Mai intai salutari tuturor, acesta fiind primul meu post.
Iar acum problema cu care ma confrunt. Sotia mea a nascut in august 2004, apoi a intrat in CIC. Firma X la care lucreaza fuzioneaza cu o alta firma Y, urmand ca dupa sa ramana pe piata doar firma Y. Deci firma la care lucreaza ea se desfiinteaza practic. Cei de la firma i-au zis ca trebuie sa semneze contractul de munca cu firma Y (asta insemnand cred si intrerupere CIC) urmand ca apoi sa reintre imediat in CIC. Intrebarea mea este daca e posibil sa intrerupa CIC si apoi sa il reiea fara probleme si nu este o incercare a astora de la firma sa o aduca cu orice pret la munca.
Va multumesc.
Este necesar sa faca ceea ce au solicitat. Nu exista o alta modalitate legala de a face altfel. Insa totul se rezuma doar la hartii. Pasii:
1. Adresa de reluare a serviciului la firma X
2. Cerere de demisie de la firma X
3. Cerere de angajare la firma Y
4. Adresa de reluare CIC la firma Y.
Conform legislatiei actuale nu exista nici un risc contrar. Toate aceste adrese si cereri se intocmesc in 2 exemplare identice si se dateaza cu aceeasi zi.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
La pct 2 poate fi si incetare cu acordul partilor (ar fi mai aproape de realitate, zic eu) sau chiar concediere din motive neimputabile angajatului (desfiintarea postului). In acest din urma caz, daca nu vrea sa lucreze, dupa CIC, la firma Y, va avea drept la ajutor de somaj (care consituie vechime / stagiu).