Ce tip de contract-pentru al doilea loc de munca?

Ce tip de contract-pentru al doilea loc de munca? | Autor: crinuta71

Link direct la acest mesaj

Eu lucrez cu norma intreaga la o institutie de stat. As vrea sa lucrez inca intr-un loc, la privat. As avea niste intrebari, va rog mult de tot sa-mi raspundeti. Pentru al doilea loc de munca e nevoie sa lucrez doua-trei ore pe zi. Cu ce fel de contract e mai avantajos pentru mine sa ma angajeze, cu prestari servicii sau exista si alte feluri de angajare (jumatate de norma, sfert de norma)? (Mi s-a spus ca ma angajeaza cu ce modalitate vreau eu, dar nu stiu ce sa zic) Si mai am o intrebare: impozitele pentru al doilea loc de munca le plateste tot angajatorul din salarul meu (ca si la stat) sau va trebui sa le platesc eu separat?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Poti incheia un contract partial de 2 h pe zi, viramentele se fac de angajator.
Mai sunt si alte forme de contracte(drepturi de autor...depinde de firma si de patron)
Daca vrei sa platesti tu atunci te autorizezi si gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Zana multumesc de raspuns. Nu, nu vreau sa platesc eu impozite si altele, nu ma pricep deloc la aceste lucruri. Acest contract partial este cel de prestari servicii?
Multumesc mult de raspuns.

Mergi la inceput

Se cheama contract de munca cu timp partial, dar poate fi si contract de mandat si mai sunt cateva forme,care se impoziteaza cu 10%.
Calculeaza intai contributiile patronale si cele salariale si vezi cum stai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Multumesc mult de tot de raspuns Zana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

crinuta ,sper sa nu te superi ,ca ma folosesc de subiectul deschis de tine sa pun si eu o intrebare asemanatoare ca sa nu mai deschid un alt topic.

Sotul meu lucreaza la privat si a fost solicitat sa predea electrotenhnica 13 ore pe saptamana ,la un liceu la care a mai predat.
Intrebarea mea este daca poate sa intre cu norma intreaga si aici ,sau daca ar fi vreun dezavantaj daca are 2 joburi ( nu stiu ce mai spun legile noastre vizavi de asta).

cici

Mergi la inceput

Nu cred sa fie nici un dezavantaj, din contra.
Legea permite cumul de functii(max.16 h. pe zi)
Doar ca sotul tau stabileste unde are cartea de munca(functia de baza) si beneficiaza de deduceri iar in rest contract partial.

Mergi la inceput