hernie inghino scrotala
Baiatul meu, 1 an si 8 luni, a fost diagnosticat cu hernie inghino scrotala.Urmeaza o interventie chirurgicala.Astept sfaturi de la parinti care au trecut prin aceasta experienta.
Raspunsuri
gabitza spune:
Enya,
bb Dan a fost operat de hernie la varsta de 2 ani si doua luni.
Operatia a fost facuta la Cluj-Napoca la spitalul clinic de copii-sectia Chirurgie de catre doctorul Dobrescu Ioan.
A fost o reusita.
S-a refacut complet la 3 zile dupa operatie.Nu a avut dureri de loc , nu a facut febra si deci nu a fost necesara administrarea nici unui medicament.
Nici cand au fost scoase firele-la o saptamana-nu a plans deloc.
Acum dupa aproape 1 an de zile nici nu se mai observa taietura.
Singura problema a fost atunci cand a fost intepat pentru analiza sangelui si cand a fost dus in sala de operatii - a plans putin.
Acum nici nu isi mai aduce aminte.
Doar dupa operatie spunea ca a vazut multe lumini-probabil de la lampile din sala.
Eu zic ca este mai bine sa il operezi la o varsta cat mai frageda pentru ca il afecteaza mai putin si uita mai repede.
Multa sanatate si curaj.
Gabi si bb Dan
ENYA spune:
Merci mult Gabitza pentru mesaj si incurajari.
Spune-mi daca i s-a facut anestezie locala sau totala. Noi mergem miine sa-l consulte si o dr. chirurg de la Budimex, unde - se pare vom face interventia chirurgicala.
Cit despre curaj, pot sa-ti spun doar ca am trecut cu Vladi al meu printr-o operatie pe cord deschis, el avea 1 an si 3 luni si se intimpla la Timisoara. Cred ca mai rau de atit nu se poate. Am avut putere si curaj nu numai ptr mine, dar si ptr celelalte mamici din salon. Dumnezeu te intareste. Dar nu pot sa spun ca nu am emotii ptr ce va fi.
Pupici
Amalia si Vladi
quote:
Originally posted by gabitza
Enya,
bb Dan a fost operat de hernie la varsta de 2 ani si doua luni.
Operatia a fost facuta la Cluj-Napoca la spitalul clinic de copii-sectia Chirurgie de catre doctorul Dobrescu Ioan.
A fost o reusita.
S-a refacut complet la 3 zile dupa operatie.Nu a avut dureri de loc , nu a facut febra si deci nu a fost necesara administrarea nici unui medicament.
Nici cand au fost scoase firele-la o saptamana-nu a plans deloc.
Acum dupa aproape 1 an de zile nici nu se mai observa taietura.
Singura problema a fost atunci cand a fost intepat pentru analiza sangelui si cand a fost dus in sala de operatii - a plans putin.
Acum nici nu isi mai aduce aminte.
Doar dupa operatie spunea ca a vazut multe lumini-probabil de la lampile din sala.
Eu zic ca este mai bine sa il operezi la o varsta cat mai frageda pentru ca il afecteaza mai putin si uita mai repede.
Multa sanatate si curaj.
Gabi si bb Dan
gabitza spune:
I s-a facut anestezie totala , insa si-a revenit foarte repede.
Cand l-au adus din sala de operatie , cam dupa 3 ore , era aproape treaz dar nu era foarte constient de ceea ce i se intamplase.
Pentru a te incuraja avand in vedere ca voi ati trecut printr-o operatie mult mai grea vreau sa iti spun ca doctorul fiind o cunostinta a sotului-unchi de gradu doi-ne-a lasat acasa chiar in ziua operatiei , spre seara .Noi am schimbat pansamentul zilnic.Operatia era doar de vreo 2 -3 cm , foarte subtire si curata.
A folosit doar un fir pentru a o inchide-a fost mult mai usor la scoaterea acestuia dupa o saptamana.
Din cate am aflat atunci la o asemenea operatie la care nu apar complicatii spitalizarea se rezuma doar la 2-3 zile.Cel putin asa este la Cluj.
Insanatosire grabnica.
Sa ma tii 'la curent'-cum se spune.
Gabi si bb Dan
ENYA spune:
Merci si tie si Dan
Amalia mamica lui Vladi
quote:
I s-a facut anestezie totala , insa si-a revenit foarte repede.
Cand l-au adus din sala de operatie , cam dupa 3 ore , era aproape treaz dar nu era foarte constient de ceea ce i se intamplase.
Pentru a te incuraja avand in vedere ca voi ati trecut printr-o operatie mult mai grea vreau sa iti spun ca doctorul fiind o cunostinta a sotului-unchi de gradu doi-ne-a lasat acasa chiar in ziua operatiei , spre seara .Noi am schimbat pansamentul zilnic.Operatia era doar de vreo 2 -3 cm , foarte subtire si curata.
A folosit doar un fir pentru a o inchide-a fost mult mai usor la scoaterea acestuia dupa o saptamana.
Din cate am aflat atunci la o asemenea operatie la care nu apar complicatii spitalizarea se rezuma doar la 2-3 zile.Cel putin asa este la Cluj.
Insanatosire grabnica.
Sa ma tii 'la curent'-cum se spune.
Gabi si bb Dan
ENYA spune:
Gabitza sa stii ca ieri am fost la spital sa-l consulte dr.chirurg pe Vladi si nu are hernie inghino-scrotala, dar are hidrocel. Vom ajunge tot la interventie chirurgicala, dar n-o vom face acum ci peste citeva luni, dupa perioada de vara... sa mergem si noi la mare...mai papam si noi fructe...vitamine, oricum o sa fie mai intremat dupa citeva luni de vara. In plus, mi-a spus ca avind in vedere operatia pe cord, e bine sa mai treaca o perioada, pina la alta interventie care necesita anestezie totala.
Hai ca am scapat - deocamdata!
Amalia si Vladi
gabitza spune:
Amalia , ma bucur mult ca ati scapat deocamdata de operatie , macar pentru putin timp.Oricum avand in vedere faptul ca Vladi a trecut printr-o operatie grea probabil ca doctorul stie mai bine.
Va doresc distractie placuta pe litoral-poate ne intalnim-cine stie!?
Gabi si bb Dan
ENYA spune:
Ar fi pentru noi prima intilnire cu marea. Banuiesc ca voi ati mai fost.Unde? Aveti vreun loc fain?
Amalia, mamica lui Vladi
quote:
Amalia , ma bucur mult ca ati scapat deocamdata de operatie , macar pentru putin timp.Oricum avand in vedere faptul ca Vladi a trecut printr-o operatie grea probabil ca doctorul stie mai bine.
Va doresc distractie placuta pe litoral-poate ne intalnim-cine stie!?
Gabi si bb Dan
gabitza spune:
He-he-he!!!Cand eram numai in doi mergeam intotdeauna la Costinesti.
Dar de cand cu cel mic mergem la Eforie Sud.Este dupa parerea noastra o statiune accesibila ca pret , are spatiu verde suficient si este mai linistita.
Gabi si bb Dan