Refuza sa vorbesca!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Eu am un logoped in familie si am apelat la el cand fata incepuse sa se balbaie rau de tot. Raspunsul a fost ca inainte de 3,5-4 ani nu ai ce cauta cu copilul la logoped. Copiii trec prin perioade de "avant" si de pauza. Balbaitul, de ex., poate avea diverse cauze la radacina iar faptul ca acum refuza sa vorbeasca, la fel. Eu am citit ca nu tb sa-l bagi in seama: nu vrei sa vb? f bine, sa fii sanatos. Mai devreme sau mai tarziu o sa-si dea drumul, ai sa vezi. Si apoi ai sa te rogi sa mai taca 5 minute!

Cristina
-----------------------------------------------
accepta, sau schimba!
iertarea este parfumul florii ramas pe talpa pantofului ce tocmai a calcat-o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

dar de faza asta ati auzit? Danut are 13 luni jumate si desi-i vorbesc intruna corect si-i explic tot ce fac, si denumesc obiectele pe care le ating sau i le dau, el cand vrea ceva doar intinde mana, arata si zice un fel de "ah". In rest, zice inteligibil mama, tata, papa si atat, restul sunt chinezisme, gesticuleaza si are mimica insa nu disting nimic din ce spune acolo. Stiu ca e devreme insa ma intreb daca n-o sa se obisnuiasca doar sa indice obiectul ce-l vrea si sa faca ah-ah
lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

imi pare rau dar la 13 luni e muuult prea devreme sa ai asemenea pretentii de la un copil. Mai ai putintica rabdare ca nu a ajuns nimeni la scoala spunand doar ah-ah!

Cristina
-----------------------------------------------
accepta, sau schimba!
iertarea este parfumul florii ramas pe talpa pantofului ce tocmai a calcat-o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Pai fie-mea tot asa "cere" la 1.5 ani. Am incercat sa-i zic "Daca nu-mi spui ce vrei, nu stiu ce sa-ti dau". Dar nu tine, tzipa de nu te mai intelegi cu ea. Si o luam pe rand: "Vrei pieptanul?", "Vrei papusica?" etc. pana nimeresc ce vrea.
De curand a inceput sa zica "Da" clar si tare, "Ne, ne" in loc de nu, "Gia" pentru gaina, un "mamaia" extrem de frumos. In rest, "vechile" mama, tata, papa, bum si... pishshsh.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KSorana spune:

Nici baiatul meu nu a vorbit cine stie ce pina la 3 ani.Cel mai tare il enerva cind il corectam sau il puneam sa repete dup mine.
In schimb cea mica ,2 /3 luni ,vorbeste in propozitii .Cind incepuse sa vorbeasca si pocea cuvintele nu o corectam la nesfirsit.Repetam acelasi cuvint normal dar daca ea nu putea sa pronunte nu insistam.Intre timp a trecut peste pocisme .
Nu stiu daca vorbeste mai mult decit un copil de 2 ani ,ca nu am avut cu cine sa o compar.Probabil ca e normal cit vorbeste.
Sugestii :cind iti cere ceva si iti spune apa de ex ,tu sa -l intrebi "vrei apa ",#mai vrei ?#,Incearca o conversatie simpla.Copiilor trebuie sa le pui cuvinte in gura ,pentru ca nu stiu intotdeauna cum sa raspunda.
CArtile cu multe imagini si "3 cuvinte "sunt ajutatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

Multumesc frumos pentru sfaturi, si ca sa raspund la unele sugestii, as incepe asa:
nu cred ca am stresat-o foarte tare cu incercarile noastre de a o face pe Eva sa comunice cu cuvinte, de laudat o laud de fiecare data cind realizwaza ceva sau indiferent de situatie cind simt ca are nevoie de incurajere.
M-am linistit sa aflu ca nu este un caz special, si ca mai exista parinti prinsi in aceasta hora.
Oricum o incurajam cu toata dragostea si suportul nostru si poate intr-un final, va reusii.De inteles intelege tot, problema e ca acum in noiembrie, vine si fratiorul si mi-ar fi fost si mie si ei util sa vorbim articulat.
Inca o data multumesc tare frumos!!!!

Mergi la inceput