 5 ori, lucru care mā disperā. Problema se trage o datā de la faptul cā ia foarte mult aer ragaie de fiecare datā cand o ridic in brate in diverse scopuri, inclusiv cateodatā dupā ce a dormit si doi pentru cā manancā prea mult. Am uitat sā precizez cā alāptez cu succes (mai ales de cand mi-au trecut sanii am avut niste rāni oribile). Chiar dacā am redus suptul la 5 minute la fiecare san (cā inainte ii dādeam 10 minute la fiecare si pe urmā 2 ore strangeam in urmā vomitāturile) tot are mese la care dā afarā bine de tot. Asta nu pare sā o deranjeze pentru cā dupā aceea doarme si cate 4-5 ore. De asemenea este in grafic cu greutatea, desi luna asta n-a mai crescut asa ca in primele 2.
Hai cā am scris un km si tot as mai avea de spus. Imi permit asta pentru ca acum sunt la birou in vizitā asta micā doarme si sforāie iar eu nu am nici o grijā pe lumea asta (vorba vine !).
Deci, dupā cum ziceam, in rest e foarte cuminte, plange doar de foame (dacā nu ies la inaintare cu tzitzi repede) si dacā se sperie mai nou se sperie de zgomotele bruste si puternice. A avut si ea cateva episoade de plans inexplicabil (sau poate de oboseala ?) seara cand avea 7-8 sāptāmani, dar au trecut. Capul si-l tine de pe la 6 sāptāmani si tot cam de atunci gangureste are o logoree (seamanā cu mā-sa !) mai ales dimineata si cand e pe masa de infāsat. Iar cand mā vede cā vorbesc (nu conteazā cā nu cu ea) e de-a dreptul isterizatā de fericire. Incā nu se intoarce cu fata in jos si nici nu stiu cand o va face dat fiind cā aceastā pozitie ii displace profund (doarme numai cu fata in sus de micā).
Am avut si botezul pe 28 august pe care l-am pierdut jumate pentru ca am uitat acasa panglica (atentie, fetelor care mai aveti de botezat !) si mi-au zis la bisericā cā nu se poate face botezul fārā. Drept pentru care am fugit val vartej acasā (noroc ca era aproape biserica) dar tot am pierdut prima parte. A plans ceva cand au scos-o din cazan, dar panā la urmā a adormit. Apropo de lucruri de pus in bāita, sub cāditā eu i-am pus si o carte si pix + oglindā si perie. Iar in cāditā, pe langā orez am pus si grau (si bineinteles restul : lapte, miere, petale etc.). Nu mā intrebati ce inseamnā cā nu stiu ce inseamna, desi la bunul simt ar fi : frumusete, bogātie, intelepciune
Si iatā cā ajungem in zilele noastre cu povestea (rade in hohote in somn acum) e vreo limitā la nr de randuri, caractere care se pot posta? cand ultimul eveniment notabil este cresterea spectaculoasā a pārului (de unde si ultima poreclā Ariciul cā stā in sus). Initial incepuse sā-i cadā de credeam cā o sā cheleascā, dar acum vād cā creste peste cel vechi si se deschide la culoare. Si-a descoperit si pumnisorul pe care il suge cu mare drag sau, mai bine, il linge ca pe acadea in afara guritei. Si bineinteles bāleste ca la balamuc si din ce i le stergi din ce produce mai multe asa cā am renuntat la sters.
Am sā incerc sā pun si poze desi presimt cā va fi o mare incercare cā Internetul incā mai are secrete pentru mine. Asta presupunand cā voi pimi mai repede confirmarea de acces la forum cā acasā sunt pe dial-up si dureazā o vesnicie orice operatiune
Cu speranta cā nu v-am plictisit prea mult adevarul e cā eu personal de cate ori vine un nou membru mi-as dori sā scrie cat mai mult, dar de cele mai multe ori se limiteazā la cateva cuvinte vā doresc bebelusi cel putin la fel de cuminti ca al meu si o zi bunā (chiar dacā la Bucuresti plouā in draci de o sā ne tampim stand in casā sau la birou !).
PS. Hai cā panā vine confirmarea mai citesc ce probleme aveti si scriu si eu cum fac. Vigantolul eu i-l picur direct in guritā, o strang de fālci din laterale si gura se deschide si pic, pic, pic. In felul asta nu se pierde solutia prin linguritā si nici nu o dā afarā. E drept cā se strambā de mama focului, dar uitā repede si a doua zi o luām de la capāt.
De asemenea nu stiu daca trimit unde trebuie. Eu ii dau drumul asa si vad unde ajunge...
loreen spune:
Buna seara...
Azi nu am avut curent pana pe la ora 16 si am zis ca turbez de draci...In primul rand ca a trebuit sa cobor cu bebe 8 etaje care binenteles ca au trebuit si urcate...Asta pe langa faptul ca ma simtem ca naiba de la o raceala...
Am fost cu OAna la targul de boarfe din Mamaia ca de haine nu l-as prea numi,fiind cica producatori cu marfa turceasca...In final ca sa nu plecam cu mana goala am luat niste caciulita de iarna...
Sa nu vorbesc intr-un ceas rau dar de la faza cu vomitatul de saptamana trecuta,Delia a inceput sa pape zdravan cate 150 chiar 180ml de lapte de masa...In schimb si-a diminuat cantitatea de fructe...Sa vad ce va fi cu legumele ca am luat o pauza daca ieri nu le-a vrut,pana pe luni...
Nelia ma bucur ca i-ai dat de cap Tudorei...Dar sa sti ca gelurile pe aici sunt vax albina,adica mai mult psihologic actioneaza decat local...Am citit si eu prospectele,ca de-altfel pe toate,le-am si incercat insa efectul este foarte slab...Eu ma rog sa am parte de eruptii ca ale Biancai cand habar n-am ca are dinti noi decat daca-i vedeam in gura...Insa cum nu seamana una cu alta decat fizic,ma pot astepta la cei mai rau...
Corni sampon din acela folosesc eu la ambele fete si sunt extrem de multumita de el...De fapt folosesc toata gama de la ei pentru bebelusi si de cate ori ma duc la Munteanca ma intreaba cu ce o spal ca are o piele tare frumoasa...A mea n-a vrut cereale de orez,se fac cleioase si in fructe si in lapte...eu i-am dat de la Huaman fara lapte de mere...BAga in ea ca disperata,si cu toate astea in primele doua saptamani de dupa 4 luni nu luase nici un gram in greutate...Sa vad acum la 5 luni...Aparatul care in are Tica pe sectia de orto din spital este de ultima generatie si nu stiu ce protectie are impotriva radiatiilor...Daca ti-o recomanda sa o faci du-te fara grija...Daca nu la dr.Bendescu la Sanmarina la echo...
A mea sta fara probleme si in scoica si in scaun...Azi conduceam si dadeam ceai in acelasi timp la copil,voi sa nu faceti ca mine,da' nu mai statea cuminte si ma enerveaza la culme sa-mi bazaie in cap in masina...La pranz cand sa ajung acasa tot asa,numai ca a trebuit sa trag pe dreapta sa o potolesc cu o portie mica de brate ca intrase la 220V de draci...Asa ca incerc sa ma bucur de investitia facuta in ele,ca sunt tare bune...Si pentru mine si mai ales pentru siguranta lor...
Loreen cu Bianca(15.10.96)
si Delia(26.04.05)
4 luni
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
ChrisDun spune:
Bun venit ioanailincam!!! Primele zece mesaje ale tale or sa necesite aprobare de la moderatori, asa ca apar decalat fata de momentul cand le trimiti. Nu te impacienta.
Vigantolul i-l picur si eu (mai precis ta-su) in gurita, dar de ceva vreme reuseste sa-l scoata pe tot afara. La fel si cu siropul de calciu, pe care i-l dadeam cu lingurita. Dar ce-mi place e ca le da afara cu zambetul pe buze ![]()
andreeaatan subscriu la ce spui de BABY CARE. Intr-un timp am tot lasat carutul in masina, doar-doar ni-l fura cineva. Mi-a scos peri albi!!! Mi-e o ciuda de mor ca m-am luat dupa gura asistentei - vai ce mi-a mai laudat produsele Baby Care... De-abia astept sa trecem la carut sport si sa scap de nenorocirea asta! De-aia va si intrebam la un moment-dat de la ce varsta pot pune copilu' in caruciorul sport.
corni Klorane e bun, si cred ca si Sanosan. Noi am folosit intai sampon Sanosan, apoi crema de ras (ca asa a grait asistenta). Dar mi-a ramas mie samponul si ma impac tare bine cu el
.
NewMami eu sunt cam naiva, inseamna. Auzi tu, sa vanda la hainutele stranse pentru amaratii aceia de copilasi! Nu ma gandisem la asa ceva, insa inclin acum sa iti dau dreptate...
Greutatea: mi-am tot facut probleme ca a mea nu ia in greutate, si pun ieri mana pe cartea Hertei Capraru (de acu' 30 de ani). Acolo zice ca la 5 luni bb isi dubleaza greutatea de la nastere. Adica n-am de ce sa imi fac probleme, chiar daca intre doua si trei luni a luat doar 200 de grame.
Dezvoltarea motorie: tot in cartea sotilor Capraru zice ca pana la 5 luni 80 % din copii reusesc intoarcerile de pe o parte pe cealalta... Deci nu va impacientati! Mie mi-a parut rau ca a mea nu a stat o secunduta sa isi studieze manutele (cum am auzit ca au facut unii dintre bebelacii vostri), in schimb a trecut direct la lins degetul mare de la picior.
Cam atat despre noi azi.
Chris si Carina
gabitzam spune:
Ioanailincam, bine ai venit pe forum si in grupul nostru!
Imi place ca povestesti mult si de toate ![]()
andreeaatan, nu-ti face griji in provinta mea apropo de reclama negativa, ca eu nu sint moderator aici pe forum, sint la fel ca si voi, doar un user. Iar daca produsele BABY CARE sint de kk, merita sa le facem reclama pe care o merita!
Am fost la pediatra asta seara, si i-a decalotat putzulica lui Andrei. Nu cred ca l-a durut prea tare, ca a plins f.putin, mai mult a scincit. In ultimele trei saptamani i-o decalotam noi usurel la baie, dar acum a fost mult mai mult decit ii faceam noi. Acum stam cu comprese de rivanol rece la putzulica in pampers. Mai greu a fost cu bagatul unei jumatati de supozitor Novocalmin in fundulet, ca n-am mai facut-o pina acum si Andrei nu s-a lasat prea usor.
Mamicile de baieti, voi ati facut chestia asta? Ce zic pediatrii vostrii apropo de decalotare?
Gabitza si bebe Andrei-Stefan
(25.05.05)